פסח מאחורינו: "המטבח של מירי" במטעמים חלביים טעימים במיוחד

יונתן שורק No Comments on פסח מאחורינו: "המטבח של מירי" במטעמים חלביים טעימים במיוחד

אוהבים חלבי? גם אתם לא תמיד מתחברים, הפעם יהיה שווה לטעום… השפית מירי זורגר מגישה 10 מתכונים חלביים: קיש, לזניה, פוקצ'ה, ושלל מתכונים

צילום: Nati Shohat/Flash 90 
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

קיש חצילים וגבינות

מצרכים לבצק

300 גר' קמח מנופה

200 גר' חמאה

100 גר' גבינה קשה-פרמזאן. קשקבל. מונצגו

1 ביצה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

מלית

1 חציל חתוך לקוביות

3 בצלים ירוקים קצוצים

100 גר' גבינה צהובה  מגוררת

50 גר' צנוברים-לא חייב

לרוטב רויאל

1 שמנת מתוקה

2 ביצים

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

הכנת הבצק

ערבבי את המצרכים במעבד מזון מלבד הביצה למסת פירורים  הוסיפי את הביצה ועבדי לקבלת בצק עטפי בניילון נצמד והניחי בקירור לחצי שעה

הכנת המלית

את החצילים החתוכים יש להמליח ולהניח לחצי שעה להוצאת המרירות

ספגי את הנוזלים וטגני בשמן עמוק עד להשחמה

הכנת הרוטב רויאל

טרפי את הביצים הוסיפי את שאר המצרכים  וערבבי

טעמי ותקני תיבול

הרכבת המנה

הוציאי את הבצק ורדדי לעובי של 0ץ5 מ"מ ורפדי תבנית בקוטר 25 ס"מ או ברינגים אישיים

הקפיאי לחצי שעה

מעל הבצק שימי את החצילים הצנוברים ומעל שפכי את הרוטב

אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.


 

לזניה חצילים וגבינות

מצרכים

1 חב אטריות לזניה

1 חציל פרוס דק  + 1 כפית מלח

300 גר גבינה צהובה מגוררת

2 מיכלי קוטז

לרוטב עגבניות

500 גר' מחית עגבניות

1/2 ליטר מים

2 עגבניות בשלות

1/2 כוס שמן

מלח פלפל שחור גרוס טרי

2-3 שיני שום כתושות

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

את פרוסות החציל  יש להמליח ולהשהות חצי שעה .

ליבש ולטגן בשמן עד להשחמה משני הצדדים. ולהספיג בניר סופג

הכנת הרוטב עגבניות

את כל מצרכי הרוטב יש לשים במעבד מזון ולעבד לרוטב חלק .

לטעום ולתקן תיבול

הרכבת המנה

בתבנית  אפיה בגודל  30  על14.5 גובה 6 ס"מ יש להניח שכבה של אטריות (  אין צורך לבשל) מעל למרוח שכבה של רוטב עגבניות. מעל להניח פרוסות חציל .מעל למרוח קוטג' מעל יש לפזר  1/3 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת .

יש לחזור על השכבות עוד פעם אחת .לכסות ברוטב עגבניות ולאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות..

להסיר את הכיסוי ולשפוך את הרוטב  רויאל  ולאפות חצי שעה נוספת לא מכוסה.

לפזר את הגבינה הצהובה הנותרת ולאפות  עוד כ 7 ד' עד שהגבינה נמסה

להגיש חם.


פיצה מלכי ניו יורק

מצרכים

בצק

6 כוסות קמח

2 כוסות חלב חמים

2 1/2 כפות שמרים יבשים

4 כפות שמן

1/2 כפית מלח

לציפוי

500 גר' רסק עגבניות

3 עגבניות טריות

1/2 כוס מים

4 שיני שום

1 כפית מלח

1/2 כוס רוטב צילי

פלפל שחור גרוס טרי

250 גר' גבינה צהובה מגוררת

זיתים פרוסים

אופן ההכנה

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל ומתפיחים כשעה

הכנת הרוטב

במעבד המזון שמים את כל המצרכים מעבדים לרוטב חלק טועמים ומתקנים תיבול.


פוקצות-קמח כוסמין 80%

מצרכים

1 ק"ג קמח לחם או קמח רגיל

20 גר' שמרים

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

500-600 מ"ל מים פושרים

לציפוי

חצאי עגבניות שרי

מלח גס

שמן זית

אופן ההכנה  

את המצרכים יש להניח בקערת המיקסר

את המלח יש להניח ראשון  ולכסותו עם  הקמח ולאחר מכן יש להוסיף  את שאר הרכיבים

לשים בין 8-10 ד' במהירות נמוכה של המקסר   עד לקבלת בצק רך  שאינו נדבק לדפנות.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח

מעבירים את הבצק למשטח עבודה  מקומח קלות וטופחים עליו בכדי להוציא ממנו את נפח האוויר

מחלקים את הבצק ליחידות של  100 גר'  מכדררים לכדורים חלקים

מניחים את  כדורי הבצק  בתבנית משומנת קלות בשמן זית . מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בשנית כחצי שעה

לאחר ההתפחה מברישים  את כדורי הבצק בשמן וזית משטחים אותו עם האצבעות

מניחים על גבי הבצק  עגבניות חצויות ומפזרים מלח גס

אופים בתנור שחומם מראש ל 220  מעלות עד להשחמה כ15 דקות או עד להזהבה.


