מתוקים במטבח 3 • עוגת מוס שכבות • אלישבע נמר

    יוסי ברויער 1 Comment on מתוקים במטבח 3 • עוגת מוס שכבות • אלישבע נמר
    0:01
    26.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on ניצול החיים – ההכנה הטובה למתן תורה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגת מוס שכבות

    מצרכים לעוגה התחתונה

    1/4 כוס קמח
    3 כפות שמן
    1 ביצה
    1 כף סוכר
    1 שקית אבקת אפייה
    1 כף קקאו
    1/2 כוס מים

    מצרכים למוס השוקולד מריר

    200 גרם שוקולד מריר פרה של עלית
    2 כפות כפה נמס מוכן
    1 כף ג'לטין
    5 כפות מים חמים
    מכל שמנת להקצפה
    2 שקיות סוכר וניל
    חמש ביצים מופרדות

    מצרכים למוס הקפה

    מיכל שמנת ריץ'
    פודינג בטעם קפה
    1/2 כוס כפה מוכן

    מצרכים למוס הוניל

    200 גרם שוקולד לבן פרה של עלית
    1 כף ג'לטין
    5 כפות מים חמים
    מעט סוכר
    5 ביצים מופרדות
    1 מיכל שמנת ריץ'
    שתי שקיות סוכר וניל
    לקישוטים
    מארז קישוטים נמל

    אופן ההכנה:

    העוגה התחתונה:

    1. מקציפים את השמן עם הסוכר.
    2. מוסיפים את הביצה ואת החומרים היבשים.
    3. אחר כך מוסיפים את המים ואופים בתנור למשך 10 דקות.

    מוס השוקולד המריר:

    1. מקציפים בקערה את קצפת הריץ'.
    2. בקערה נוספת מקציפים את החלבונים יחד עם סוכר הווניל.
    3. שוברים את קוביות השוקולד וממיסים על גבי בן מארי.
    4. ממיסים את הג'לטין מוסיפים לו את הקפה, ומוסיפים לשוקולד הנמס ומערבבים.
    5. מוסיפים את החלמונים בהדרגה אל תערובת השוקולד והקפה.
    6. מצננים את השוקולד ומוסיפים אותו בהדרגה אל קצפת הריץ'.
    7. מוסיפים את החלבונים המוקצפים אל קצפת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול.
    8. משאירים במקרר למשך שעה
    למוס הקפה קפה

    מקציפים את קצפת הריץ' מוסיפים ומוסיפים את הפודינג ואת הקפה המוכן.

    למוס הווניל

    1. מקציפים בקערה את קצפת הריץ'.
    2. בקערה נוספת מקציפים את החלבונים יחד עם סוכר הווניל.
    3. שוברים את קוביות השוקולד וממיסים על גבי בן מארי.
    4. ממיסים את הג'לטין מוסיפים לו את הקפה, ומוסיפים לשוקולד הנמס ומערבבים.
    5. מוסיפים את החלמונים בהדרגה אל תערובת השוקולד והקפה.
    6. מצננים את השוקולד ומוסיפים אותו בהדרגה אל קצפת הריץ'.
    7. מוסיפים את החלבונים המוקצפים אל קצפת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול.
    8. משאירים במקרר למשך שעה
    9. שמים את המוסים אחת על גבי השנייה ומקשטים אותה.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      נשמע טעים ומיוחד יש לך בעזרת ההשם עתיד של שפית