חלבי או דגים? אפשר גם וגם | "במטבח של מירי" לתשעת הימים

חיה ספיר No Comments on חלבי או דגים? אפשר גם וגם | "במטבח של מירי" לתשעת הימים

מידי יום חמישי בשבוע מגישה השפית מירי זורגר את התכנית "במטבח של מירי" בה היא מביאה ממיטב המתכונים מהמטבח המפנק היישר למאזינים | היום, לרגל תשעת הימים הגישה זורגר מגוון של מתכוני דגים ומאכלי חלב | המתכונים והתכנית המלאה לפניכם

צילום: Mendy Hechtman/FLASH90
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

רוקוט קרומפלי

מצרכים

6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה

10 ביצים קשות

50 גר' חמאה

1 שמנת מתוקה

2 ביצים לא מבושלות

250 גר' גבינה צהובה מגוררת

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

פורסים תפוחי אדמה מפזרים מלח ומפוררים מעט חמאה

גם את הביצים פורסים ומסדרים מעל תפוחי האדמה וממליחים 

מסדרים שכבת תפוחי אדמה נוספת  ממליחים ומפלפלים

טורפים את השמנת והביצים ממליחים ומפלפלים שופכים מעל הביצים

מפזרים גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ40 ד ' או עד להשחמה


בורי בירקות אדומים

מצרכים

1 דג בורי פרוס

לירקות

3 עגבניות חלוטות וקלופות חתוכות לקוביות

1 גמבה קצוצה

4 שיני שום

1 פלפל  שאטה טרי קצוץ

1 מיכל רסק עגבניות של 250 גר'

1 כוס מים

4 כפות כוסברה קצוץ

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

5 כפות שמן לטיגון

לציפוי הדגים

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית מלח

1/3 כוס שמן

אופן ההכנה

הכיני את הירקות

חממי שמן בסיר סוטאז וטגני את השום קלות הוסיפי את הפלפלים  וטגני כ 3 ד'

הוסיפי את העגבניות וטגני 3 ד' נוספות

הוסיפי את שאר המצרכים והתבלינים והביאי לרתיחה

טעמי ותקני תיבול

בשלי כשעה

הכנת ציפוי הדגים

ערבבי בקערה  את מצרכי התיבול של הדג וטבלי את הדגים במרינדת הציפוי

הניחי את הפרוסות בתוך הרוטב ובשלי שעה וחצי על אש נמוכה בסיר מכוסה

אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה וחצי מכוסה

הגישי חם עם חלה טרייה


גבינות בשכבות במעטפת חציל

מצרכים

2 חצילים פרוסים דק לאורך ממולחים

לגבינה

750 גר' גבינת שמנת טבעית 30  אחוזי שומן

2 שיני שום כתושות

מלח פלפל שחור גרוס טרי

לשכבת הזיתים

1 קופסא זיתים ללא גרעינים מסוננת ללא נוזלים

1 שן שום כתושה

לשכבת הפלפלים

 1 צנצנת גמבה קלויה

אופן ההכנה

הכנת החציל

משמנים קלות מחבת ומטגנים את החציל עד להשחמה

שמים על ניר סופג

הכנת הגבינה

בכלי מערבבים את הגבינה מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

הכנת הזיתים

במעבד מזון מעבדים את הזיתים למחית חלקה

הרכבת המנה

מרפדים כלי פיירקס שקוף מאורך בחציל 

מזלפים שכבה נדיבה של הגבינה

מעל מזלפים ממרח זיתים ומעל שוב גבינה

ואז מזלפים ממרח פלפלים ומסיימים בגבינה

סוגרים את החציל על הגבינה ומניחים במקרר ללילה

הופכים על צלחת הגשה ומגישים


מעטפות שמרים במלית חצילים וגבינות 

מצרכים

1 ק"ג קמח

1 שימרית +משפר אפיה

2 כפות סוכר

2 כפות דבש

2 כוסות חלב 

250 מ"ל שמנת חמוצה

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

100 גר' נטורינה בטמפרטורת החדר

מלית

4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

2 חצילים קוביות מומלחות  ומטוגנות עד להשחמה

100 גר' צנוברים מטוגנים קלות

250 גר גבינת פטה מגוררת

150 גר' גבינה צהובה מגוררת

לציפוי תערובת זרעונים

1 כוס שומשום לבן

1 כוס זרעי פישתן

1 כוס שומשום שחור

1 כוס גרעיני חמניה

1 כוס גרעיני דלעת

1 כף מלח גס

1 כף אבקת שום גרוס

להברשה

2 ביצים טרופות

אופן ההכנה

מכינים בצק מכל המצרכים ומתפיחים

הכנת המלית

מערבבים את הרכיבים טועמים ומתקנים תיבול

מחלקים ל 4 מרדדים  וחותכים למרובעים

מניחים את המלית

מניחים בתבניות שקעים ומברישים בביצה

מפזרים תערובת זרעונים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה


בלינצעס פטריות מוקרם

לבלינצעס

4 ביצים

2 כוסות קמח

2 כוסות מים

מעט מלח

4 כפות סוכר

1/3 כוס שמן

למלית

3 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים לפירה 

50 גר' חמאה

 2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

1 סלסילת פטריות קצוצות מטוגנות עד להשחמה

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

1 כפית מלח

3 כפות עירית

מעט פלפל שחור

לרוטב הקרמה

50 גר' חמאה

50 גר' קמח

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 מ"ל חלב

מעט אגוז מוסקט

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

300 גר' גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

תחילה מכינים את הבלינצעס

במעבד מזון מניחים את הבלינצעס ומעבדים לעיסה חלקה

מחממים שמן במחבת ומטגנים חבתיות דקות

מטגנים כך את כל המסה ומניחים להתקרר

הכנת המלית

מועכים את תפוחי האדמה עם החמאה

מוסיפים את שאר הרכיבים מטבלים מערבבים טועמים ומתקנים תיבול

ממלאים את עלי הבלינצעס במלית ומקפלים ומניחים בתבנית בינונית

הכנת הרוטב

מחממים חמאה להמסה מוסיפים קמח מטגנים להשחמה

מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה

מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מבשלים כ 10 ד'

שופכים את הרוטב על הבלינצעס מפזרים גבינה צהובה 

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להמסה והשחמת הגבינה

האזינו לתכנית המלאה:

 



0 תגובות