ניחוחות שבת: מירי זורגר עם ארבעה מעדנים מחציל

    מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת: מירי זורגר עם ארבעה מעדנים מחציל
    10:53
    26.04.24
    הרב אהרן לוי No Comments on ההבטחה השניה מתגשמת מול עינינו \\ הרב אהרן לוי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חציל בטמפורה ברוטב אלף האיים צילי

    מצרכים

    1 חציל בינוני חתוך לקוביות של 3 על 3 X"מ

    1/2 כפית מלח

    לטמפורה

    250 ק"ג קמח

    5 גר' – 1/2 שקית  אבקת אפיה

    2 ביצים מס 2

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 שום כתוש

    4 כפות שומשום בצבעים

    כחצי כוס סודה

    להגשה

    1/2 כוס רוטב צילי וניגרט

    1 גמבה קצוצה לרצועות

    2 בצלים ירוקים קצוצים

    1 כוס בוטנים מטוגנים

    אופן ההכנה

    השרי את החציל בחצי כפית מלח לשעה

    ספגי את הנוזלים

    טבלי בטמפורה וטגני בשמן עמוק עד להשחמה

    הכיני כך את כל החצילים

    אופן ההכנת הטמפורה

    לערבב את המצרכים אך לא יותר מדי

    לשים בקרור לחצי שעה לפני העבודה

    להגשה

    סדרח את החצילים שפכי מהרוטב פזרי גמבה ובוטנים קשטי בבצל ירוק קצוץ

     

    חציל בתחמיץ

    מצרכים

    1 חציל קלוף ופרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

    1 כפית מלח להשריית החציל

    שמן לטיגון עמוק

    2 גמבה חתוכים לקוביות קטנות

    4 שיני שום פרוסות

    לתחמיץ

    1/2 כוס חומץ

    1/2 כוס מים חמים

    5 כפיות סוכר או סוכרזית

    מעט פלפל שחור

    אופן ההכנה

    את פרוסות החציל יש להשרות במלח לחצי שעה

    לספוג נוזלים ולטגן בשמן עמוק עד להשחמה להניח על נייר סופג לספיגת השמן הנותר

    לטגן כך את כל הפרוסות

    הרכבת הסלט

    הכיני את התחמיץ בכלי נפרד וערבבי עד שהסוכר נמס

    בכלי סדרי את החצילים הגמבה ושיני השום הפרוסות שפכי מעל את הרוטב והניחי ללילה לפני הגשה

     

    פטה חציל

    מצרכים      

    2 חצילים קלויים על האש או אפויים בתנור עד להתרככות

    5 שיני שום

    1 כף שמן

    3 כפות מיונז

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    לתוך קערת המעבד מזון רוקנו את החציל הוסיפו את שאר המצרכים ועבדו למחית חלקה

    טעמו ותקנו תיבול

     

    חציל בטעם כבד

    מצרכים

    2 חצילים חתוכים לקוביות ומטוגנים בשמן עמוק

    1 כוס אגוזי מלך קלויים

    6 ביצים קשות

    5 בצלים חתוכים לפרוסות מטוגנים  עד להשחמה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף מיונז

    אופן ההכנה

    את המצרכים יש להכניס למעבד מזון ולטחון למחית חלקה

    לטעום ולתקן תיבול



    0 תגובות