שוברת מיתוס: מירי זורגר מגלה מהי חלת מפתח אמיתית

    מיכל ירושלמי No Comments on שוברת מיתוס: מירי זורגר מגלה מהי חלת מפתח אמיתית

    כמידי שבוע שוחחה השפית מירי זורגר עם מיכל ירושלמי בתכנית 'אשת חיל' ושיתפה את המאזינות במתכונים המיוחדים מהמטבח שלה. והפעם: חלות מקמח כוסמין, עוגת שמרים ו"דלקעלעך" | וגם: איך באמת עושים חלת מפתח?

    חלת מפתח צילום: פלאש 90
    20:02
    29.05.24
    אבי מימרן No Comments on אמסלם נגד מיארה: "הגורם הכי מסוכן; חייבים לטפל בה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    האזינו>>>

    חלות קמח כוסמין

    מצרכים

    1 ק"ג קמח כוסמין

    2 ביצים

    50 גר' שמרים או  2 כות שמרים יבשים

    1 שקית משפר אפיה

    3/4 כוס שמן

    3 כפות סוכר

    2 כפות דבש

    400-500 מ"ל מים פושרים או ללחמניות מזונות יש להמיר 60 אחוז  במי פירות

    1 כפית מלח

    אופן ההכנה

    את המצרכים יש לשים בקערת המערבל

    את המלח יש לשים הראשון  ומעל את הקמח ואז את שאר המצרכים

    ללוש כ 10 ד'

    התפחה של כשעה מכוסה בנילון נצמד

    לשקול כדורי בצק במשקל 150 גר' ולכדרר

    להניח להתפחה

    לגלגל רולים ולקלועה

    התפחה נוספת

    הברשה בביצה ותערובת זרעונים (גרעיני דלעת גרעיני חמניה)

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180מעלות עד להשחמה


    שמרים חלבי במלית שוקולד

    מצרכים

    500 גר' קמח לחם

    100 גר' סוכר

    7 גר' מלח

    20 גר' שמרים

    3 חלמונים

    100 מל חלב

    150 גר' חמאה

    מלית

    150 גר' חמאה

    150 גר' שוקולד מריר

    150 גר' שוקולד חלב

    30 גר' אינסטנט וניל

    1 חלבון

    אופן ההכנה

    הכיני בצק מהמיצרכים הנ"ל  ומניחים בקרור ל כ 6 שעות

    המלית

    מערבבים את המצרכים לקרם חלק

    הרכבה

    מרדדים את הבצק למלבן מורחים את המלית ומגלגלים לגליל

    מלפפים אותו כמו חילזון ומניחים להתפחה כ 20 ד'

    אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה


    דלקעלעך

    מצרכים

    4.5 כוסות קמח

    400 גר' חמאה

    1 שמנת חמוצה

    1/2 כוס סוכר

    מלית

    750 גר' גבינה 

    1 שמנת חמוצה

    2 ביצים

    1 1/2 כוסות א סוכר

    1 שקית אינסטנט וניל

    אופן ההכנה

    הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל והניחי במקרר לשעה

    ערבבי את המלית למסה חלקה

    חלקי את הבצק ל 6 רדדי וחתכי לרבועים בגודל 5 על 5 

    זלפי מעט גבינה וסגרי

    הניחי בתבנית שקעים ואפי עד ל השחמה כ 20 ד

    הבצק מעולה בהקפאה

    ואפשר לעשות אותו עם תחליפי סוכר



    0 תגובות