'לכבוד שבת קודש': הסוד של השפית מירי זורגר

    מיכל ירושלמי No Comments on 'לכבוד שבת קודש': הסוד של השפית מירי זורגר

    כמידי שבוע שוחחה השפית מירי זורגר עם מיכל ירושלמי בתכנית 'אשת חיל' ושיתפה את המאזינות במתכונים המיוחדים מהמטבח שלה. והפעם: שוק טלה ביין אדום ופילה ברמונדי במרינדת לימון ויין לבן

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    האזינו>>>

    שוק טלה ביין אדום 

    מצרכים 

    1 שוק טלה עם העצם

    מצרכים למרינדה

    4 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

    1/2 כוס סוכר חום

    4 כפות סילאן

    3 כפיות מלח

    4 עלי דפנה

    4 כפות רוטב סויה

    2 כפיות פפריקה מתוכה

    2 כפיות פפריקה מעושנת

    1 כוס שמן

    2 כוסות יין אדום?

    אופן ההכנה

    בקערה מערבבים את התבלינים כולל היין

    טועמים ומתקנים תיבול

    מושחים את השוק טלה בתערובת התבלינים ובכל שעה הופכים את השוק כדי שכולו יהיה מצופה 

    סה כדאי להשרות ללילה

    לצרוב בתנור שחומם מראש ל200 מעלות חצי שעה

    להפוך את הנתח ולצרוב חצי שעה נוספת

    להנמיך את  חום התנור  ל 160 מעלות ולכסות  את התבנית 3 פעמים ולאפות 3 שעות

    לבדוק עם הבשר רך

    להגיש חם עם פירה ועם הרוטב שנוצר בתבנית


    פילה ברמונדי במרינדת לימון ויין לבן

    מצרכים

    8 פילטים של דניס

    למרינדת האפיה

    3 שיני שום 

    1/2 צרור פטרוזליה קצוצה

    1/2 כוס שמן

    1/2 כוס יין לבן

    מיץ מלימון

    1 כפית מלח 

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    את מצרכי המרינדה  מערבבים לבלילה אחידה

    טועמים ומתקנים תיבול

    שופכים מעל הדגים ומערבבים היטב

    אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ חצי שעה או עד להשחמה



    0 תגובות