שאריות מחג השבועות? \\ המנות העסיסיות של מירי זורגר

חיה ספיר No Comments on שאריות מחג השבועות? \\ המנות העסיסיות של מירי זורגר

השפית והקונדיטורית מירי זורגר בסדרת מתכונים חלביים מושלמים שישדרגו לכם את השולחן, במצרכים בסיסים שנשארו מחג השבועות

טורטיה צילום: elements.envato
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

עוגיות משאריות גבינה

מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
100 גרם (חצי גביע) שמנת חמוצה
3 כפות שמן
490 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח


לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום

 

אופן הכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל חומרי הבצק למשך 2-3 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1 ס"מ. מעבירים את עלה הבצק עם הנייר לתבנית אפייה. 

מברישים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום באופן שווה. מעבירים את התבנית למקרר לשעה. 

מחממים תנור ל-170 מעלות. חותכים את בעזרת גלגלת או סכין את הבצק לריבועים בגודל 3*3 ס"מ (בזמן האפייה הבצק נשאר כעלה צמוד עם סימון הריבועים ואין צורך לרווח ביניהם). 

אופים כ-25 דק עד השחמה קלה בלבד.
מצננים היטב ומאחסנים בכלי אטום בטמפ' החדר.


 

מאפינס גבינות ותירס

מצרכים

 2 ביצים גדולות
ג' גבינת  פטה עיזים מגורדת50 
ג' גבינה צהובה מגורדת50
בצל קצוץ ומטוגן עד הזהבה
חצי כוס תירס
קוטג' קופסא שלמה
חצי כוס חלב
3/4 כוס קמח
כפית א. אפייה
כפית מלח

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

לערבב את כל המצרכים למלא את השקעים כמעט עד הסוף.

לאפות כ 25 דקות או עד הזהבה וקיסם יוצא נקי.


נגיסי גבינה

זהו מתכון שקבלתי מקונדיטור בווינה שם עבדתי במשך שנתים בשליחות מטעם הקהילה של אוהל משה…אמנם הגעגועים למשפחה היו קשים אבל לא אשכח את התקופה הזו…ומאז אני נוסעת לעשות שם המון אירועים…

מצרכים

250 גר' גבינה כחושה

200 גר' חמאה

20 גר' מלח

250 גר' קמח

1 ביצה

100 גר' גבינת קשקבל

לציפוי

תערובת שומשומים

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה

מוציאים מרדדים לעלה דק מברישים בביצה ומפזרים שומשום

קורצים בצורה הרצויה 

אופים בתבנית מרופדת בניר אפיה  בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה


מאפינס גבינה

מצרכים

280 גר' קמח

2 1/2 כפות א אפיה

1 שקית אינסטנט וניל

150 גר'  סוכר סוכר

100 גר חמאה מומסת

300 גר' גבינת שמנת

3 ביצים

1/2 מיכל שמנת מתוקה

ציפוי שטרויזל

100 גר' חמאה

100 גר' קמח

100 גר' סוכר

100 גר' קמח שקדים

אופן ההכנה

ראשית מכינים את השטרויזל

במעבד מזון מערבבים את כל המצרכים למסה פירורית

מאכסנים בקופסא ומקררים לחצי שעה

הכנת המאפינס

בקערה גדולה מנפים יבשים קמח אינסטנט וא אפיה 

בקערה נוספת מערבבים גבינה ביצים שמנת  סוכר וחמאה מומסת  למסה אחידה

מוסיפים את מסת הגבינה אל  הקמח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה

לא לערבב יותר מדי

בתבנית שקעים מטפלון מרופדת בעטרות ניר מזלפים את מסת הגבינה עד ל 3/4 מהגובה

מפזרים פירורים ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 

אופים עד להשחמה


לביבות גבינה אוסטריות

מצרכים

1 קופסא גבינה כחושה או 9 אחוז

2 ביצים

4 כפות סולת

2 כפות סוכר

1 סוכר וניל

3 כפות שמן קנולה 

2 כפות חמוציות

אופן ההכנה

מערבבים את המצרכים ומשהים 10 ד לספיגת טעמים

מעבירים לשקית זילוף 

מחממים שמן במחבת ומזלפים לביבות בגודל הרצוי

מטגנים עד להשחמה


לביבות מיני בציפוי פטה גבינות 

מצרכים

1 חב' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

2 ביצים

300 גר' גבינה צהובה מגוררת דק

1 כוס עירית קצוצה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כף רבקת מרק בטעם פטריות

