צפו • שנה מתוקה: מירי זורגר אופה אורונגולושקו

מירי זורגר 1 Comment on צפו • שנה מתוקה: מירי זורגר אופה אורונגולושקו
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

אורונגולושקו (עוגה הונגרית פשוטה וטעימה)

מצרכים

1 ק"ג קמח

1 קובית שמרים טריים שמרית (אין צורך להמיס)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

2 כוסות חלב  סויה או מיץ תפוחים (480 מ"ל)

3 ביצים

100 גר מרגרינה קרה חתוכה לקוביות (או חמאה)

1/2 כפית מלח

לציפוי

3 כוסות אגוזי לוז גרוסים

1 סוכר סוכר (200 גרם)

1 שקית סוכר וניל

לטבילה

1 כוס שמן או חמאה מומסת

אופן ההכנה

בקערת מיקסר שמים את הקמח, מפוררים פנימה את השמרים (אין צורך להמיס ותמיד עדיף חומרים טריים) מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ 10 ד' עד לקבלת בצק רך מאוד.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.

בקערה מערבבים את האגוזים, הסוכר והסוכר וניל

במקביל מכינים קערה עם 1 כוס שמן או חמאה מומסת

הרכבת המנה

קורצים מהבצק כדורים של 30 גר' טובלים בשמן או חמאה וטובלים בתערובת האגוזים

מניחים ברינגים אישיים משומנים או בתבנית שקעים.

מכינים כך את כל הבצק. ניתן להכין עוגה בתבנית רגילה כאשר הכדורים מסודרים בשכבות)

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 35-40 דקות או עד להזהבה

להגיש עם רוטב שוקולד.



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    נראה מדהים רק שכחתם שהרוב נוהגים לא לאכול אגוזים ברארש השנה….