צפו • שנה מתוקה: מירי זורגר אופה אורונגולושקו
מירי זורגר 1 Comment on צפו • שנה מתוקה: מירי זורגר אופה אורונגולושקוהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- פרסום ראשון: האדמו"ר ידליק בירושלים, המשפיע בבית שמש
- "ביידן ציוני, הגישה שלו היא רק בגלל אנשיו"
- ראש מועצה בגבול הצפון: מודאג שלא חותרים להכרעה
- ח"כ מתן כהנא: לא יהיה ניצחון מוחלט בתוך חודשים
- השרה סטרוק על מינוי הדיינים: "צרות של עשירים"
תגיות
אורונגולושקו (עוגה הונגרית פשוטה וטעימה)
מצרכים
1 ק"ג קמח
1 קובית שמרים טריים שמרית (אין צורך להמיס)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 כוסות חלב סויה או מיץ תפוחים (480 מ"ל)
3 ביצים
100 גר מרגרינה קרה חתוכה לקוביות (או חמאה)
1/2 כפית מלח
לציפוי
3 כוסות אגוזי לוז גרוסים
1 סוכר סוכר (200 גרם)
1 שקית סוכר וניל
לטבילה
1 כוס שמן או חמאה מומסת
אופן ההכנה
בקערת מיקסר שמים את הקמח, מפוררים פנימה את השמרים (אין צורך להמיס ותמיד עדיף חומרים טריים) מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ 10 ד' עד לקבלת בצק רך מאוד.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.
בקערה מערבבים את האגוזים, הסוכר והסוכר וניל
במקביל מכינים קערה עם 1 כוס שמן או חמאה מומסת
הרכבת המנה
קורצים מהבצק כדורים של 30 גר' טובלים בשמן או חמאה וטובלים בתערובת האגוזים
מניחים ברינגים אישיים משומנים או בתבנית שקעים.
מכינים כך את כל הבצק. ניתן להכין עוגה בתבנית רגילה כאשר הכדורים מסודרים בשכבות)
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 35-40 דקות או עד להזהבה
להגיש עם רוטב שוקולד.
נראה מדהים רק שכחתם שהרוב נוהגים לא לאכול אגוזים ברארש השנה….