לציפוי פטה גבינות

1 חב' גבינה טוב טעם

100 גר' גבינה בולגרית מפוררת

50 גר' חמאה רכה

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

2 שיני שום כתושות

מלח פלפל שחור גרוס טרי

לקישוט

טוויל גבינה

150 גר' גבינה צהובה מגוררת

3 כפות שומשום שחור

קוויאר סלמון או פרוסות סלמון מעושן

אופן ההכנה

הכנת  הלביבות

ערבבי את המצרכים  וצקי לתבנית סיליקון שקעים בקוטר 5 ס"מ . ובגובה 1  1/2 ס"מ

אפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 20 ד' או עד להשחמה

הכנת  הפטה גבינות

את כל המצרכים יש לשים במעבד מזון ולעבד למסה חלקה

לצקת לתבנית סיליקון בצורת  דונטס מיני ולשים בקרור לכשעתים

הכנת הקישוט

בתבנית מרופדת בניר אפיה יש לשים כפות של גבינה צהובה מגוררת ברווחים של 3 ס"מ  מערימה אחת לשניה

ולפזר מעט שומשום  שחור

לאפות בתנור שחומם מראש כ 7 ד' או עד להשחמה

לצננן ולהפריד מהניר ולשמור בצד

הרכבת המנה

יש לחלץ את פטה הגבינות ולהניח  על הלביבה להמשיך כך עם כולם

בחור שנוצר בפורמה יש להניח מעט קוויאר ולקשט בטוויל גבינה

להגיש קר


טורטייה במלית גבינות ופלפלים קלויים

מצרכים

6 טורטיות

למלית הגבינות

250 גר' גבינת שמנת

100 גר' גבינת פטה עיזים מגוררת

2 שיני שום כתושות

4 כפות עירית קצוצה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרס טרי

מצרכים לפלפלים

1פלפל אדום חתוך ל8

1 פלפל צהוב חתוך ל8

1 פלפל כתום חתוך ל8

1 פלפל ירוק חתוך ל8

מעט שמן לזילוף

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לפיזור

חופן שקדים פרוסים קלויים עד להשחמה קלה

אופן ההכנה

הכנת הגבינה

את מצרכי המלית יש לערבב לטעום ולתקן תיבול

הכנת הפלפלים

בתבנית מרופדת בנייר אפיה יש להניח את הפלפלים לטפטף מעל שמן לתבל במלח פלפל אפיה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ולאפות עד להשחמה

לצנן

הרכבת המנה

מעל גבי טורטייה יש למרוח בנדיבות מהגבינה ולסדר מעל  רצועות פלפלים קלויים בצבעים

מעל לפזר שקדים פרוסים

לגלגל ולפרוס לפרוסות

המנה מתקבלת כחטיפים קטנים ודקורטיביים


בלינצעס פטריות מוקרם

לבלינצעס

4 ביצים

2 כוסות קמח

2 כוסות מים

מעט מלח

4 כפות סוכר

1/3 כוס שמן

למלית

3 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים לפירה 

50 גר' חמאה

 2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

1 סלסילת פטריות קצוצות מטוגנות עד להשחמה

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

1 כפית מלח

3 כפות עירית

מעט פלפל שחור

לרוטב הקרמה

50 גר' חמאה

50 גר' קמח

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 מ"ל חלב

מעט אגוז מוסקט

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

300 גר' גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

תחילה מכינים את הבלינצעס

במעבד מזון מניחים את הבלינצעס ומעבדים לעיסה חלקה

מחממים שמן במחבת ומטגנים חבתיות דקות

מטגנים כך את כל המסה ומניחים להתקרר



0 תגובות