השפית מגישה: שלל פינוקים כשרים לפסח

מירי זורגר 1 Comment on השפית מגישה: שלל פינוקים כשרים לפסח

עוגיות שוקולד מתפוצצות, פחזניות, עוגיות קוקוס ורולדת תפוחים: לקראת פסח, השפית מירי זורגר מגישה סדרת מתכונים יחודיים לפינוקים במטבח הפסחי. תשמרו במקום נקי מחמץ…

צילום: ללא קרדיט
21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "השארת לבבות מרוסקים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

פחזניות לפסח- מתאים לפיררים לפסח

מצרכים

100 מל מים

70 מל שמן

175 גר' קמח תפוחי אדמה

10 גר' א אפיה

3-4 ביצים

3-4 כפות פטרוזליה

2-3 כפות עירית קצוצה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

מחממים שמן מים  מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר

מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד

מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

לפירורי לחם לפסח פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור

טוחנים לפירורים

===============================================================

עוגיות קוקוס לפסח

מצרכים

500 גר' קוקוס טחון

2-3 חלבונים

3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

הקציפו חלבונים וסוכר לקצף רך

הוסיפו את הקוקוס בתנועות קיפול

כדררו כדורים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

===============================================================

עוגיות שוקולד מתפוצצות לפסח

מצרכים

150 גר' שוקולד מריר

50 מ"ל שמן

75 גר' אבקת סוכר

2 ביצים

ת וניל

100 גר' קמח תפוא

50 גר' עמילן טפיוקה

לציפוי

סוכר

אבקת סוכר

אופן ההכנה

ממיסים שוקולד ושמן למסה חלקה

מערבבים קמחים

מקציפים  ביצים עם סוכר ומאחדים לסרוגין עם הנוזלים והאבקות

מקררים את המסה מזלפים בתבניות מרופדות בנייר אפיה מפזרים סוכר ואבקת סוכר

אפיה בחום של 160 מעלות כ 12 ד'

===============================================================

רולדת תפוחים לפסח

מרכים

6-7 תפוחים  יונתן מתוקים  קלופים וחתוכים לקוביות

3 כפות סוכר

1 כפית סוכר וניל

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

לרולדה

5 ביצים

5 כפות קמח תפוחי אדמה

4 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

חצי כוס מיץ או מחית תפוחי עץ

1/2 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה

מכינים את התפוחים

במחבת מחממים שמן ומעבירים את התפוחים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 5 ד'

מפזרים סוכר חום וסוכר וניל ומגנים כ 10 ד' או עד שהתפוחים מקורמלים ושחומים

מעבירים לקערה ומצננים

פורסים את התפוחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים פקאנים

מכינים את הרולדה

מקציפים חלבון וסוכר לקצב יציב

בכלי נפרד מערבבים את שאר המרכיבים

מאחדים מסות בתנועות קיפול

מורחים מעל התפוחים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה

===============================================================



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    אולי משהו ללא ביצים לאלרגים לביצים