סלמון שלם ממולא • מתוך ניחוחות השבת

    יוסי ברויער Comments Off on סלמון שלם ממולא • מתוך ניחוחות השבת
    11:38
    30.05.24
    קובי פינקלר No Comments on יורטה מטרה מלבנון, הופל טיל שיוט שהגיע ממזרח | מתעדכן

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ניחוחות של שבת עולים מהמטבח, ואת מחפשת משהו טעים נוסף לכבוד השבת. מירי זורגר ויעל איבר מציעות לך, הצעה להגשה.

    מצרכים

    • 1 דג סלמון מפולט ללא השידרה מרכזית עם העור ומחובר בצד אחד

    למלית

    • 3 בצלים פרוסים
    • 1 חב' עלי סלק קצוצים
    • 2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
    • 2 גזרים חתוכים לסרטים עם קולפן
    • 6 שיני שום כתושות
    • מלח פלפל שחור גרוס טרי
    • 4 כפות רוטב צילי
    • 1 חוט שפגט

    לתיבול הדג

    • מלח פלפל
    • 1 לימון

    אופן ההכנה

    הכנת המלית

    • במחבת עמוקה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
    • מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים קלות
    • מוסיפים את עלי הסלק ומטגנים 2-3 דקות נוספות
    • מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
    • מפזרים על הצד הפנימי של הדג מלח ופלפל וסוחטים חצי לימון על כל צד
    • מפזרים את המלית לכל אורך הדג
    • מסדרים את הגמבות והגזר לאורך הדג
    • סוגרים עם חוט שפגט
    • מפזרים מעל העור שוב מלח פלפל
    • מניחים בתבנית אפיה
    • אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כשעה


    0 תגובות