כרעיים עוף עם אגסים מקורמלים ומרווה \\ ניסי גולדרייך

חיה ספיר No Comments on כרעיים עוף עם אגסים מקורמלים ומרווה \\ ניסי גולדרייך

הטעם עמוק והמיוחד, והמרקם הקטיפתי לצד הריח המתקתק של עלי המרווה משתלבים בדיוק בתבשיל העוף וברגע שמשלבים אותו עם אגסים מקורמלים ונגיעה של קינמון מפזרים בבית ריחות משכרים שלא משאירים מקום לדימיון. המתכון החדש של בלוגרית האוכל ניסי גולדרייך הוא עוף עם מרווה ואגסים!

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

"אני מאוד אוהבת לגוון את תבשילי העוף שלי" כתבה לנו בלוגרית האוכל ניסי גולדרייך. "חיפשתי שילוב חדש ומעניין שירענן את המטבח שלי. יצאתי לחנות הירקות וחיפשתי עשבי תיבול מיוחדים וישר ראיתי את המרווה וידעתי שזה מה שאני מחפשת!"

עם הטעם העמוק והמיוחד, המרקם הקטיפתי וריח מתקתק עשיר, כבר דמיינתי איך אני משלבת אותו עם אגסים מקורמלים ונגיעה של קינמון… כשריחות משכרים עלו מהתנור והתפשטו לחלל הבית והילדים שאלו בסקרנות מה אני מכינה הבנתי שמצאתי את המתכון החדש שלי, עוף עם מרווה ואגסים!

5 כרעיים של עוף נקיים ללא עור
5 אגסים קטנים קלופים
2 בצלים פרוסים לרבעים
צרור עלי מרווה
רבע כוס דבש
רבע כוס סילאן
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה קינמון
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן דלעת לא מזוכך (לא חובה)
חצי כוס שמן זית איכותי

הכנה:
1 במחבת עם מעט שמן זית צורבים את האגסים והבצלים יחד עם הדבש לצבע זהוב יפה
2 בתבנית פיירקס מרופדת נייר אפיה מסדרים את העוף והאגסים ומעל את העלי מרווה
3 מערבבים בקערה קטנה את הסילאן, קינמון, בלסמי, שמן דלעת ושמן זית ושופכים על העוף ומעסים מעט ומתבלים במלח ופלפל ומכסים בנייר אפיה ואולמניום ומכניסים לתנור לחצי שעה בחלק התחתון של התנור בחום 200 מעלות טורבו, מסירים את הכיסוי ומבשלים עוד חצי שעה ומוציאים ומגישים חם לצד ירקות צלויים



0 תגובות