מי אמר שאין עוגות טעימות לפסח \\ במטבח של מירי

    מיכל ירושלמי No Comments on מי אמר שאין עוגות טעימות לפסח \\ במטבח של מירי
    22:41
    28.05.24
    פנחס בינדר No Comments on הרב נויגרשל: כך עניתי לאחד מראשי 'אחים לנשק' שביקש לפגוש אותי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    האזינו>>>

    עוגת אוגזים לפסח

    מצרכים

    10 ביצים

    10 כפות סוכר

    8 כפות קמח תפוחי אדמה

    5 כפות אגוזים טחונים

    5 כפות שמן

    2 כפות סוכר

    מיץ מחצי לימון

    1/4 כוס מים

    מעט נס קפה

    כפית גדושה אבקת אפיה

    אופן ההכנה

    להפריד ביצים 

    להקציף חלבון עם סוכר

    לערבב רובים ולאחד מסות

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 כחצי שעה

    להנמיך ל150 ולאפות עוד כ 20 ד


    דובוש לפסח

    מצרכים לבסקוויט

    4 ביצים

    2 כפות קמח תפוחי אדמה

    1 כף קמח טפיוקה

    5 כפות סוכר

    3 כפות שמן

    4 כפות מיץ תפוזים

    מעט אבקת אפיה

    1 שקית סוכר וניל

    למלית

    500 גר' שוקולד

    300 גר' שומן קוקוס

    4 ביצים

    100 גר' אבקת סוכר

    3 כפות קפה נמס

    1/2 כוס ברנדי

    500 מ"ל קצפת צמחית או מרנג

    60 גר אינסטנט וניל

    למרנג

    300 גר' חלבון

    60 גר' סוכר

    לסירופ

    450 סוכר

    120  מים

    לקישוט-כיתתי כפול 2

    קרוקנט שקדים

    2 כוסות סוכר

    3-4 כוסות שקדים פרוסים

    מעט שמן

    אופן ההכנה

    הכנת הרולדות

    מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב אך רך

    את החלמונים  טורפים עם הנוזלים

    את הקמחים מערבבים עם אבקת אפיה

    בתנועות קיפול מאחדים את הנוזלים עם הקצף ועם היבשים לקבלת מסה הומוגנית

    משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה  בגודל 30 על 40 ס"מ ואפים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 13-16 ד'

    או עד להשחמה

    חותכים את הרולדה ל 3 חלקים שווים ומניחים בצד

    הכנת הקרם

    ממיסים שוקולד ושומן למסה חלקה

    מקציפים ביצים שלמות ואבקת סוכר לקצף יציב

    מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לערבב לקבלת קרם חלק מוסיפים קפה וליקר ומערבבים דקה נוספת

    מניחים בצד

    מכינים מרנג

    מחממים סוכר ומים לקבלת סירופ סוכר 180 מעלות

    מקציפים חלבון וסוכר לקצף תפוח ויציב ומזלפים את הסירופ סוכר עד שהמרנג יציב

    מאחדים עם הקרם שוקולד לקבלת מוס שוקולד

    מעל גבי עלה מורחים את המוס ומעליו מניחים עלה נוסף מורחים שוב מוס ומניחים עוד עלה

    את המוס הנותר מזלפים מעל ומניחים בצד

    מכינים את הקרוקנט שקדים

    את השקדים קולים עד להשחמה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות

    מחממים סוכר לקרמל

    מוסיפים את השקדים ומערבבים  לכיסוי מלא של השקדים

    משטחים מיד על גבי סילפט ועם מערוח משטחים

    מצננים ושוברים לחתיכות

    טוחנים ומפזרים על העוגה


    עוגת קרמבו לפסח

    מצרכים

    בסיס

    10 חלמונים

    1 כוס סוכר

    4 סוכר וניל

    1 1/2 כוסות שמן

    1 א אפיה

    3 כוסות קמח תפוח אדמה

    קרם שוקולד

    2 כפיות קקאו

    1/2 כוס מים

    3/4 כוס סוכר

    לקצף

    10 חלבונים

    1 1/2 כוסות סוכר

    מיץ מחצי לימון

    1 כוס אגוזים קצוצים

    1 כף קקאו

    אופן ההכנה

    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל

    משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה בגודל בינוני

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד'

    מצננים ושופכים מעל את תערובת השוקולד

    הכנת הקצפת

    מקציפים חלבונים וסוכר

    בכלי  נפרד מערבבים את שאר המצרכים ומאחדים עם הקצף

    משטחים מעל השוקולד

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 25 ד'


    עוגיות תחרה לפסח

    מצרכים

    170 גר' סוכר

    200 דר' חמאה

    55 גר' דבש

    60 מ"ל  שמנת מתוקה

    250 גר' שקדים פרוסים מולבנים

    60 גר' קמח טפיוקה

    לציפוי

    100 גר' שוקולד מריר מומס

    3 כפות שמן

    אופן ההכנה

    בסיר מביאים לרתיחה סוכר חמאה גלוקוזה ושמנת ומערבבים היטב

    בכלי נפרד מערבבים את השקדים והקמח

    כשהמסה בסיר רתחה מוסיפים את השקדים ומערבבים לרתיחה נוספת

    מסירים מהאש

    מעל תבנית מרופדת במשטח סיליקון מזלפים כפיות קטנות ברווחים גדולים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 7 ד' או עד להשחמה

    מצננים ומפרידים ממשטח הסיליקון

    טובלים חצי בשוקולד מריר מומס



    0 תגובות