מעבר לאתר המותאם




1

ניחוחות שבת: סדנת זום עם הבישולים לראש השנה • האזינו

דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת: סדנת זום עם הבישולים לראש השנה • האזינו

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • והפעם לקראת ראש השנה העבירה זורגר סדנת זום שהועברה גם בשידור – בין המתכונים: קרעפלאך, שניצל ממולא ועוגיות • האזינו

22:34
25.10.20
איתי גדסי No Comments on החלטת קבינט הקורונה: כיתות א-ד יחזרו ללימודים

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות מוקלטות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

קרעפלאך במלית עוף – מצרכים לבצק:
2 כוסות מים
100 גר' מרגרינה
1 כפית מלח
4 כוסות קמח
4 חלמונים

מלית:
150 גר' חזה עוף טחון
150 גר' פרגית טחונה
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה – הכנת הבצק:
בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה
להעביר את הבצק לקערת המיקסר ולהוסיף את החלמונים אחד אחד עד לקבלת בצק רך ואחיד

הכנת המלית:
לערבב את המצרכים טעמי ולתקן תיבול

הרכבת המנה:
לרדד את הבצק לעלה דק ולקרוץ עגולים בקוטר 7 ס"מ
את המלית להעביר לשקית זילוף ולזלף מלית במרכז העיגול לסגור ולחצות לעיגול
לחמם בסיר מים עם מלח ולבשל את הקרעפלאך בכל פעם 8-10 קרפלך עד שהם צפים
להוציא ולהניח במסננת לשטוף ולהעביר לכלי יבש
להכין כך את כולם
לשמן את הקרפלך למניעת הדבקות
לשימוש במרק רצוי לטגן את הקרעפלאך קלות

הגשה נוספת:
לטגן רצועות בצל עד להשחמה
לתבל במעט מלח ופלפל להוסיף את הקרעפלאך המטוגנים ולהקפיץ קלות

•••••

שניצל ממולא – מצרכים:
8 יח' חזה עוף מפולטים
1 חב' פסטרמה כתף
1 כוס חרדל

לציפוי:
1 כוס קמח
1 ביצה מעורבבת עם מלח
2 כוסות פירורי לחם

אופן ההכנה:
על גבי הפילה עוף מורחים חרדל ומעל מניחים פרוסת פסטרמה
מגלגלים ומניחים בצד עם קיסם
מכינים את כולם
טורפים בקערה את הביצה והתיבול
מניחים ב-2 קערות נפרדות קמח ובקערה נוספת פירורים
טובלים את השניצל בקמח ואז ביצה ולאחר מכן בפירורים
מכינים כך את כולם
מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים את השניצלים
חוצים ל-2 ומגישים

•••••

מגולגלות שמרים ושוקולד השחר העולה – מצרכים:
1 ק"ג קמח
1 כוס סוכר
1 שקית שמרית
1 שקית משפר אפיה
6 ביצים
200-250 מ"ל חלב סויה
תמצית וניל
200 גר' נטורינה בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח

מלית:
1 חב' ממרח שוקולד השחר העולה
להברשה
1 ביצה מקושקשת
סירופ סוכר
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
אופן ההכנה
מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל את הנטורינה מוסיפים בסוף
לשים כ-10 ד'
מכינים סירופ סוכר
מבשלים סוכר ומים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס
מתפיחים מחלקים ל-4 מרדדים לעלה דק מורחים בשוקולד של השחר העולה ומקפלים ל-2
מרדדים שוב חותכים לרצועות מגלגלים ויוצרים עוגיות
מניחים בתבניות שקעים מתפיחים מורחים בביצה טרופה ואפים בתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות עד להשחמה
מורחים בסירופ סוכר
העוגיות מעולות בהקפאה

האזינו לתוכנית המלאה:



0 תגובות