ניחוחות שבת של מירי זורגר: קוגל, גראטן ועוד מטעמים

מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות שבת של מירי זורגר: קוגל, גראטן ועוד מטעמים
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

גראטן תפוחי אדמה ובטטות

מצרכים

3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק

3 בטטות קלופות ופרוסות דק

לרוטב

500 מ"ל שמנת אלפרו

4 ביצים

3 כפות קמח

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

4 כפות עירית קצוצה

1 כף אבקת מרק בצל

אופן ההכנה

ערבבי את מצרכי הרוטב

הרכבת המנה

שפכי מעט רוטב על קרקעית התבנית

סדרי פרוסות חופפות של תפוחי אדמה

מעל שפכי רוטב

סדרי פרוסות בטטה ומעל רוטב

המשיכי כך עד הסוף

כסי ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה קררי

הוציאי פרסי לקוביות והגישי.

 

 

 

 

רטטוי

מצרכים

2 בצלים קצוצים

2 גזרים קצוצים לקוביות

3 עלי סלרי קצוצים

1 מיכל עגבניות מרוסקות

3 פלפלים קלויים קלופים וקצוצים

3-4 עלי בזיליקום

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

2 חצילים פרוסים דק במנדולינה

4 עגבניות פרוסות דק

3 קישואים ירוקים  פרוסים דק

3 כפות רוטב פסטו

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

טגני את הבצל הגזר והסלרי עד להשחמה

הוסיפי את העגבניות המרוסקות הפלפלים והבזיליקום תבלי ובשלי לרתיחה הנמיכי את האש ובשלי 20 ד'

צנני וטחני למחית חלקה

שימי בתבנית גדולה וסדרי מעל את הירקות הפרוסים לפי צבעים פזרי פסטו ותבלינים

כסי ואפי 30 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

הסירי את הכיסוי ואפי 10 ד' נוספות

סדרי ברינג והגישי.

 

כריכי בטטות במלית תפוחי אדמה

מצרכים

3 בטטות קלופות ופרוסות דק

למלית

4 תפוחי אדמה מבושלים ללא קליפה ומעוכים לפירה

2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

2 ביצים

2 כפות  פירורי לחם

מלח פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

2 ביצים

1 שן שום כתושה

1 כף אבקת מרק בטעם עוף

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס קמח

2 כוסות פירורי לחם

אופן ההכנה

את מצרכי המלית ערבבו למסה חלקה.

קחו פרוסת בטטה  זלפו עליה  מעט מהמלית סגרו בפרוסת בטטה נוספת

הכינו כך את  שאר פרוסות הבטטה

ערבבו בקערה את הביצים השום והתבלינים . הוסיפו את הקמח

בקערה נוספת הניחו  את פירורי הלחם

חממו שמן במחבת טבלו את פרוסות הבטטה הממולאות. בבלילת הביצה ולאחר מכן בפירורים וטגנו עד להשחמה הפכו וטגנו להשחמה גם מהצד השני.

 

 

סלט ברוקולי

מצרכים

1 שקית ברוקולי קפוא

לתיבול

6 שיני שום קונפי עם קצת מהשמן

2 כפות פתיתי פלפל אדום מתוק

5-6 כפות רוטב סויה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

לקישוט       

150 גר' אגוזי קשיו קלויים

3 כפות שומשום שחור

אופן ההכנה

חולטים ברוקולי במים עם מלח ל 10 ד'

מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול

מכינים קונפי שום

בסיר שמים 2 כוסות שמן ו10 שיני שום ומבשלים על אש נמוכה כשעה

מסירים מהאש ומוסיפים פתיתי פלפל אדום מתוק ומניחים לצינון מלא

מסננים את הברוקולי ומעבירים לקערת הגשה

מוסיפים את שיני השום ומעט מהשמן

מתבלים במלח פלפל ורוטב סויה ומערבבים

לפני ההגשה מפזרים שומשום ואגוזי קשיו ומגישים.

 

סלסילות פילו במלית ירקות מוקפצים

מצרכים

10 דפי פילו

להברשה

שמן

מלית

2 בצלים פרוסים

5-6 שיני שום כתושות

1 סלסילת פטריות

2 קישואים חתוכים לרצועות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 חציל חתוך למקלות

100 גר' צנוברים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

4 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה

הכנת הסלסילות

מחלקים את עלי הפילו לריבועים בגודל 7 על 7 ס"מ

מברישים רבוע בשמן ומניחים בתבנית שקעים מכינים כך 5 שכבות

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

הכנת המלית

מקפיצים את הירקות

מטגנים את הצנוברים

הרכבת המנה

מעל כל סלסילה שמים כף מלית

מפזרים מעל צנוברים

מגישים.

 

קיגל תפו"א מסורתי

מצרכים

6 תפוחי אדמה מזן דזירה קלופים

6 ביצים

1/2 כפית מלח

1/3 כוס שמן

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

במעבד מזון עם דיסק הכי דק מגרדים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה

מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים

מחממים בסיר  טפלון  את השמן עד שהוא מאוד חם ומעבירים אותו אל מסת התפוחי אדמה ומערבבים מיד

מעבירים את המסה אל הסיר החם ומבשלים כ 5 ד'  מנמיכים את האש ומכסים את הסיר

מבשלים כ 30 ד' או עד שהקוגל מוצק

מסירים מהאש ומחכים שיתקרר מעט והופכים על צלחת מעט גדולה יותר מהגודל של הסיר

ומחזירים אל הסיר כשהקוגל הפוך

מבשלים אותו כ 15 ד' נוספות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פשטידת תפוחי עץ מתוקה

מצרכים

6 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

1/3 כוס שמן

1/3 כוס סוכר חום

למסת הקשירה

6 ביצים

60 גר' סוכר

120 גר' אינסטנט וניל

1 שמנת  מתוקה או צמחית אלפרו 5 % שומן

אופן ההכנה

במחבת ווק מחממים שמן ומעבירים את התפוחים מקפיצים  כ 10 ד' מפזרים מעל סוכר וממשכים לטגן עד לאידוי הנוזלים מצננים

בקערה טורפים ביצים ומוסיפים את שאר המרכבים וטורפים למסה אחידה

מוסיפים את התפוחים

משמנים תבניות סיליקון שקעים בשמן ומעבירים את המסה

אפשרי לשים שטרוייזל

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

מגישים חם

 

 

קוביות תפוחי אדמה בצילי

מצרכים

3 תפוחי אדמה רצוי עם קליפה אדומה

מלח

שמן לטיגון

לציפוי

1/2 כוס רוטב צילי

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של 2 על 2

חולטים את תפוחי האדמה 5 ד' במים רותחים מסננים ומיבשים

בשמן עמוק מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה קלה

מוצאים וסופגים את השמן הנותר

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי

מעבירים לקערה שופכים מעל את הצילי כשהתפוחי אדמה עדין חמים

מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

 

 



1 תגובות

מיין תגובות