10 עוגות ועוגיות שסוחטות מחמאות \\ במטבח של מירי

מירי זורגר No Comments on 10 עוגות ועוגיות שסוחטות מחמאות \\ במטבח של מירי

עוגיות דבש ועוגיות דחוסות, שושני קצף, עוגת גבינה, נס קפה, שוקולד, סנדוויץ' ומאפינס | מירי זורגר עם 10 מתכונים למאפים טעימים במיוחד

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

עוגיות דבש

מצרכים

4 ביצים

1 כפית סודה לשתיה

קורט קינמון

1 1/2 כוסות סוכר

5 כפות גדושות דבש

1 כוס שמן

6 כוסות קמח

אופן ההכנה

לערבב את כל המצרכים הנ"ל לשים כשעתים במקרר

לכדרר עוגיות בכודל חצי ביצה ולהניח ברווחים אפשר לשים במרכז שקד מולבן

לאפות עד להשחמה כ 20 ד'

לתת להתקרר ולשמור בצנצנת מכוסה עד שבוע


עוגיות שוקולד דחוסות דחוסות

המרכיבים:
450 גרם שוקולד מריר
170 גרם חמאה
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
70 גרם קמח (חצי כוס)
חצי כפית אבקת אפייה
כפית מלח

כלים:
סיר קטן עם מים רותחים וקערת נירוסטה ליצירת בן מארי חם / קערה חסינת חום למיקרו
מיקסר עם וו הקצפה
קערת ערבוב
תבנית אפייה שטוחה
נייר אפייה

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (קערת נירוסטה מעל סיר עם מים רותחים) או במיקרו (בזהירות).
2. מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר עד שהתערובת מתנפחת.
3. מנפים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
4. מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הביצים והסוכר, ואז מקפלים פנימה את השוקולד, עד שהתערובת אחידה וחלקה (לוקח כמה דקות טובות, לא לוותר!).
5. בעזרת מצקת או מזלף, יוצקים על נייר האפייה עיגולים במרווחים גדולים.
6. מכניסים לתנור חם (180 מעלות) ל-15 דקות בדיוק, ומוציאים מיד.


עוגיות שושני קצף

מצרכים

350 גר' קמח תופח

200 גר' נטורינה

1/2 כוס סוכר

3 חלמונים

חצי כוס מי סודה

מלית

3 חלבונים

1 כוס סוכר

60 גר' אינסטנט וניל

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל

את החלבונים מקציפים עם הסוכר לקצף יציב

מוסיפים את האינטסטנט ומערבבים

מחלקים את הבצק ל 2 מרדדים למלבן דק

מורחים עם חצי מהקצף ומגלגלים לרולדה

חותכים לפרוסות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה

אפשר להוסיף 2 כפות קפה לקצף כדי לתת


עוגת גבינה סנדוויץ

מצרכים:

לבצק
2 1/2 כוסות קמח
200 גר' חמאה
2 חלמונים
3 כפות סוכר
2 סוכר וניל
30 גר' שמרים

אופן ההכנה
להכין בצק מהמצרכים הנ"ל למלא בגבינה או תפוחים


עוגת דבש סבתא

מצרכים:
13 ביצים
10 כפות שמן
1 כוס דבש
3 1/2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 כפיות שטוחות סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
2 כפיות קפה נמס

אופן ההכנה
מקציפים חלבונים וסוכר את שאר המצרכים מלבד הקמח מניחים בקערה ומערבבים היטב
לאחד מסות בקפול 3 פעמים ובכל פעם לשפוך שליש מכמות הקמח
לערבב עד לקבלת מסה אחידה
לחמם תנור ל 160 מעלות ולאפות כשעה . או עד שקיסם יוצא יבש


עוגת דובוש הונגרית

מצרכים לביסקוויט
12 ביצים מופרדות
12 כפות סוכר
8 כפות קמח תופח
4 כפות קורנפלור או אינסטנט וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים או מים

לסירופ קפה
1 כוס סוכר
1 כוס מים
4 כפות קפה

לקרם
500 גר שוקולד מריר
300 גר' מרגרינה
4 ביצים שלמות
100 גר' אבקת סוכר
4 כפות קפה נמס
1/2 כוס ליקר קפה
300 גר' נוגט
250 מ"ל קצפת
250 מ"ל מים

