מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • שמעתם פעם על מרק שעועית לימה בגלימה?

דוד קליגר 2 Comment on ניחוחות שבת • שמעתם פעם על מרק שעועית לימה בגלימה?

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: סלטים, פחזניות ומרק שעועית לימה בגלימה – כן, יש דבר כזה • לכבוד שבת קודש

ניחוחות שבת מתוקן חדש

סלט סלמון אפוי -מצרכים:
200 גרם פילה סלמון מעושן

למרינדה:
1/3 כוס רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
3 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות שומשום לבן
1 כפית שומשום שחור
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1/3 כוס שמן
1/3 כוס רוטב טריאקי

לסלט:
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס אפונה קפואה
2 כפות מיונז
מלח ופלפל לפי הצורך

אופן ההכנה:
ערבבי את מצרכי הסלמון
השרי כחצי שעה לספיגת טעמים
הכיני את הסלט מיונז
ערבבי את המצרכים טעמי ותקני תיבול
סדרי מעל צלחת בפורמה הרצויה והגישי קר

•••••

סלט אדממה – מצרכים:
1 חב' אדממה קלופים
7-8 צנוניות פרוסות דק
4-5 בצלים ירוקים קצוצים
10 זיתי קלמטה פרוסים
7-8 עגבניות שרי חתוכות ל-4
מעט מיץ לימון טרי
1 בצל קצוץ
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור גרוס טרי

להגשה:
שמשומים בצבעים מטוגנים קלות

אופן ההכנה:
טגני את הבצלים עד להשחמה קלה
הוסיפי את האדממה וטגני תוך כדי הקפצה
תבלי
הוציאי את האדממה והעבירי לקערה
הוסיפי את שאר הרכיבים וערבבי
טעמי ותקני תיבול
פזרי ושמשומים והגישי

•••••

סלט שעועית – מצרכים:
1 כוס שעועית מושרית לילה מבושלת לריכוך
1 כוס שעועית חומה מושרית לילה ומבושלת לריכוך
1 בצל סגול קצוץ
1/3 כוס שמן
3-4 שיני שום כתושות
1 גמבה קצוצה
3-4 בצלים ירוקים קצוצים
3 מלפפונים בחומץ קצוצים

לתחמיץ:
1 כוס חומץ
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
7 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
בקערה שימי את כל הרכיבים כולל השעועיות ללא הנוזלים
שפכי על הירקות את התחמיץ ערבבי את המצרכים
הניחי ל-12 שעות
סנני את הנוזלים והגיש עם עלי מקרו אפונה

•••••

מרק שעועית לימה בגלימה – מצרכים:
3 כוסות שעועית לימה -בובעס מושרות לילה
1 חב' עלי תרד בייבי
2 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים גוליאן
3-4 שיני שום קצוצות
1 1/2 כפיות מלח
1/3 כפית פלפל שחור גרוס טרי

להגשה:
פסטו פטרוזליה

בצק לכיסוי המרק:
2 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
להברשה – 1 ביצה
ושמשומים בצבעים

אופן ההכנה:
את שעועית הלימה יש לבשל עד לריכוך בסיר נפרד כשעתים
לסנן
בסיר המרק יש לטגן בצל עד להשחמה קלה להוסיף את השום הגזר ועלי הסלק
לטגן כ-3 ד' ואז להוסיף את השעועית לכסות במים בגובה של 3 ס"מ מעל הרכיבים
לתבל ולהביא לרתיחה
לבשל על אש נמוכה כשעה

הכנת הכיסוי:
לעבד את רכיבי הבצק לבצק חלק ונוח לעבודה
לרדד לעלה דק
לצקת את המרק לצלחות זכוכית או כלי אחר שיכנס לתנור לשים בכל צלחת כפית פסטו
לכסות את הצלחת בבצק להבריש בביצה ולפזר ושמשומים
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה

•••••

פחזניות (מתאימות לפסח ולפירורי לחם פסחיים) – מצרכים:
100 מ"ל מים
70 מ"ל שמן
175 גר' קמח תפוחי אדמה
10 גר' אבקת אפיה
3-4 ביצים
3-4 כפות פטרוזליה
2-3 כפות עירית קצוצה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
מחממים שמן מים מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר
מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד
מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה

לפירורי לחם לפסח:
פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור
טוחנים לפירורים

האזינו כאן לתוכנית המלאה:



2 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 2

    ממש לא עניין של זמן שתעביר אשה שעורי תורה בדף היומי

  2. 1

    מה זה שאשה מדברת ברדיו?? הרי זו רדיו חרדית לא???????!?