ניחוחות שבת: סדנת זום עם הבישולים לראש השנה • האזינו
דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת: סדנת זום עם הבישולים לראש השנה • האזינוהמתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • והפעם לקראת ראש השנה העבירה זורגר סדנת זום שהועברה גם בשידור – בין המתכונים: קרעפלאך, שניצל ממולא ועוגיות • האזינו
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- בחנות סירבו להעניק זיכוי על פי דרישת החוק, ולא הגיבו לפניה
- קיבל תו מזון חלקי במקום לכל המשפחה; כך הגיבו בעמותה
- מהפך בסל המשתלם: רמי לוי חוזר למקום הראשון
- אחרי ההכנות להילולא: צו סגירה למתחם קבר רבי עקיבא
- קיץ של אופנה ומותגים ברשת המשביר לצרכן
תגיות
קרעפלאך במלית עוף – מצרכים לבצק:
2 כוסות מים
100 גר' מרגרינה
1 כפית מלח
4 כוסות קמח
4 חלמונים
מלית:
150 גר' חזה עוף טחון
150 גר' פרגית טחונה
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה – הכנת הבצק:
בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה
להעביר את הבצק לקערת המיקסר ולהוסיף את החלמונים אחד אחד עד לקבלת בצק רך ואחיד
הכנת המלית:
לערבב את המצרכים טעמי ולתקן תיבול
הרכבת המנה:
לרדד את הבצק לעלה דק ולקרוץ עגולים בקוטר 7 ס"מ
את המלית להעביר לשקית זילוף ולזלף מלית במרכז העיגול לסגור ולחצות לעיגול
לחמם בסיר מים עם מלח ולבשל את הקרעפלאך בכל פעם 8-10 קרפלך עד שהם צפים
להוציא ולהניח במסננת לשטוף ולהעביר לכלי יבש
להכין כך את כולם
לשמן את הקרפלך למניעת הדבקות
לשימוש במרק רצוי לטגן את הקרעפלאך קלות
הגשה נוספת:
לטגן רצועות בצל עד להשחמה
לתבל במעט מלח ופלפל להוסיף את הקרעפלאך המטוגנים ולהקפיץ קלות
•••••
שניצל ממולא – מצרכים:
8 יח' חזה עוף מפולטים
1 חב' פסטרמה כתף
1 כוס חרדל
לציפוי:
1 כוס קמח
1 ביצה מעורבבת עם מלח
2 כוסות פירורי לחם
אופן ההכנה:
על גבי הפילה עוף מורחים חרדל ומעל מניחים פרוסת פסטרמה
מגלגלים ומניחים בצד עם קיסם
מכינים את כולם
טורפים בקערה את הביצה והתיבול
מניחים ב-2 קערות נפרדות קמח ובקערה נוספת פירורים
טובלים את השניצל בקמח ואז ביצה ולאחר מכן בפירורים
מכינים כך את כולם
מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים את השניצלים
חוצים ל-2 ומגישים
•••••
מגולגלות שמרים ושוקולד השחר העולה – מצרכים:
1 ק"ג קמח
1 כוס סוכר
1 שקית שמרית
1 שקית משפר אפיה
6 ביצים
200-250 מ"ל חלב סויה
תמצית וניל
200 גר' נטורינה בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח
מלית:
1 חב' ממרח שוקולד השחר העולה
להברשה
1 ביצה מקושקשת
סירופ סוכר
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
אופן ההכנה
מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל את הנטורינה מוסיפים בסוף
לשים כ-10 ד'
מכינים סירופ סוכר
מבשלים סוכר ומים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס
מתפיחים מחלקים ל-4 מרדדים לעלה דק מורחים בשוקולד של השחר העולה ומקפלים ל-2
מרדדים שוב חותכים לרצועות מגלגלים ויוצרים עוגיות
מניחים בתבניות שקעים מתפיחים מורחים בביצה טרופה ואפים בתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות עד להשחמה
מורחים בסירופ סוכר
העוגיות מעולות בהקפאה
האזינו לתוכנית המלאה:
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.