תחרות פורים • מאפה שמרים עם שקדים – אסתי, אלעד

    אסתי No Comments on תחרות פורים • מאפה שמרים עם שקדים – אסתי, אלעד

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מאפה שמרים עם שקדים

    החומרים הדרושים:

    לבצק:
    1 ק"ג קמח +1 כוס
    1 כף גלוטן (להשיג בחנויות המתמחות)
    1 קוביית שמרים של שמרית
    100 גר מרגרינה רכה
    3/4 כוס סוכר
    1 כפית מלח
    3 ביצים m
    180 מ"ל מיץ תפוזים
    200 מ"ל מים חמימים
    1/2 כוס שמן

    לקרם שקדים:
    200 גר' אבקת סוכר (כוס ו-1/3)
    200 גר אבקת שקדים (כוס וחצי)
    2 ביצים M
    1/2 כוס שמן
    לפיזור: כ-150 גר שקדים מולבנים פרוסים
    לציפוי 1 ביצה
    לזיגוג:
    1 כוס מים
    3/4 כוס סוכר
    מעט תמצית שקדים

    אופן ההכנה:

    ערבבי קמח עם מלח וגלוטן, פוררי פנימה את קוביית השמרים והוסיפי סוכר.
    טרפי בקערה את הביצים והוסיפי יחד עם הנוזלים' התחילי ללוש (במיקסר על מהירות נמוכה)
    כשמתחיל להיווצר בצק הוסיפי מרגרינה בקוביות ושמן.

    המשיכי ללוש עד שכל המרגרינה נטמעת בבצק.+ 8-10 דקות לקבלת בצק רך מאוד ונעים למגע.
    שמני את הבצק ושימי בשקית ניילון במקרר , התפיחי כ-4 שעות (אפשר גם לילה).

    הכנת המלית:
    ערבבי את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה
    חלקי את הבצק ל-4 ,רדדי כל חלק לעלה מרחי 1/4 מכמות הקרם על חצי מלבן ופזרי שקדים פרוסים
    קפלי את הבצק ל-2 ורדדי למלבן באורך כ-25 ס"מ,חתכי לרצועות ברוחב ס"מ וחצי קפלי לחצי וקלעי
    ל"צמה". הניחי בתבנית וכסי בנילון להתפחה נוספת שלכ-20 דק
    מרחי ביצה ואפי בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דק עד להשחמה נאה.

    הכיני את הזיגוג:
    הרתיחי את המים ,הסוכר ותמצית השקדים עד להמסה מלאה של הסוכר מרחי על המאפים מיד עם
    הוצאתם מהתנור

    20150210_141448

    1

    2

    3

    4



    0 תגובות