ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כ' חשוון תשע"ה
מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כ' חשוון תשע"ההתכניות האחרונות
- יוני 2024
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- שהחיינו: בעלי העסקים המובילים משתתפים בחנוכת המשכן החדש
- ב'עדה החרדית' החליטו: עצרת ענק נגד גזירת הגיוס
- ברקע הפסקות החשמל באומן: כך יחממו החסידים את האוכל לחג
- רמי לוי מייקר ומכבד את לומדי התורה הקדושה
- הצלחה על חוט השערה: ידידיה מאיר חוזר לרגעי החילוץ הגדולים
תגיות
קציצות עוף באפונה ואבקת מרק ירקות שורש
מצרכים למסת הקציצות
750 גר' חזה עוף
250 גר' בצל קצוץ כ 2 בצלים גדולים
150 גר' פירורי לחם ביצה גדולה
1 חלבון
2 כפיות אבקת מרק ירקות שורש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות שמן
לרוטב
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
800 גר' אפונה קפואה
1/3 כוס שמן לטיגון
3 כפיות אבקת מרק ירקות שורש
2 גר' מלח
2 גר' פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
טוחנים את חזה העוף והבצלים
מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים למסה הומוגנית
משהים לחצי שעה לספיגת טעמים
בסיר סוטאז מטגנים את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את השום ומערבבים
מטגנים 5 ד נוספות ומוסיפים את האפונה
מתבלים ומוסיפים חצי ליטר מים מביאים לרתיחה
מכדררים כדורים קטנים במשקל של 20 גר ומעבירים אל הסיר
מכינים כך את כל הכדורים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה כחצי שעה
מגישים עם אורז או פירה תפוחי אדמה
רולדת בקר במלית מעושנת
מצרכים
כ 1 ק"ג מכסה הצלע חתוך דק
20 פרוסות פסטרמה
המלית
500 גר' חזה עוף
150 גר' חלבון
150 גר' פירורי לחם
5 כפות פטרוזליה קצוצה
5 שיני שום
4 בצלים פרוסים ומטוגנים עד להשחמה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה
מעל נייר כסף ונייר נצמד מסדרים את מכסה הצלע
מרפדים בפרוסות הפסטרמה
מזלפים את מסת הפטה ומגלגלים
אופים בתבנית עם מים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות
מסירים את הניירות ומקפיאים
רולדת בשר בציפוי קשקשים
מצרכים
לרולדה
250 גר' חזה עוף טחון
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
3 כפות פטרוזליה קצוצה
3 כפות צנוברים מטוגנים קלות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי
1 בטטה עם הקליפה שטופה הייטב
1 תפוח אדמה אדום עם הקליפה שטוף הייטב
מעט שמן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
הכנת הבלילה של המלית
מערבבים את הרכיבים בקערה טועמים ומתקנים תיבול
הכנת הציפוי
את הבטטה והתפוח אדמה פורסים דק במנדולינה
מתבלים בשמן מלח ופלפל
מסדרים מעלי ניילון נצמד את פרוסות הבטטה והתפוח אדמה כמו רעפים
לסירוגין
מכינים 3 שורות לרוחב הניילון
מהבלית מכינים רולדה ומניחים אות במרכז הציפוי
עם הניילון מגלגלים את הכול ומניחים במקרר לחצי שעה
מוציאים מהניילון מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה
אופים מכוסה כ חצי שעה
מסירים את הכיסוי ואופים 10 ד עד להשחמת הציפוי
מגישים בטמפרטורת החדר
רולדת עוף מעושנת
מצרכים לבצק
2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית מלח
למלית
500 גר' חזה עוף טחון
1 כוס פיסטוקים קלופים קלויים קלות
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
1 סלסילת פטריות קצוצה ומטוגנת קלות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות של חמוציות
2 ביצים מקושקשות
4 כפות פירורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
10 פרוסות של פסטרמה שווארמה
חצי כוס חרדל דיז'ון
לציפוי
1 ביצה מקושקשת
תערובת שומשומים ופיצוחים
גרעיני דלעת וחמנייה פשתן שומשום לבן ושחור
אופן ההכנה
הכיני את המלית
ערבי את המצרכים מלבד פרוסות הפסטראמה והדיז'ון
טעמי ותקני תיבול
הכנת הבצק
ערבבי את המצרכים לקבלת בצק נוח לעבודה
הרכבת המנה
חלקי את הבצק ל 2 ורדדי לרולדה בגודל הרצוי
מרחי חרדל ומעל סדרי כ 5 פרוסות פסטרמה
חלקי את מסת המילוי ל 2 גלגלי כל חצי לרולדה והניחי במרכז הבצק
גלגלי לרולדה והניחי בתבנית מרופדת בנייר אפיה
הכיני כך גם את הרולדה השנייה
הברישי בביצה פזרי את תערובת השומשומים
חממי תנור ל- 180 מעלות ואפי עד להשחמה כ 45 ד'
הנחי למנוחה עד שיתקרר פרסי והגישי
רולדת שווארמה במלית חזה עוף ופסטו
מצרכים
1 נתח שווארמה במשקל של כ 1 ק"ג
פסטו
1צרור פטרוזליה
4 שיני שום
1 1/2 כוס שמן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
למלית
500 גר' חזה עוף
150 גר' חלבון
150 גר' פירורי לחם
100 גר' פסטרמה מעושנת
4 בצלים פרוסים ומטוגנים עד להשחמה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה
לשטח את רולדת השווארמה מעל נייר כסף עטוף בניילון נצמד
למרוח בנדיבות בפסטו
למרוח את המלית ולגלגל
לחלוט כשעה במים רותחים
לקרר ולקלף את הנייר
להקפיא
חיפשת הרבה זמן בשידור תחליף לשם של המעדן הנפלא
רולדת בשר בציפוי קשקשים
אני חושבת שיותר יתאים אולי
רולדת בשר בציפוי מטבעות
או
רולדת בשר בציפוי מטבעות בגווני זהב