כרוב ממולא, קרעפלך בשר ועוד מטעמים לשמחת פורים

מירי זורגר No Comments on כרוב ממולא, קרעפלך בשר ועוד מטעמים לשמחת פורים
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

כרוב ממולא

מצרכים

500 גר' הודו אדום טחון

500 גר' פרגית עוף טחון

2 כוסות אורז מבושל

400 גר'  רסק עגבניות

3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

11/2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס  סוכר

1/2 כוס שמן

למילוי

2 כרובים קפואים ליומים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר

לרוטב

1/3 כוס שמון

1 ק"ג רסק עגבניות

11/2 כפיות מלח

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות פפריקה מעושנת

2 כפיות תבלין שקשוקה

1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס טרי

10 כפיות סוכר

אופן ההכנה

את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול

הפרדת העלים

חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים מסירים את החלק הקשה בשידרת העלה

ממלאים את העלים:מניחים בחלק העליון כף גדושה מלית סוגרים משני הצדדים ומגלגלים מניחים בתבנית עם התפר כלפי התבנית

מכינים כך את הכל. בשלב הזנ אפשר להקפיא

הכנת הרוטב

מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים

מתבלים ומתקנים תיבול

מסדרים את הכרוב בסיר ומעל הכל מניחים כרוב קצוץ .. מביאים לרתיחה מנמיחים את האש ומכסים ומבשלים כ 3 שעות

 

מגישים עם פירה תפוחי אדמה

 

קרעפלעך בשר

מצרכים לבצק

2 כוסות מים

100 גר' מרגרינה

1 כפית מלח

4 כוסות קמח

4 חלמונים

מלית

300 גר' חזה עוף טחון

2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

הכנת הבצק

בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה

להעביר את הבצק לקערת המקסר ולהוסיף את החלמונים לאט לאט עד לקבלת בצק רך ואחיד

הכנת המלית

ערבבי את המצרכים  טעמי ותקני תיבול

הרכבת המנה

רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עגולים בקוטר 7 ס"

את המלית העבירי לשקית זילוף וזלפי מלית במרכז העיגול סיגרי וחצי עיגול

חממי בסיר מים עם מלח ובשלי את הקרפלעך בכל פעם 8-10 קרעפלעך עד שהם צפים

הוציאי והניחי במסננת שטפי והעבירי לכלי יבש

הכיני כך את כולם

שמני את הקרעפלך למניעת הדבקות

 

צלי עוף  עם נוקערלעך

מצרכים

6 יח כרעיים עוף  חלוט ונקי

4 בצלים פרוסים

4-5 שיני שום

פפריקה מתוקה

פפריקה מעושנת

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

תבלין לשקשוקה

לנוקרלעך

2 כוסות קמח

2 ביצים

1/3 כוס שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

כ 3/4 כוס מים

אופן ההכנה

את מנות העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן מכל הצדדים

באותו הסיר לטגן את הבצלים ושיני השום עד להשחמה קלה להוסיף את המנות של העוף ולתבל

לכסות במים ולבשל כשעתים

הכנת הנוקערלעך

את מצרכי הבצק יש לערבב לבצק רך ונוזלי

בסיר של 3 ליטר למלא ל 3/4 ולשים כפית מלח ולהביא לרתיחה

עם מכשיר מיוחד יש להעביר פתיתי בצק בגודל הרצוי ולבשל עד שצפים

להוציא למסננת ולשטוף

להעביר לכלי ולהכין את כל הבצק כשהצילי מוכן יש להוסיף את הנוקערלעך לערבב ולהביא לרתיחה נוספת ולהגיש מיד

 

צלי כתף  אפוי

מצרכים

1 נתח כתף במשקל של כ 1 1/2

לתיבול

4-5 שיני שום כתושות

3 בצלים פרוסים

1 כוס שמן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כף פפריקה מעושנת

1 כף פפריקנ מתוקה

1 כף תבלין לשקשוקה

2-3 עלי דפנה

אופן ההכנה

מערבבים היטב את מצרכי המשרה וטובלים את הנתח במשרה ומסובבים לכל הכוונים

משרים ללילה מכוסה ומחליפים צד כל כמה שעות

מחממים תנור ל 160  מעלות  ואופים מכוסה 3 שעות

 

נועצים סכין בנתח אם הסכין ננעצת בקלות ולא יוצא דם הנתח מוכן

לצנן ולפרוס

לצמצם את הרוטב לחצי במחבת ולהגיש חם

 

בורי בירקות  אדומים

מצרכים

1 דג בורי פרוס

לירקות

3 עגבניות חלוטות וקלופות חתוכות לקוביות

1 גמבה קצוצה

4 שיני שום

1 פלפל  שאטה טרי קצוץ

1 מיכל רסק עגבניות של 250 גר'

1 כוס מים

4 כפות כוסברה קצוץ

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

5 כפות שמן לטיגון

לציפוי הדגים

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית מלח

1/3 כוס שמן

אופן ההכנה

הכיני את הירקות

חממי שמן בסיר סוטאז וטגני את השום קלות הוסיפי את הפלפלים  וטגני כ 3 ד'

הוסיפי את העגבניות וטגני 3 ד' נוספות

הוסיפי את שאר המצרכים והתבלינים והביאי לרתיחה

טעמי ותקני תיבול

בשלי כשעה

הכנת ציפוי הדגים

ערבבי בקערה  את מצרכי התיבול של הדג וטבלי את הדגים במרינדת הציפוי

הניחי את הפרוסות בתוך הרוטב ובשלי שעה וחצי על אש נמוכה בסיר מכוסה

אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה וחצי מכוסה

הגישי חם עם חלה טריה



0 תגובות