המתכון המושלם לחלות מפתח \\ ניסי גולדרייך

חיה ספיר 2 Comment on המתכון המושלם לחלות מפתח \\ ניסי גולדרייך

נוהגים ישראל בשבת אחרי חג הפסח להכין "חלת מפתח" כסגולה לפרנסה. קבלו את המתכון לבצק המושלם לחלות עם הטיפים המנצחים שיבטיחו לכם הצלחה

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרכיבים:
2 כפות שמרים יבשים או טריים של שמרית
500 מ׳׳ל מים פושרים
100 גרם סוכר (חצי של כוס שתיה חמה )
160 מ"ל שמן (3/4 של כוס שתיה חמה)
קילו קמח לבן
כף מלח

לציפוי:
ביצה טרופה/ לרסס מים
שומשום/פרג/גרעיני דלעת/ גרעיני חמניה /קצח/ מלח גס

הכנה:
בקערה שמים תחילה את השמרים ומוסיפים את המים וממיסים את השמרים,
שמים את שאר המרכיבים ומערבבים.
מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק 10 דקות לבצק גמיש, רך וחלק ומתפיחים את הבצק שעה בטמפרטורת חדר נעימה.
(צריך לשים לב אם הבצק התחמם מהמנוע אז לא להתפיח שעה אלא עד שהבצק מכפיל את עצמו בערך כ40 דקות)

מחממים תנור ל200 מעלות
מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים על נייר אפיה
קולעים לחלות ומתפיחים שוב 30 דקות (בימים קרים או כשקריר במטבח להתפיח 40 עד 50 דקות ולא יותר) ומושחים בביצה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות

מצננים ושומרים בהקפאה בשקית אטומה ולהפשיר שעתיים לפני ההגשה ולחמם.

טיפים להצלחה
•יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים,
השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה
•מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה.
חוסר בנוזלים בצק יבש, עודף נוזלים בצק דביק וקשה לעבודה. על כן חשוב להשתמש בכוס מדידה!
•לישת הבצק חשובה לגמישותו
על כן חשוב ללוש את הבצק כ10 דקות לפחות עד רבע שעה
פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק גם לתפוח ולהיות אוורירי
•בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    ואהו נשמע ממש טוב