למביאסי מבשל: שעה עם בשר 28.07.14

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 28.07.14
    0:01
    26.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on ניצול החיים – ההכנה הטובה למתן תורה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סלמון ג'ינג'ר עם אפרסק

    4 מנות
    זמן הכנה: 10 דקות
    זמן כולל: 20 דקות

    רכיבים:
    1 כף חומץ אורז
    1 כף ג'ינג'ר מגורר טרי
    1 כף עלי קורנית טרי (טיים)9
    4 כפות שמן זית כתית מעולה
    מלח גס ופלפל שחור
    2 בצלים אדומים בינונים, חתוכים לרצועות
    3 אפרסקים חתוכים לרצועות
    4 חתיכות סטייק סלמון

    אופן ההכנה
    1. חממו את הגריל לחום בינוני-גבוהה. בקערה קטנה ערבבו את החומץ, ג'ינג'ר, עלי קורנית, 3 כפות שמן זית ו4\1 כפות של מלח גס ופלפל שחור. הניחו בצד.
    2. בקערה גדולה ערבבו בעדינות את הבצל, אפרסק, הכף הנותרת של שמן זית, 2\1 כפית מלח ו4\1 כפית פלפל.
    3.טבלו את הסלמון ב 2\1 כפית מלח ו4\1 כפית פלפל.
    4. הניחו את הסלמון על הגריל ובשלו עד שהסלמון מוכן והבצלים שקופים, בערך 5-6 דקות כל צד.
    5. אחרי שהפכתם את הסלמון , הניחו את האפרסקים על הגריל ובשלו עד שזה נהיה רך, 3-4 דקות.
    6. הזליפו את הוינגרט על הסלמון והגישו עם הבצל ואפרסקים.
    טיפ:
    חיתכו את פרוסות הבצל עד השורש כך שהרצועת ישערו מחוברות על הגריל.

     

    גספטצ'ו אבטיח

    4 מנות

    רכיבים:

    5 כוסות אבטיח מקולף ומגולען חתוכים לקוביות גדולות+ 1 כוס חתוך לקוביות קטנות
    2\1 כוס מיץ חמוציות
    1 כוס מלפפון מקולף בלי הגרעינים באמצע חתוך לקוביות קטנות
    2 מקלות סלרי חתוכים לקוביות
    1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
    4\1 כוס בצל אדום חתוך לקוביות
    4\1 כוס עלי מנטה טחונים
    4\1 כוס פטרוזיליה טחונה
    מיץ מילימון אחד
    1 2\1 כפות חומץ דובדבנים
    1 כף פלפל חריף טחון

    הוראות הכנה:
    ערבבו 5 כוסות אבטיח ומיץ האוכמניות בקערה של בלנדר והדליקו עד שזה נהיה פירה חלק. העבירו לקערה אחרת או קפסאת פלסטיק דרך נפה דקה כדי שחתיכות גדולות לא יעברו. צריך לצאת 3 כוסות של מיץ.
    לתוך המיץ הכניסו את המלפפון, סלרי, גמבה, בצל, פטרוזיליה ומנטה, מיץ לימון, חומץ, פלפל חריף,והכוס של האבטיח החתוך קטן. כסו בכיסוי פלסטיק והכניסו למקרר עד שהמרק קר, לפחות שעה אחת. הגישו מיד או שימרו במקרר למשך יום אחד

     

    ריזוטו פטריות גורמה

    רכיבים:
    6 כוסות מרק עוף פרווה או מרק ירקות.
    3 כפות שמן זית, מחולק
    500 גרם פטריות פורטובלו ,פרוסות דק
    500 גרם פטריות לבנות , פרוסות דק
    2 בצל אדום קטן פרוס
    1 2\1 כוסות אורז ריזוטו
    2\1 כוס יין לבן יבש
    מלח ים לטעם
    פלפל שחור טחון טרי לטעם
    3 כפות עירית קצוצה
    4 כפות חמאה
    3\1 כוסות גבינת פרצז'ן מגורדת

    הוראות הכנה:
    1.במחבת חממו את החמאה על אש נמוכה
    2.במחבת אחרת חממו 2 כפות שמן זית על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו את הפטריות וערבבו, בשלו עד שהם מתרכחות, בערך 3 דקות.הוציאו את הפטריות מהמים והניחו בצד.
    3.למחבת הוסיפו אחד כף שמן זית והוסיפו את הבצל אדום. בשלו למשך דקה. הוסיפו את האורז וערבבו עד שהכול מכסה בשמן. כשהאורז נהיה בצבע זהוב בהיר שפכו פנימה את היין וערבבו עד שכל היין נספג. הוסיפו 2\1 כוס מרק לאורז וערבבו עד שנספגץ המשיכו להוסיף מרק תוך כדי עירבוב מתמיד עד שהכול נספג והאורז רך, בערך 15-20 דקות.
    4.הורידו מהאש והכניסו את הפטריות עם המים שלהם, החמאה, העירית וגבינת פרמז'ן. טבלו במלח ופלפל והגישו.

    קראנץ' תפוחים, חמוציות וקינמון

    קינוחי קיץ קלים
    רכיבים:
    1 2\1 כוסות פירות יער קיצייות
    1 כפית קמח תירס
    1 כפית קינמון טחון
    מלח גס
    2\1 כוס דבש
    3 תפוחים קטנים או 2 גדולים (בערך 500 גרם)
    מקולף וללא גרעינים, חתוך לרצועות
    2 כפות חמאה ללא מלח
    6 רצועות בצק פילו

    הוראות הכנה:
    שלב 1:חממו את התנור ל18 מעלות. בתבנית 8*8 ערבבו את החמוציות והקמח תירס, 2\1 כפית קינמון ו4\1 כפית מלח. הוסיפו חצי כוס דבש. סדרו את התפוחים מעל בשכבה אחידה ושפכו מעל 3 כפות דבש. פזרו מעל 4\1 כפית קינמון ו 4\1 כפית מלח.
    שלב 2:המיסו חמאה, הדבש הנותר 4\1 כפית קינמון. קחו את רצועות הבצק פילו ומרחו קלות בחמאה הניחו מעל עוד רצועה ומרחו שוב ככה עם כל 4 הרצועות ככה שיש לכם שכבות.הניחו את השכבות על התפוחים.
    שלב 3:אפו ל20 דקות ואז הורידו את חום התנור ל150 מעלות ואפו עש שהנוזלים באמצע מבעבעים ובתפוחים רכים, 40-50 דקות. עם השכבה העליונה נהית חומה מידי כסו בנייר כסף.
    צננו 30 דקות



    0 תגובות