סעודה בתשרי • פשטידת תפוחים, סלט בורגול, פסטה עם סלמון אפוי

    מירי זורגר No Comments on סעודה בתשרי • פשטידת תפוחים, סלט בורגול, פסטה עם סלמון אפוי

    מתי בפעם האחרונה אכלתם אפעל קוגל שהוא כמובן פשטידת תפוחים בטעם של פעם? • מירי זורגר עם מתכונים שפותחים את השנה דג סלמון אפוי, סלט בורגול וירקות ופסטה בירקות

    0:10
    29.02.24
    אתר קול חי No Comments on טועמים שבת בכל מנה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פשטידת תפוח עץ

    מצרכים

    2 כוסות קמח אוסם

    6 ביצים

    1 1/2 כוסות סוכר

    מעט קינמון

    חצי כוס שמן

    7 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים או מוקפצים

    אופן ההכנה

    מערבבים את מצרכי הבלילה שופכים על התפוחים הפרוסים

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות עד להשחמה

     

    דג סלמון אפוי עם תיבול עדין

    מצרכים

    4 מנות דג סלמון פילה טרי

    לתיבול

    1/2 כפית מלח

    3 שיני שום כתושות

    מעט פלפל שחור גרוס

    4 כפות פטרוזליה קצוצה

    1/3 כוס שמן

    1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

    און ההכנה

    מערבבים את מצרכי התיבול

    מורחים את מנות הדג

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואוים 20 ד' בלבד

     

    סלט בורגול וירקות כתומים

    מצרכים
    כוס וחצי בורגול גס, מושרה במים פושרים שעה וסוחטים
    שתי כפות שמן זית
    4 בצלים ירוקים קצוצים דק
    1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

    1 דלעת חתוכה לקוביות קטנות
    חופן שומשום
    חופן  חמוציות
    חופן שקדים פרוסים קלויים
    חצי כפית פפריקה מתוקה
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    אופן הכנה
    מקפיצים במחבת גדולה את הבצל הדלעת והבטטה
    מוסיפים את התבלינים, השקדים והחמוציות
    מקפיצים 10 דקות עד שהבצל מוזהב
    מוסיפים את הבורגול ומקפיצים לעוד חמש דקות
    מניחים בצלחת ומגישים  כסלט או תוסת

     

    מגישים מיד

     

    פסטה בירקות ירוקים עם מיני קציצות עוף

    מצרכים

    לקציצות

    300 גר' חזה עוף טחון

    1 בצל קצוץ דק

    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    1 ביצה

    2 כפות פירורי לחם

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    לבישול

    ציר עוף

    לפסטה

    2 בצלים קצוצים

    3 שיני שום פרוסות

    1 כוס אפונה קפואה

    2 כוסות ברוקולי קפוא

    3 כוסות שעועית ירוקה שלמה

    1 חב פסטה פטוציני מבושלת לפי הוראות היצרן

    תיבול

    1 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה

    שקדים פרוסים אפויים

    אופן ההכנה

    את מצרכי הקציצות יש לערבב היטב ולתת מנוחה של חצי שעה

    לכדרר קציצות קטנות במשקל של כ 15 גר' או במכשיר להענת קציצות פלאפל לבשל בציר העוף  כשהוא רותח עד שהם מוכנים כ 3-4 ד'

    להוציא ולשמור בצד

    את הירקות מקפיצים במחבת חמה לפי הסדר ומעבירים לכלי מתבלים

    מערבבים את הפסטה עם הירקות מוסיפים את הקציצות  מפזרים מעל שקדים ומגישים

    אפשר לשפוך מעל מעט מהציר שהקציצות בושלו בו



    0 תגובות