קציצות סלמון ונסיכה ברוטב עגבניות ופלפלים \\ ניסי גולדרייך

חיה ספיר No Comments on קציצות סלמון ונסיכה ברוטב עגבניות ופלפלים \\ ניסי גולדרייך

"כל השבוע אני מדמיינת פרוסת חלה חמה טבולה ברוטב דגים האדום הזה, זה מחזיר שוב את הגעגוע לשבת. אין כמו סיר דגים לכבוד שבת קודש ויותר מזה לא צריך, עונג שבת אמיתי". ניסי גולדרייך עם מתכון מיוחד לקציצות דגים לכבוד שבת קודש, וגם: הטיפ המנצח לקציצה מושלמת

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרכיבים:

חצי קילו דג סלמון טחון

חצי קילו דג נסיכה טחון

צרור פטרוזיליה קצוצה

כפית בהרט

כפית מלח ים

כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב:

10 פלפל בייבי חצויים

1 פלפל חריף שלם

קופסא עגבניות שרי חצויות

1 קישוא פרוס לפרוסות דקות

5 שיני שום שלמים

צרור עלי בזיליקום

חופן זיתי קלמטה

כף מלח גס

כפית פלפל שחור גרוס

כפית בהרט

כפית שטוחה קימל טחון

כף פפריקה מעושנת

כף סוכר חום

שמן זית איכותי

1 לימון סחוט

250 מ"ל מים רותחים

שלבי הכנה:

1 בקערה מערבבים את הסלמון והנסיכה ומתבלים במלח ופטרוזיליה קצוצה

2 מרתיחים סיר סוטאז' רחב וצולים את הפלפלים, העגבניות הקישוא והשום עם מעט שמן זית כרבע שעה עד שהם מזהיבים יפה כשמדי פעם מערבבים

3 מוסיפים את התבלינים עם עוד קצת שמן זית ומטגנים ומערבבים ומוסיפים את המים הרותחים ומבשלים עוד כ10 דקות

4 מורידים לאש נמוכה ויוצרים בעדינות בידיים רטובות קציצות מהדגים הטחונים ומוסיפים לסיר והופכים אחרי 5 דקות

5 מוסיפים את הזיתים והבזיליקום על הדגים וסוחטים את הלימון מעל ומוסיפים כוס מים רותחים וסוגרים במכסה ומבשלים 10 דקות ומורידים מהאש ומגישים חם

טיפ להכנת הקציצה: כשאתם מכדררים את הקציצה אל תדחסו אותה בתנועות הידוק, כדי לשמור על קציצה במרקם נעים ואוורירי.

לכבוד שבת קודש!



0 תגובות