מגזין בופה • בליני טעים במיוחד וקל להכנה

    שף קונדיטור, אפרת ליבפרוינד 1 Comment on מגזין בופה • בליני טעים במיוחד וקל להכנה

    השף קונדיטור אפרת ליבפרוינד מגלה את הסוד להכנת בליני מושלם ומושקע וקל להכנה

    בליני
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בליני עם קרם פלפלים קלויים (24 יחידות)

    בליני הוא מעין בלינצ'ס קטן שמוצאו מרוסיה ובדרך כלל הוא מוגש עם קרם פרש וקוויאר.
    הגרסה הזאת קלה להכנה.

    לבלילת הבליני:
    1/2 כוס חלב
    1/2 כוס מים
    ביצה גדולה
    כוס קמח
    כפית מלח
    כפית שמן
    לקרם הפלפלים:
    8 פלפלים אדומים
    1 פלפל חריף (לא חובה)
    100 מ"ל (2\1 כוס פחות 2 כפות) שמן קנולה או שמן זית
    מעט מלח
    2 שיני שום
    100 גרם גבינה בולגרית מגוררת – לבחירה
    כף כוסברה קצוצה

    להגשה:
    גבינת שמנת או שמנת חמוצה


    אופן ההכנה:

    הכנת קרם הפלפלים:
    קולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ-30 דקות, עד שקליפתם נחרכת. מעבירים לשקית ניילון או קופסה אטומה, מצננים וקולפים. חותכים את הפלפלים לרצועות. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הפלפלים יחד עם השום על אש גבוהה כ-10 דקות, עד שהם שחומים ומבריקים. מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון, מוסיפים את הגבינה וטוחנים עד שנוצר ממרח חלק. אם יש צורך מוסיפים מעט שמן זית. מעבירים לקערה, מתבלים במלח ומערבבים פנימה כוסברה קצוצה.

    הכנת הבליני:
    מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה. מכניסים אותה לתוך שקית זילוף ועושים בה חור קטנטן.
    משמנים מחבת גדולה במעט שמן ומזלפים את תערובת הבליני לעיגול בקוטר שרוצים.
    מטגנים כ-2 דקות מכל צד.

    ההגשה:
    מניחים תלולית שמנת חמוצה או מזלפים גבינת שמנת מעל כל בליני.
    מניחים למעלה תלולית של קרם פלפלים.

    מתכונים: שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
    צילום: שירן גרמל
    סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
    כלים: רנבי, golf&co



    1 תגובות

    מיין תגובות