טעים לגמרי: גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים

שף קונדיטור, אפרת ליבפרוינד 2 Comment on טעים לגמרי: גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים

גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים כאלה לא טעמתם • היכנסו למטבח, התחילו להשקיע ותכוננו לתוצאה מפתיעה (וטעימה, אלא מה?)

‏‏גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים צילום: שירן גרמל
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

גלילות סלמון פסטו ופלפלים קלויים (4 גלילות, כ-6 פרוסות מכל גלילה):
אני מכינה את הגלילות האלה במשך שנים, והן מהמנות המנצחות שלי.

לחביתיות:
כוס וחצי קמח
3 ביצים
2 כפות שמן
2 כוסות מים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס עלי בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים

לרוטב פסטו:
2 כוסות עלי בזיליקום
50 גרם שקדים מלוחים קלויים או קשיו
2 שיני שום
2\1 כוס שמן קנולה או שמן זית
2\1 כפית מלח
4\1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס מיונז

למלית:
כ-8 פרוסות סלמון מעושן
4 פלפלים קלויים מצבעים שונים
צרור עירית או בצל ירוק

הכנת החביתיות:
מערבבים את החומרים במעבד מזון או במוט טוחן. מחממים מעט שמן במחבת, יוצקים 4-3 כפות מן הבלילה (תלוי בגודל המחבת) ומטגנים חביתיות עבות.

הכנת רוטב הפסטו:
במעבד מזון טוחנים את עלי הבזיליקום, האגוזים והשום. תוך כדי טחינה מוסיפים את השמן והתבלינים.
מערבבים את רוטב הפסטו עם המיונז.

הרכבת הגלילות:
פורשים יריעת ניילון נצמד ומניחים עליה חביתית. מערבבים את רוטב הפסטו עם המיונז.
מורחים את החביתית בתערובת הפסטו והמיונז. בצדה האחד של החביתית מניחים 2 פרוסות סלמון מעושן. את הפלפלים חותכים לרצועות עבות ומניחים על הסלמון, ובמרכז מניחים 2 גבעולי עירית או בצל ירוק. מגלגלים את החביתית (בלי הניילון) כמו רולדה. כך עושים גם בשאר החביתיות. מקפיאים את הגלילות 1/2 שעה וחותכים אותן לפרוסות.

טיפ: לטקסטורה מעניינת על פני החביתיות מטגנים אותן במחבת פסים. אם מטגנים במחבת פסים מרובעת הרווח כפול, כי אין קצוות לחיתוך ומכל הגלילה כולה מתקבלות מנות יפות.

סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
כלים: רנבי, golf&co



2 תגובות

מיין תגובות