תחרות פורים • מאפה שמרים עם שקדים – אסתי, אלעד
אסתי No Comments on תחרות פורים • מאפה שמרים עם שקדים – אסתי, אלעדהתכניות האחרונות
- יוני 2024
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- שהחיינו: בעלי העסקים המובילים משתתפים בחנוכת המשכן החדש
- ב'עדה החרדית' החליטו: עצרת ענק נגד גזירת הגיוס
- ברקע הפסקות החשמל באומן: כך יחממו החסידים את האוכל לחג
- רמי לוי מייקר ומכבד את לומדי התורה הקדושה
- הצלחה על חוט השערה: ידידיה מאיר חוזר לרגעי החילוץ הגדולים
תגיות
מאפה שמרים עם שקדים
החומרים הדרושים:
לבצק:
1 ק"ג קמח +1 כוס
1 כף גלוטן (להשיג בחנויות המתמחות)
1 קוביית שמרים של שמרית
100 גר מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
3 ביצים m
180 מ"ל מיץ תפוזים
200 מ"ל מים חמימים
1/2 כוס שמן
לקרם שקדים:
200 גר' אבקת סוכר (כוס ו-1/3)
200 גר אבקת שקדים (כוס וחצי)
2 ביצים M
1/2 כוס שמן
לפיזור: כ-150 גר שקדים מולבנים פרוסים
לציפוי 1 ביצה
לזיגוג:
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
מעט תמצית שקדים
אופן ההכנה:
ערבבי קמח עם מלח וגלוטן, פוררי פנימה את קוביית השמרים והוסיפי סוכר.
טרפי בקערה את הביצים והוסיפי יחד עם הנוזלים' התחילי ללוש (במיקסר על מהירות נמוכה)
כשמתחיל להיווצר בצק הוסיפי מרגרינה בקוביות ושמן.
המשיכי ללוש עד שכל המרגרינה נטמעת בבצק.+ 8-10 דקות לקבלת בצק רך מאוד ונעים למגע.
שמני את הבצק ושימי בשקית ניילון במקרר , התפיחי כ-4 שעות (אפשר גם לילה).
הכנת המלית:
ערבבי את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה
חלקי את הבצק ל-4 ,רדדי כל חלק לעלה מרחי 1/4 מכמות הקרם על חצי מלבן ופזרי שקדים פרוסים
קפלי את הבצק ל-2 ורדדי למלבן באורך כ-25 ס"מ,חתכי לרצועות ברוחב ס"מ וחצי קפלי לחצי וקלעי
ל"צמה". הניחי בתבנית וכסי בנילון להתפחה נוספת שלכ-20 דק
מרחי ביצה ואפי בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דק עד להשחמה נאה.
הכיני את הזיגוג:
הרתיחי את המים ,הסוכר ותמצית השקדים עד להמסה מלאה של הסוכר מרחי על המאפים מיד עם
הוצאתם מהתנור
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.