טעים לגמרי: גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים

    שף קונדיטור, אפרת ליבפרוינד 2 Comment on טעים לגמרי: גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים

    גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים כאלה לא טעמתם • היכנסו למטבח, התחילו להשקיע ותכוננו לתוצאה מפתיעה (וטעימה, אלא מה?)

    ‏‏גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים צילום: שירן גרמל
    0:16
    19.03.24
    נתי קאליש No Comments on בראשות גדולי הדור: בישיבת רש"י חגגו חצי יובל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים (4 גלילות, כ-6 פרוסות מכל גלילה):
    אני מכינה את הגלילות האלה במשך שנים, והן מהמנות המנצחות שלי.

    לחביתיות:
    כוס וחצי קמח
    3 ביצים
    2 כפות שמן
    2 כוסות מים
    1/4 כפית מלח
    1/4 כוס עלי בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים

    לרוטב פסטו:
    2 כוסות עלי בזיליקום
    50 גרם שקדים מלוחים קלויים או קשיו
    2 שיני שום
    2\1 כוס שמן קנולה או שמן זית
    2\1 כפית מלח
    4\1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 כוס מיונז

    למלית:
    כ-8 פרוסות סלמון מעושן
    4 פלפלים קלויים מצבעים שונים
    צרור עירית או בצל ירוק

    הכנת החביתיות:
    מערבבים את החומרים במעבד מזון או במוט טוחן. מחממים מעט שמן במחבת, יוצקים 4-3 כפות מן הבלילה (תלוי בגודל המחבת) ומטגנים חביתיות עבות.

    הכנת רוטב הפסטו:
    במעבד מזון טוחנים את עלי הבזיליקום, האגוזים והשום. תוך כדי טחינה מוסיפים את השמן והתבלינים.
    מערבבים את רוטב הפסטו עם המיונז.

    הרכבת הגלילות:
    פורשים יריעת ניילון נצמד ומניחים עליה חביתית. מערבבים את רוטב הפסטו עם המיונז.
    מורחים את החביתית בתערובת הפסטו והמיונז. בצדה האחד של החביתית מניחים 2 פרוסות סלמון מעושן. את הפלפלים חותכים לרצועות עבות ומניחים על הסלמון, ובמרכז מניחים 2 גבעולי עירית או בצל ירוק. מגלגלים את החביתית (בלי הניילון) כמו רולדה. כך עושים גם בשאר החביתיות. מקפיאים את הגלילות 1/2 שעה וחותכים אותן לפרוסות.

    טיפ: לטקסטורה מעניינת על פני החביתיות מטגנים אותן במחבת פסים. אם מטגנים במחבת פסים מרובעת הרווח כפול, כי אין קצוות לחיתוך ומכל הגלילה כולה מתקבלות מנות יפות.

    סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
    כלים: רנבי, golf&co



    2 תגובות

    מיין תגובות