מתכוננים לשבועות: המתכונים החלביים הכי עסיסיים \\ מירי זורגר

חיה ספיר No Comments on מתכוננים לשבועות: המתכונים החלביים הכי עסיסיים \\ מירי זורגר

במסגרת התוכנית הקבועה "במטבח של מירי" הגישה השף קונדיטור מירי זורגר את מיטב המתכונים של המאפים והמגדנות החלביים ברוח חג השבועות הממשמש ובא. אפוי, תוספת או סלט? אלו המתכונים החלביים שאתם חייבים להכיר לשולחן החג שלכם

צילום: elements.envato
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

דלקעלעך

מצרכים

4.5 כוסות קמח

400 גר' חמאה

1 שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

מלית

750 גר' גבינה

1 שמנת חמוצה

2 ביצים

1 1/2 כוסות א סוכר

1 שקית אינסטנט וניל

אופן ההכנה

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל והניחי במקרר לשעה

ערבבי את המלית למסה חלקה

חלקי את הבצק ל 6 רדדי וחתכי לרבועים בגודל 5 על 5

זלפי מעט גבינה וסגרי

הניחי בתבנית שקעים ואפי עד ל השחמה כ 20 ד

הבצק מעולה בהקפאה

ואפשר לעשות אותו עם תחליפי סוכר


מאפינס פטריות וגבינות

מצרכים

חבילת פטריות שמפינון חתוכה קטן
בצל חתוך קטן
2 ביצים
3 כפות עירית קצוצה
4 כפות יפות של גבינה לבנה או קוטז
רבע כוס חלב
50 ג' גבינה צהובה קצוצה
50 ג' גבינה בולגרית מגורדת
כוס קמח תופח
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אופן ההכנה

מטגנים בצל עד להשחמה

מוסיפים פטריות ומטגנים עד שהן מוכנות

מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המצרכים מערבבים

יוצקים לתבנית סיליקון

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעות עד להשחמה


מיני קרואסונים במלית פסטו

 

מצרכים לבצק

1 ק"ג קמח שטיבל  ללחם

50 גר' שמרים

3/4 כוס שמן

2 ביצים

2 כפיות סוכר

1 כף מלח

350-400 מ"ל מים

למלית

ממרח פסטו פטרוזיליה

מצרכים

1 צרור פטרוזיליה

4-5 שיני שום

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

לציפוי

ביצה מקושקשת

שומשמים בצבעים

אופן ההכנה

הכנת הבצק

בקערת הדאבו שמים את רכיבי הבצק

לשים כ 10 ד' על מהירות נמוכה לקבלת  בצק רך

מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים להכפלת הנפח

הכנת הממרח

בכלי צר וארוך או בקערת המעבד מזון מניחים את הרכיבים ומעבדים לקבלת ממרח

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל 4 חלקים ומרדדים לעלה צר וארוך

מורחים את העלה בממרח הפסטו וחותכים עם גלגלת למשולשים

מגלגלים לקרואסונים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה

מכינים כך את כל הבצק

מתפיחים לחצי שעה מכוסה

מברישים בביצה ומפזרים ושמשומים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

המאפים מעולים בהקפאה


מעטפות שמרים במלית חצילים וגבינות

מצרכים

1 ק"ג קמח

1 שימרית +משפר אפיה

2 כפות סוכר

2 כפות דבש

2 כוסות חלב

250 מ"ל שמנת חמוצה

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

100 גר' נטורינה בטמפרטורת החדר

מלית

4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

2 חצילים קוביות מומלחות  ומטוגנות עד להשחמה

100 גר' צנוברים מטוגנים קלות

250 גר גבינת פטה מגוררת

150 גר' גבינה צהובה מגוררת

לציפוי תערובת זרעונים

1 כוס שומשום לבן

1 כוס זרעי פישתן

1 כוס שומשום שחור

1 כוס גרעיני חמניה

1 כוס גרעיני דלעת

1 כף מלח גס

1 כף אבקת שום גרוס

להברשה

2 ביצים טרופות

אופן ההכנה

מכינים בצק מכל המצרכים ומתפיחים

הכנת המלית

מערבבים את הרכיבים טועמים ומתקנים תיבול

מחלקים ל 4 מרדדים  וחותכים למרובעים

מניחים את המלית

מניחים בתבניות שקעים ומברישים בביצה

מפזרים תערובת זרעונים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה


מאפינס קוטג'

מצרכים

400 גר' קמח תופח

1 כפית מלח

2 גביעי קוטג'

4 ביצים

1 כוס חלב

100 גר' חמאה מומסת

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

1 כוס זיתים מגולענים

לקישוט 100 גר' גרעיני חמניה או שומשומים בצבעים

אופן ההכנה

בקערה ערבבי את המצרכים היבשים

מוסיפים את המצרכים הרטובים ומערבבים קלות ליצירת מסה אחידה מוסיפים את הזיתים והגבינה וערבבים קלות

