עוגיות \\ במטבח של מירי

    אתר קול חי No Comments on עוגיות \\ במטבח של מירי

    במטבח של מירי – והפעם עוגיות | עוגיות אגוזים בחיתוך, עוגיות אייער כוכען, עוגיות טופי שוקולד, עוגיות בצורות, עוגיות דבש, עוגיות קפה ופקאן, עוגיות שוקולד ועוגיות שוקולד ציפס

    18:23
    09.06.24
    פנחס בן זיו No Comments on שהחיינו: בעלי העסקים המובילים משתתפים בחנוכת המשכן החדש

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    האזינו לתכנית

    עוגיות אגוזים בחיתוך

    מצרכים

    1 כוס שמן

    1 כוס מים

    4 כוסות קמח

    1 אבקת אפיה

    מלית

    200 גר' אגוזי לוז טחונים

    100 גר' סוכר

    1/2 כוס מים רותחים

    2 כפות מחית לוז-נוגט

    אופן ההכנה

    הכנת הבצק

    מביאים לרתיחה שמן ומים

    כשרתח שופכים על הבצק ומערבבים לבצק חלק

    את מצרכי המלית לערבב למסה סמיכה

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדדים לעלה צר וארוך

    מורחים את המלית מגלגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד'

    פורסים ולפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר


    עוגיות אייער כוכען

    מצרכים

    3 כוסות קמח

    3 ביצים

    2 כפיות סוכר

    1/2 כפית מלח

    1/2 שקית אבקת אפיה

    אופן ההכנה

    ללוש כ 10 ד' את הבצק

    לרדד דק ולחתוך

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד  להשחמה קלה כ 15 ד


    עוגיות טופי שוקולד

    מצרכים

    לטופי

    50 מ"ל שמנת מתוקה

    35 גר' סוכר

    35 גר' גלוקוזה

    35 גר' חמאה

    לעוגיות

    200 גר' שוקולד

    100 גר' חמאה

    150 גר' סוכר

    60 גר' קמח לבן

    120 גר' שקדים טחונים

    2 ביצים

    2 גר' מלח

    1 כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה

    הכנת הטופי

    מביאים לרתיחה את מצרכי הטופי ומבשלים לאחר רתיחה עוד כ 2  ד' או עד ל 165 מעלות

    משטחים על סילפט ומקררים

    טוחנים לפירורים במעבד מזון

    הכנת מסת העוגיות

    ממיסים שוקולד וחמאה למסה חלקה

    מקציפים ביצים מלח וסוכר מוסיפים את תערובת  השוקולד ואז את הקמחים ומעבדים למסה חלקה

    מוסיפים את הטופי המפורר ומערבבים

    מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל סילפט  עוגיות בקוטר 2 ס"מ  ובעובי 1 ס"מ

    אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות


    עוגיות בצורות

    מצרכים

    2 1/2 כוסות קמח

    200 גר' חמאה

    100 גר' אבקת סוכר

    100 גר' פירורים משוקולד חלב

    1 כף קפה נמס

    1 ביצה

    אופן ההכנה

    מהמצרכים הנל מלבד הביצה יש להכין בצק פירורי

    להוסיף את הביצה ולעבד עד שנהיה בצק

    להניח במקרר לשעה

    לרדד ולחתוך בצורות הרצויות

    אפיה בחום של 175 מעלות עד להשחמה

    אפשר לקשט בשוקולד מומס עם מעט שמן ולטבול את העוגייה בשוקולד וא"כ  בסוכריות צבעוניות


    עוגיות דבש 

    מצרכים

    4 ביצים

    1 כפית סודה לשתיה

    קורט קינמון

    1 1/2 כוסות סוכר

    5 כפות גדושות דבש

    1 כוס שמן

    6 כוסות קמח

    אופן ההכנה

    לערבב את כל המצרכים הנ"ל לשים כשעתים במקרר

    לכדרר עוגיות בכודל חצי ביצה ולהניח ברווחים אפשר לשים במרכז שקד מולבן

    לאפות עד להשחמה כ 20 ד'

    לתת להתקרר ולשמור בצנצנת מכוסה עד שבוע


    עוגיות קפה ופקאן 

    מצרכים

    500 גר' קמח

    400 גר' נטורינה

    200 גר' אבקת סוכר

    מעט וניל

    1/4 כפית מלח

    1 חלמון 

    5 כפות קפה מגורען מומס ב 2 כפות מים חמים

    150 גר' אגוזי פקאן קצוצים גס

    לציפוי

    1 חלמון וכף  מים

    1/2 כוס סוכר דמררה 

    אופן ההכנה

    שמים בקערה את כל המצרכים מלבד החלמון  תמצית הקפה והפקאנים

    מערבבים למסת פירורים

    מוסיפים את אגוזי הפקאן ומעבדים עד שהם מפוזרים בצורה אחידה בבצק

    מחלקים  את הבצק ל 4 ומגלגלים לגלילים שווים

    מקפיאים לשעה

    מערבבים את החלמון  עם המים

    מוציאים את הגלילים ומברישים בביצה מפזרים סוכר דמררה וחתכים לעוגיות

    מסדרים על תבנית מרופדת בניר אפיה ואפים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות 

    אופים כ 15 ד'  או עד להשחמה

    מאחסנים בצנצנת סגורה


    עוגיות שוקולד הילה

    מצרכים

    450 גר' שוקולד מריר

    170 גר' חמאה

    4 ביצים

    300 גר'  סוכר

    70 גר' קמח

    5 גר' א אפיה

    אופן ההכנה

    ממיסים שוקולד וחמאה

    מקציפים ביצים וסוכר

    מאחדים בתנועות קיפול

    את הקמח מוסיפים בסוף

    אפשר להוסיף  אגוזים בסוף

    מזלפים תלוליות ברווחים 

    אפיה בתנור שחומם מראש  ל 180 מעלות כ 9 ד'


    עוגיות שוקולד ציפס

    מצרכים

    175 גר' חמאה רכה

    160 גר' סוכר דמררה

    100 גר' סוכר רגיל

    1 ביצה גדולה

    1 חלמון מביצה גדולה

    1 כפית ת וניל

    1/2 כפית מלח

    245 גר' קמח 

    5 גר' אבקת אפיה

    1/2 כפית סודה לשתיה

    220 גר' שוקולד קצוץ

    אופן ההכנה

    בקערה עם מלוש הגיטרה שמים חמאה ושני סוגי הסוכר ומערבלים כדקה במהירות איטית

    מוסיפים ביצה וחלמון ומעבדים לקרם חלק

    מוסיפים את המלח והוניל ומעבדים כ חצי דקה מוסיפים את הקמחים ומעבדים לבצק רך

    מוסיפים את השוקולד ומערבבים להטמעות בבצק

    יוצרים תלוליות ברווחים 

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 10-12 ד'

    העוגיות  יהיו רכות במרכז ופריכות בקצוות

    החדר כשבועים



    0 תגובות