בסימן דגים • מירי זורגר עם 3 מתכוני דגים לשבת מנצחת

    מירי זורגר No Comments on בסימן דגים • מירי זורגר עם 3 מתכוני דגים לשבת מנצחת

    החגים כבר כאן ומירי זורגר במתכוני דגים שיפארו לכם את השבת והחג • שיפודי סלמון במרינדה פיקנטית, דג בורי במרינדת הדרים וקציצות קרפיון בפלפלים • בתיאבון

    צילום: Edi Israel/Flash90
    8:35
    26.04.24
    אליהו גרין No Comments on התחזית: השרב נשבר, אך עדיין יהיה חם מהרגיל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    דג בורי במרינדת הדרים

    מצרכים

    8 פילטים של דג בורי

    5 כפות מיונז

    5 כפות ריבת משמשים

    מיץ מ 2 תפוזים

    זסט מתפוז אחד

    1/3 כוס רוטב סויה-בפסח אפשר להשמיט את הסויה

    3 שיני שום כתושות

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    להגשה

    פלחי תפוז

    אופן ההכנה

    מערבבים את המצרכים ומורחים את הדגים

    מסדרים על תבנית עם העור כלפי התחתית ומסדרים מעל פילחי תפוז

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 20 ד'

     

    שיפודי סלמון במרינדה פיקנטית

    מצרכים

    6 פילטים של סלמון ללא עור ועצמו חתוכים לקוביות

    למרינדה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית תבלין גריל עוף

    3 שיני שום כתושות

    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    5 כפות שמן

    2 כפות מיונז

    אופן ההכנה

    את רכיבי המרינדה מערבבים בקערה טועמים ומתקנים תיבול

    מעבירים את קוביות הדג אל המרינדה מערבבים היטב מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל3 שעות

    משפדים את הדגים על שיפודים

    צולים 3 ד' מכל צד

    מגישים אם רוב מתאים

     

    קציצות קרפיון בפלפלים

    מצרכים

    לקציצות

    500 גר פילה קרפיון ללא עור ועצמות

    2 בצלים

    2 גזרים

    2 ביצים

    1/2 כוס קמח מצה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מעושנת

    5 כפיות סוכר

    לרוטב

    2 בצלים קצוצים

    5 פלפלים בצבעים קצוצים

    1 מיכל רסק עגבניות

    1 כפית מלח

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    4 כפיות סוכר

    אופן ההכנה

    תחילה מכינים את מסת הקציצות

    טוחנים את הקרפיון והירקות אל קערה

    מוסיפים את שאר הרכיבים מערבבים טועמים ומתקנים תיבול

    מניחים במקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים

    מכינים את הרוטב

    בסיר סוטאז מטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה מוסיפים את הפלפלים ומטגנים  5 ד' נוספות

    מוסיפים את הרסק עגבניות ו2 כוסות מים ומביאים לרתיחה

    מתבלים ומבשלים כשעה

    טועמים ומתקנים תיבול

    מכדררים קציצות ממסת הקרפיון מועבירים אל הסיר

    מבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעתים



    0 תגובות