מעבירים את המסה לתבנית סיליקון שקעים ומעל מפזרים גרעיני חמניה

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות  עד להשחמה

חשוב: לא לערבב יותר מדי…


גראטן תפוחי אדמה ובטטה אפויות

מצרכים לתבנית בינונית

4 תפוחי אדמה פרוסים דק במעבד מזון

2 בטטות קלופות ופרוסות דק במעבד מזון

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית תבלין פילדלפיה

1/3 כוס שמן

אופן ההכנה

את הירקות הפרוסים אני שמה בקערה

מעל שמה את התבלינים ומערבבת הייטב

מניחה את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה  בתבנית בינונית

מחממת תנור לחום של 200 מעלות

אופים את הגראטן עד להשחמה כ 40 דקות


6 דפי אורז במלית ספייסי טונה

מצרכים

6 דפי אורז

1/2 כוס שומשום בצבעים

למלית

1 טונה בשמן

1/2 גמבה קצוצה

2 בצל ירוק קצוץ

3-4 זיתי קלמטה קצוצים

1 -2 כפות מיונז

1 כף רוטב צילי

2 כפות בצל סגול קצוץ

2 כפות עירית קצוצה

לירקות

מעט כרוב לבן

מעט כרוב סגול

1 גזר גוליאן

1/2 אבוקדו

להגשה

רוטב סויה

בצל ירוק קצטץ

שומשומים

אופן ההכנה

הכנת הטונה

מערבבים את כל הרכיבים טועמים ומתקנים תיבול

את הכרובים קוצצים דק

את הגזר קוצצים גוליאן

את האבוקדו חותכים לרצועות

הרכבת המנה

טובלים את העלה במים  ומניחים על משטח עבודה

מפזרים שומשומים מזלפים את הטונה מעל מסדרים ירקות ומגלגלים

מגישים עם רוטב סויה


מעטפות שמרים במלית גבינה

מצרכים

2/3 כוס חלב

2 ביצים

1 חלמון

1/2 ק"ג קמח

25 גר' שמרים

1/3 כוס סוכר

100 גר' חמאה רכה

100 גר'  נטורינה רכה

1/2 כפית מלח

מלית

500 גר' גבינת שמנת

2 כוסות אבקת סוכר

2 שקיות אינסטנט וניל

2 ביצים

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ושמים למנוחה לשעה

מערבבים את מצרכי המלית טועמים ומתקנים תיבול

מחלקים את הבצק ל 2  מרדדים וחותכים למרובעים בגודל הרצוי

מזלפים במרכז כל ריבוע מלית  גבינה בנדיבות

סוגרים ומברישים בביצה

מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כחצי שעה או עד להשחמה


גבינות בשכבות במעטפת חציל

מצרכים

2 חצילים פרוסים דק לאורך ממולחים

לגבינה

750 גר' גבינת שמנת טבעית 30  אחוזי שומן

2 שיני שום כתושות

מלח פלפל שחור גרוס טרי

לשכבת הזיתים

1 קופסא זיתים ללא גרעינים מסוננת ללא נוזלים

1 שן שום כתושה

לשכבת הפלפלים

 1 צנצנת גמבה קלויה

אופן ההכנה

הכנת החציל

משמנים קלות מחבת ומטגנים את החציל עד להשחמה

שמים על ניר סופג

הכנת הגבינה

בכלי מערבבים את הגבינה מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

הכנת הזיתים

במעבד מזון מעבדים את הזיתים למחית חלקה

הרכבת המנה

מרפדים כלי פיירקס שקוף מאורך בחציל

מזלפים שכבה נדיבה של הגבינה

מעל מזלפים ממרח זיתים ומעל שוב גבינה

ואז מזלפים ממרח פלפלים ומסיימים בגבינה

סוגרים את החציל על הגבינה ומניחים במקרר ללילה

הופכים על צלחת הגשה ומגישים


פוקצת עגבניוות וחישוקי גבינת עיזים

מצרכים

לבצק

1 ק"ג קמח מלא

25  גר שמרים

1 כפית מלח

3/4 כוס שמן זיתי כתית

3 כפיות סוכר

3-4 כוסות מים

לציפוי

20  עגבניות שרי חצויות

1 גליל גבינת עיזים

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

ומעט שמן זית להברשה

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומשהים להתפחה כשעה

מחלקים לכדורים של 100 גר' מברישים תבנית בשמן זית ומניחים את כדורי הבצק להתפחה נוספת כשהם מכוסים.

ההכנה

מברישים תבנית בשמן זית ומותחים  כדור אחד לצורה של בגט שטוח משטחים דק  מעל התבנית

מכינים כך עם כל הבצקים

מצפים בעגבניות עם הרוטב מסדרים דסקיות מגליל גבינת העיזים מסדרים גם את חצאי העגבניות שרי

ממליחים ומפלפלים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות בקרקעית התנור

בודקים לאחר 10 ד' עם התחתית מוכנה

מעבירים אל המדף הכי עליון ומשחימים .

מגישים חם




0 תגובות