שף בהפתעה – לחמניות בצל, שום ובזיליקום טרי של סטפן
יוסי ברויער No Comments on שף בהפתעה – לחמניות בצל, שום ובזיליקום טרי של סטפןהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- חיסול ממוקד: פעילי חיזבאללה חוסלו בלב העיר צור
- עקב ביטול ההילולא: הצדיק מטבריה יקיים הדלקה מיוחדת
- לאחר הסאגה: מרן הראש"ל קיבל את פרס ישראל
- פסק הלכה: מי שנסע למירון – שיעשה התרת נדרים
- מסכת הצביעות נקרעת: מתקני טרור של האו"ם בעזה • צפו
תגיות
לחמניות בצל, שום ובזיליקום טרי
מאת: סטפן לייק • דרגת קושי: בינוני • זמן הכנה: כ-3 שעות
רכיבים לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
שקית או קוביית שמרית
שקית משפר אפייה
1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
כוס בזיליקום טרי קצוץ גס
10 שיני שום חתוכות בקוביות קטנות
כף מלח
עד 2 כוסות מים
6 בצלי שאלוט (אפשר רגיל) חתוכים דק וקלויים בתנור ( C°200 כ-15 דקות) בלי שמן ותיבול.
לקישוט:
ביצה טרופה / פלפל שחור גרוס / מלח גס / שומשום…
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים 2 דקות במהירות נמוכה את כול החומרים פרט לבצל ושום. את המים מוסיפים בהדרגה ולשים היטב עוד 4 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים את הבצל ואת השום ומערבבים עד פיזור אחיד.
משהים מכוסה לפחות חצי שעה.
מחלקים את הבצק לפי צורך הייצור, כלומר חתיכות קטנות ללחמניות עגולות או חתיכות גדולות יותר לצורת כיכרות לחם עגול או אובאלי.
מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
מברישים בביצה טרופה ומקשטים.
אופים בתנור שחומם מראש לC -°200:
– 12/15 דקות ללחמניות קטנות
– עד 30 דקות ללחמים גדולים
מייד אחרי אפייה, ניתן להבריש שמן זית איכותית על הלחמים לשיפור הטעם וריח.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.