- רדיו קול חי - -

כרעיים עוף עם אגסים מקורמלים ומרווה \\ ניסי גולדרייך

"אני מאוד אוהבת לגוון את תבשילי העוף שלי" כתבה לנו בלוגרית האוכל ניסי גולדרייך. "חיפשתי שילוב חדש ומעניין שירענן את המטבח שלי. יצאתי לחנות הירקות וחיפשתי עשבי תיבול מיוחדים וישר ראיתי את המרווה וידעתי שזה מה שאני מחפשת!"

עם הטעם העמוק והמיוחד, המרקם הקטיפתי וריח מתקתק עשיר, כבר דמיינתי איך אני משלבת אותו עם אגסים מקורמלים ונגיעה של קינמון… כשריחות משכרים עלו מהתנור והתפשטו לחלל הבית והילדים שאלו בסקרנות מה אני מכינה הבנתי שמצאתי את המתכון החדש שלי, עוף עם מרווה ואגסים!

5 כרעיים של עוף נקיים ללא עור
5 אגסים קטנים קלופים
2 בצלים פרוסים לרבעים
צרור עלי מרווה
רבע כוס דבש
רבע כוס סילאן
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה קינמון
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן דלעת לא מזוכך (לא חובה)
חצי כוס שמן זית איכותי

הכנה:
1 במחבת עם מעט שמן זית צורבים את האגסים והבצלים יחד עם הדבש לצבע זהוב יפה
2 בתבנית פיירקס מרופדת נייר אפיה מסדרים את העוף והאגסים ומעל את העלי מרווה
3 מערבבים בקערה קטנה את הסילאן, קינמון, בלסמי, שמן דלעת ושמן זית ושופכים על העוף ומעסים מעט ומתבלים במלח ופלפל ומכסים בנייר אפיה ואולמניום ומכניסים לתנור לחצי שעה בחלק התחתון של התנור בחום 200 מעלות טורבו, מסירים את הכיסוי ומבשלים עוד חצי שעה ומוציאים ומגישים חם לצד ירקות צלויים