מתכון אחרון השנה לתפוח אדמה – מבטיחים
מירי זורגר 1 Comment on מתכון אחרון השנה לתפוח אדמה – מבטיחיםנשאר לכם טון תפוחי אדמה מהחג? אז הנה מתכון מצוין לניצול השאריות שלא תעברו חס וחלילה על 'בל תשחית' • בתאבון
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- הרב נויגרשל: כך עניתי לאחד מראשי 'אחים לנשק' שביקש לפגוש אותי
- היסטורי: גדולי ישראל קוראים להצטרף ללימוד הלכות שבת
- התרגיל של בן גביר: במקום שימוע, פיטורים לפי דו"ח מירון
- ניצב בדימוס על ה'שימוע' למפכ"ל: "אין בזה שום היגיון"
- "עליה בכמות התיירים": המלונאים בגיאורגיה מרוצים מהישראלים
תגיות
אז כמה תפוחי אדמה נשארו לכם מהחג, הרבה? הנה דרך קלה וטעימה לגמור אותם, מתכון חמץ למהדרין!
גראטן תפוחי אדמה ובטטות
מצרכים
3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
3 בטטות קלופות ופרוסות דק
לרוטב:
500 מ"ל שמנת צמחית
4 ביצים
3 כפות קמח
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
4 כפות עירית קצוצה
1 כף אבקת מרק בצל
אופן ההכנה
מערבבים את מצרכי הרוטב ומרכיבים את המנה בסדר הבא:
שופכים מעט רוטב על קרקעית התבנית, מסדרים פרוסות חופפות של תפוחי אדמה ומוזגים עליהן עוד רוטב.
מסדרים פרוסות בטטה ומעל מוזגים רוטב, ממשיכים ככה עד שמסיימים את כל הכמות.
מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה. נזהרים לא להתנפל על זה לפני שזה מתקרר כי כוויה בלשון זה לא נעים.
בתיאבון!
וואי וואי באמת שיהיה מתכון אחרון
מי בכלל מסוגל להסתכל על זה….