מאפה תפוח אדמה בשכבות

מצרכים

7 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה

100 גר' חמאה

250 גר' גבינה צהובה

מלח פלפל

לרוטב רויאל

500  מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

4 כפות עירית קצוצה

1 1/2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

קולפים את תפוחי האדמה פורסים ומרפדים תבנית אפיה

מפזרים מלח פלפל וחתיכות חמאה

הכנת הרוטב רויאל

בקערה מערבבים שמנת מתוקה ביצים ותבלינים

מוסיפים עירית קצוצה

שופכים מעל המאפה

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה.


מוסקה חלבית מוקרמת בקוקוטים אישים-דו קבוצתי

מצרכים

3 חצילים ללא גרעינים חתוכים לאורך ומומלחים

למלית

500 גר' גבינת טוב טעם

3-4 כפות עירית קצוצה

 300 גר' גבינה צהובה מגוררת

300 גר' גבינת  פטה מגוררת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

500 גר גבינה צהובה פרוסות

לרוטב עגבניות

500 גר' רסק עגבניות

3-4 עגבניות בשלות

300 מ"ל מים

1/2 כוס שמן

6-7 שיני שום

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כוס רוטב צילי מתוק

להקרמה

500 גר' גבינה צהובה

הרכבת המנה

מעל גבי פרוסת החציל מניחים רוטב עגבניות מעל מניחים גבינה צהובה ומעל מזלפים את המלית

מגלגלים ומניחים בתבנית ששמנו עליה מעט רוטב עגבניות

מסדרים את כל החצילים על הרוטב

מניחים רוטב מעל מפזרים גבינה צהובה מגוררת

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

יש אפשרות לאפות ללא הרוטב ורק להניח אותו בהגשה.


מרק פטריות קרופניק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

3 בצלים ירוקים קצוצים

2 סלסילות פטריות קצוצות

1 כוס יין לבן

1 כוס גריסים מושרות במים חמים

1 כפית מלח

מעט אגוז מוסקט

פלפל שחור גרוס טרי

לרביכה

3 כפות קמח

5 כפות שמן

אופן ההכנה

מטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה

מוסיפים את הפטרים ומטגנים להשחמה

מוסיפים מים ומביאים לרתיחה מתבלים

מכינים את הרביכה

מטגנים בסיר נפרד את הקמח והשמן עד להשחמה

מוסיפים אל הסיר ומביאים לרתיחה נוספת

מבשלים חצי שעה

מוסיפים את הגריסים ומבשלים כחצי שעה נוספת או עד שהגריסים רכים. מגישים עם בצל ירוק קצוץ.


 

עוגת גבינה קרה בכוסות

מצרכים

לפירורים

300 גר' קמח

200 גר' חמאה

100 גר' אבקת סוכר

100 גר אגוזי לוז טחונים

1 ביצה

לגבינה

250 גר' גבינה לבנה   5%

1 כוס אבקת סוכר

1 שקית אינסטנט וניל

1 שמנת מתוקה מוקצפת

לתחתית הכוס מחית תותים

אופן ההכנה

הכינים בצק פריך ונותנים לנוח חצי שעה

מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומשטחים על תבנית אפיה

אופים עד להשחמה ומצננים

מעבירים למעבד מזון וטוחנים לפירורים בגודל הרצוי

הכנת המוס גבינה

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת רק עד להסמכה

מוסיפים את שאר המצרכים ומקציפים עד לקבלת מוס גבינה סמיך

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

בתחתית הכוס שמים 1 כף מחית תותים מעל מזלפים גבינה ומעל מפזרים פירורים

מצננים ומגישים.


עוגת גבינה סנדוויץ

מצרכים

לבצק

2 1/2 כוסות קמח

200 גר' חמאה

2 חלמונים

3 כפות סוכר

2 סוכר וניל

30 גר' שמרים

אופן ההכנה

להכין בצק מהמצרכים הנ"ל למלא בגבינה או תפוחים.

 

קרם שניט אישי

2 חב בצק פילאס

קרם פטיסייר -כיתתי

מצרכים

 

1 ליטר חלב סויה

250 גר' סוכר

200 גר' חלמון

1 מקל וניל

100גר' קורנפלור

50 גר' מחמאה

מעט מלח

לרוטב

300 גר פירות יער קפואים

1 כוס סוכר

מעט וניל

מיץ מחצי לימון

גרודת לימון

אופן ההכנה

מבשלים חלב מקל וניל וחצי מכמות הסוכר לרתיחה

בקערה נפרדת טורפים חלמון קורנפלור וחצי מכמות הסוכר

השוואת טמפרטורות

החזרה לבישול עד לרתיחה.

מסירים מהאש ומוסיפים חמאה

מערבבים עד שהחמאה נמסה

מעבירים לכלי ועוטפים בניילון נצמד עד לקרור

אפשרי לחלק את הקרם

לקרם דיפלומט יש להוסיף 300 מ"ל קצפת מוקצפת

הכנת הרוטב

בסיר שמים את הרכיבים מבשלים לרתיחה ועוד כ 15 ד' או עד שהסוכר נמס

טוחנים לרוטב

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

חותכים את הפילאס לגודל הרצוי ואופים עם משקולות(הדגמה בשעור)

ואז נחתוך למנות ונמלא

לפזר אבקת סוכר ולהגיש עם רוטב פירות יער.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



0 תגובות