ניחוחות שבת: סדנת זום עם הבישולים לראש השנה • האזינו

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת: סדנת זום עם הבישולים לראש השנה • האזינו

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • והפעם לקראת ראש השנה העבירה זורגר סדנת זום שהועברה גם בשידור – בין המתכונים: קרעפלאך, שניצל ממולא ועוגיות • האזינו

    9:29
    19.03.24
    התעוררות No Comments on צחוק זה בריא; אבל יש גבולות | פינת אימא מאיר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קרעפלאך במלית עוף – מצרכים לבצק:
    2 כוסות מים
    100 גר' מרגרינה
    1 כפית מלח
    4 כוסות קמח
    4 חלמונים

    מלית:
    150 גר' חזה עוף טחון
    150 גר' פרגית טחונה
    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה – הכנת הבצק:
    בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה
    להעביר את הבצק לקערת המיקסר ולהוסיף את החלמונים אחד אחד עד לקבלת בצק רך ואחיד

    הכנת המלית:
    לערבב את המצרכים טעמי ולתקן תיבול

    הרכבת המנה:
    לרדד את הבצק לעלה דק ולקרוץ עגולים בקוטר 7 ס"מ
    את המלית להעביר לשקית זילוף ולזלף מלית במרכז העיגול לסגור ולחצות לעיגול
    לחמם בסיר מים עם מלח ולבשל את הקרעפלאך בכל פעם 8-10 קרפלך עד שהם צפים
    להוציא ולהניח במסננת לשטוף ולהעביר לכלי יבש
    להכין כך את כולם
    לשמן את הקרפלך למניעת הדבקות
    לשימוש במרק רצוי לטגן את הקרעפלאך קלות

    הגשה נוספת:
    לטגן רצועות בצל עד להשחמה
    לתבל במעט מלח ופלפל להוסיף את הקרעפלאך המטוגנים ולהקפיץ קלות

    •••••

    שניצל ממולא – מצרכים:
    8 יח' חזה עוף מפולטים
    1 חב' פסטרמה כתף
    1 כוס חרדל

    לציפוי:
    1 כוס קמח
    1 ביצה מעורבבת עם מלח
    2 כוסות פירורי לחם

    אופן ההכנה:
    על גבי הפילה עוף מורחים חרדל ומעל מניחים פרוסת פסטרמה
    מגלגלים ומניחים בצד עם קיסם
    מכינים את כולם
    טורפים בקערה את הביצה והתיבול
    מניחים ב-2 קערות נפרדות קמח ובקערה נוספת פירורים
    טובלים את השניצל בקמח ואז ביצה ולאחר מכן בפירורים
    מכינים כך את כולם
    מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים את השניצלים
    חוצים ל-2 ומגישים

    •••••

    מגולגלות שמרים ושוקולד השחר העולה – מצרכים:
    1 ק"ג קמח
    1 כוס סוכר
    1 שקית שמרית
    1 שקית משפר אפיה
    6 ביצים
    200-250 מ"ל חלב סויה
    תמצית וניל
    200 גר' נטורינה בטמפרטורת החדר
    1/2 כפית מלח

    מלית:
    1 חב' ממרח שוקולד השחר העולה
    להברשה
    1 ביצה מקושקשת
    סירופ סוכר
    2 כוסות סוכר
    2 כוסות מים
    אופן ההכנה
    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל את הנטורינה מוסיפים בסוף
    לשים כ-10 ד'
    מכינים סירופ סוכר
    מבשלים סוכר ומים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס
    מתפיחים מחלקים ל-4 מרדדים לעלה דק מורחים בשוקולד של השחר העולה ומקפלים ל-2
    מרדדים שוב חותכים לרצועות מגלגלים ויוצרים עוגיות
    מניחים בתבניות שקעים מתפיחים מורחים בביצה טרופה ואפים בתנור שחומם מראש
    ל-180 מעלות עד להשחמה
    מורחים בסירופ סוכר
    העוגיות מעולות בהקפאה

    האזינו לתוכנית המלאה:



    0 תגובות