אופן ההכנה
הכינו בצק טורט
הקצפה של חלבון עם הסוכר
הקצפה של חלמונים ושאר הרכיבים
איחוד מסות בתנועות קיפול
את המסה יש לחלק ל 3 תבניות מרופדות בנייר אפיה בגודל 30 על 40
לאפות כ 7 ד' או עד להשחמה
הבסקוויט חייב להיות דק

הכנת הסירופ
לבשל את הרכיבים עד שהסוכר נמס

הכנת הקרם
המסת השוקולד עם המרגרינה
כשהשוקולד נמס מקציפים את הביצים עם האבקת סוכר עד שהביצים מתבהרות
מוסיפים את השוקולד כשהוא חם וטורפים לקרם חלק
מוסיפים את הקפה והליקר ומערבבים אפשרי להוסיף 300 גר' נוגט
טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת העוגה
את הביסקוויט שאפינו חותכים ל 2 חלקים שווים
מעל כל עלה מרטיבים עם סירופ קפה
מורחים קרם שכבה דקה
מעל עוד עלה מכינים כך את כל השכבות
מסיימים עם קרם שוקולד
לקשט בשברי שוקולד מוזהבים


עוגת נס קפה

מצרכים לבצק

4 כוסות קמח

2 כפות סוכר

חצי כוס מים

4 חלמונים

25 גר' שמרים

300 גר' מרגרינה

2 סוכר וניל

מלית

4 חלבונים

2 כפות גדושות קפה נמס

1 1/4 כוסות סוכר

אופן ההכנה

הכיני בצק וחתכי ל4

הכיני מלית

הקציפי חלבונים וסוכר והוסיפי קפה לקצף רך ויציב

הרכבת העוגה

רדדי עלים והניחי בצק מלית בצק סיימי בבצק

אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה


עוגת סנדוויץ גייגר

מצרכים

בצק

1 1/2 כוסות קמח רגיל

1 1/2 כוסות קמח אוסם

200 גר' מרגרינה

2 חלמונים

2 סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים

למלית

250 גר' שוקולד

3 כפות קקאו

1/2 כוס מים

100 גר' מרגרינה

2 כפות קמח תופח

6 חלמונים

8 חלבונים

1 כוס סוכר

אופן ההכנה

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל  והניחי בצד

הכיני את המלית

בסיר שימי שוקולד קקאו סוכר ומים והביאי לרתיחה

הסירי מהאש והוסיפי מרגרינה ערבבי עד להמסה

הוסיפי את הקמח והחלמונים וערבבי לקרם חלק

הקציפי חלבון וסוכר לקצף רך אבל יציב ואחדי עם הקרם המבושל

חלקי את הבצק ל 2 רדדי דק ורפדי תבנית 30 כל 40 הניחי את המלית ומעל הניחי שוב יריעת בצק נוספת

חוררי ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה


עוגת שוקולד חמה

מצרכים

200 גר' שוקולד מריר

200 גר מחמאה

200 גר' סוכר

4 ביצים

4 חלמונים

90 גר' קמח

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

ממיסים שוקולד ומחמאה לקרם חלק

טורפים ביצים וחלמונים עם הסוכר מאחדים  עם השוקולד

מוסיפים יבשים ומערבבים עד שנטמע

מעבירים לשק זילוף ומזלפים לקוקטיים אישיים

ממלאים  כמעט עד הסוף

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד'

העוגות מוכנות כשהן יבשות מסביב ורכות במרכז

הופכים על צלחת ומגישים עם  גלידה וניל


מאפינס שוקולד סבתא זורגר

מצרכים

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שוקולית

1 כוס קמח

3/4 כוס שמן

3 כפות קקאו

1 כוס קצפת צימחית

1 שקית אבקת אפיה

לקרם

3 כפות קקאו

3 כפות סוכר

4 כפות מים

1/2 כוס קצפת צמחית

25 גר' מרגרינה

אופן ההכנה

את מצרכי העוגה יש לערבב בקערה להעביר ל 2 תבניות אינגליש ח"פ

לאפות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלו כ 45 ד'

הכנת הקרם

לבשל את המצרכים מלבד המרגרינה

כשרתח להוסיף את המרגרינה

לדקור את העוגה בכף עץ הפוכה ולשפוך מעל את הקרם

העוגה מעולה בהקפאה

===

בתיאבון



0 תגובות