מירי זורגר עם 8 מתכונים לשבת, דגים, שושנים ובטטות במלית

    יוסי צלניקר 1 Comment on מירי זורגר עם 8 מתכונים לשבת, דגים, שושנים ובטטות במלית
    13:24
    26.04.24
    מערכת האתר No Comments on "בצאת ישראל": שמחת חג עם שרוליק ויינברגר וישיבת קה אכסוף | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כריכי בטטות במלית תפוחי אדמה

    מצרכים
    3 בטטות קלופות ופרוסות דק

    למלית
    2 כוסות פירה
    1 בצל קצוץ מטוגן להשחמה
    1 ביצה
    2 כפות פירורי לחם
    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי
    2 ביצים
    1 שן שום כתושה
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    1 כוס קמח
    2 כוסות פירורי לחם

    אופן ההכנה
    את מצרכי המלית ערבבו למסה חלקה.
    קחו פרוסת בטטה זלפו עליה מעט מהמלית סגרו בפרוסת בטטה נוספת
    הכינו כך את שאר פרוסות הבטטה
    ערבבו בקערה את הביצים השום והתבלינים . הוסיפו את הקמח
    בקערה נוספת הניחו את פירורי הלחם
    חממו שמן במחבת טבלו את פרוסות הבטטה הממולאות. בבלילת הביצה ולאחר מכן בפירורים וטגנו עד להשחמה הפכו וטגנו להשחמה גם מהצד השני.

    מציות לפסח

    מצרכים
    12 ביצים
    1 כוס שמן
    3 כוסות קמח תפוחי אדמה
    1 כפית מלח
    2 כפיות סוכר
    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'
    להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה
    לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה

    פיש אנד ציפס

    מצרכים
    6 מנות של פילה קוד ללא עור ועצמות חתוך לאצבעות
    מלח
    מיץ מלימון
    פלפל שחור גרוס טרי
    לטמפורה
    1 כוס קמח תופח
    2 ביצים
    2 שיני שום כתושות
    4 כפות פטרוזליה קצוצה
    1/2 כפית מלח
    1/2 כוס מים
    לתפוחי האדמה
    6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה פרוסים ל 8 לאורך

    אופן ההכנה
    את הפילטים של הדג ממליחים ומפלפלים ומזלפים את הלימון
    מכסים ומשהים לשעה במקרר
    מכינים את הטמפורה
    מערבבים את כל המצרכים לבלילה סמיכה

    הכנת המנה
    מחממים שמן עמוק עד שיש בועות עדינות מסביב לכף עץ
    טובלים את הפילה בטמפורה ומטגנים עד להשחמה
    כמו כן מכינים כך גם את פרוסות התפוחי אדמה
    מגישים עם מיונז

    פילה אמנון במרינדה

    מצרכים
    6 פילטים של אמנון ללא עצמות
    למרינדה
    1 כוס שמן זית
    3 שיני שום כתושות
    1 זסט מחצי לימון
    מיצ מחצי לימון
    1/2 כפית צילי גרוס
    1/2 כוס יין לבן
    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    אופן ההכנה
    הכנת המרינדה
    במחבת הניחי את השמן הוסיפי את שאר המצרכים והביאי לרתיחה עדינה
    ערבבי היטב וצנני
    טבלי את הפילטים במרינדה והניחי על תבנית מרופדת בניר אפיה
    חממי תנור ל 200 מעלות ואפי כ 20 ד או עד להשחמה

    סלמון קרמבל

    מצרכים
    6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי
    מיץ מלימון אחד
    5 כפות מיונז
    לציפוי קרמבל
    3 כוסות פירורי פנקו
    4 שיני שום כתוש
    3 כפות פטרוזליה קצוצה
    2 ביצים
    4 כפות שמן
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה
    מתבלים את מנות הדג במלח פלפל ומיץ לימון ומניחים מכוסה במקרר
    הכנת הקרמבל
    בכלי מניחים את כל המצרכים ומערבבים למסת פירורים
    הרכבת המנה
    בתבנית מניחים את מנות הסלמון מורחים מעל מיונז ומפזרים בנדיבות פירורים מהדקים היטב
    מעבירים לתנור שחומם מראש ל 230 מעלות ואופים ללא כיסוי 10 ד'
    מגישים חם

    סלט סלמון מעושן

    מצרכים
    200 גר פילה סלמון מעושן
    למרינדה
    1/3 כוס רוטב סויה
    2 שיני שום כתושות
    3 בצלים ירוקים קצוצים
    2 כפות שומשום לבן
    1 כפית שומשום שחור
    קורט פלפל שחור גרוס טרי
    1/3 כוס שמן
    1/3 כוס רוטב טריאקי

    לסלט
    2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה קלופים וחתוכים לקוביות
    1 כוס אפונה קפואה
    2 כפות מיונז
    מלח פלפל לפי הצורך

    אופן ההכנה
    ערבבי את מצרכי הסלמון
    השרי כחצי שעה לספיגת טעמים
    הכיני את הסלט מיונז
    ערבבי את המצרכים טעמי ותקני תיבול
    סדרי מעל צלחת בפורמה הרצויה והגישי קר

    סלט סלמון אפוי

    מצרכים
    500 גר' סלמון אפוי ומפורר ללא עור ועצמות
    2 בצלים סגולים קצוצים
    1 גמבה קצוץ לקוביות קטנות
    2 כוסות אפונה קפואה חלוטה
    חופן צנוניות פרוס דק
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    3 כפות גדושות מיונז

    אופן ההכנה
    מניחים בקערה את כל המצרכים וערבבים בעדינות
    טועמים ומתקנים תיבול
    מגישים קר
    צורת הגשה- מסדרים בריניג כדי לקבל מנה מדויקת…

    שושני שמרים ופסטו

    מצרכים
    1 ק"ג קמח
    1 קובית שמרים
    1 כפית גדושה מלח
    4 כפות סוכר
    200 גר' חמאה רכה
    2 ביצים
    למלית
    2 כוסות רוטב פסטו
    200 גר' גבינה צהובה מגוררת

    אופן ההכנה
    הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל את החמאה הוסיפי בסוף
    הניחי להתפחה ללילה במקרר

    הרכבת המנה
    חלקי את הבצק ל 4 ורדדי לעלה צר וארוך
    מרחי בפסטו ופזרי גבינה צהובה
    גלגלי לרולדה
    חתכי לחתיכות בגובה תבנית שקעים
    העבירי אל תבניות השקעים והניחי להפחה כ 10 ד'
    הברישי בביצה ופזרי שומשומים
    אפי בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
    אפי עד להשחמה



    1 תגובות

    מיין תגובות