מתכונים לפסח • פאי לימון בציפוי פירורי בראוניז
שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד | צילום: שירן כרמל 9 Comment on מתכונים לפסח • פאי לימון בציפוי פירורי בראוניזהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- חיסול ממוקד: פעילי חיזבאללה חוסלו בלב העיר צור
- עקב ביטול ההילולא: הצדיק מטבריה יקיים הדלקה מיוחדת
- לאחר הסאגה: מרן הראש"ל קיבל את פרס ישראל
- פסק הלכה: מי שנסע למירון – שיעשה התרת נדרים
- מסכת הצביעות נקרעת: מתקני טרור של האו"ם בעזה • צפו
תגיות
אביגדור ליברמן
איראן
ארה"ב
אריה דרעי
בחירות 2015
בחירות תשע"ט
בית שמש
בני ברק
בני גנץ
בנימין נתניהו
הליכוד
המהדורה המרכזית
הקורונה
הרב אייל אונגר
זמן אוויר
חי ברדיו
חמאס
חרבות ברזל
חרדים
טרור
יאיר לפיד
יהדות התורה
יעקב ליצמן
ירושלים
ישראל
מהדורת הבוקר
מזג האוויר
מנחם טוקר
משה גפני
משטרה
משטרת ישראל
משרד הבריאות
נגיף הקורונה
נפתלי בנט
עזה
עניין משפחתי
פיגוע
פלח שוק
צה"ל
קורונה
ראש הממשלה
רחל פסטג
ש"ס
שירים
שירים חדשים
(1 תבנית בקוטר 28-24 ס"מ)
זהו מתכון פטנט – במקום לנסות ולמצוא תחליפים לבסיס הבצק הפריך, ניתן להכין מתכון של בראוניז ולפורר אותם בתור בסיס, בתור ציפוי או בשתי האופציות גם יחד!
ניתן להשתמש גם בשברי עוגיות מוכנות או ביתיות. את קרם הלימון ניתן להכין עם מיץ תפוזים סחוט טרי.
המצרכים לבראוניס:
- 4 ביצים שלמות
- 4\1 1 כוס סוכר
- 3\2 כוס שמן
- 2 כפיות קפה מומסות ב-2 כפיות מים
- 2\1 כוס קקאו איכותי
- 1כוס קמח תפוחי אדמה
המצרכים לקרם לימון:
- 140 גרם מיץ לימון (1 כוס) סחוט טרי
- 1 כפית קליפת לימון
- 4 ביצים
- כוס ושלושה רבעים סוכר
- 200 גרם חמאה
הכנת הבראוניז:
- מקציפים ביצים שלמות עם סוכר כ-7 דקות. מנמיכים מהירות ומוסיפים את החמרים היבשים בקיפול.
- יוצקים לתבנית בינונית ואופים ב-180 מעלות כ25-20 דקות.
- מקררים היטב ומפוררים לפירורים גדולים.
הכנת קרם הלימון:
- מכניסים לסיר את כל החומרים פרט לחמאה. מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת כ-20-15 דקות, עד הסמכה (יש להקפיד על בחישה מתמדת כדי למנוע את קרישת הביצים). מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומבליעים אותה בתערובת. מקררים כרבע שעה. מסננים את הקרם וטוחנים אותו בבלנדר או בבלנדר מקל, לקבלת קרם אחיד וקטיפתי.
- מניחים את פירורי הבראוניז בתחתית התבנית.
- יוצקים את הקרם מעל תערובת הפירורים, ואם רוצים מפזרים פירורי בראוניז גם מלמעלה. מקפיאים כשעתיים וחותכים לריבועים או למשולשים. מגישים קפוא למחצה או קר מאוד.
מתכון טיפ – קרם לימון פרווה:
- 2 כוסות מים
- 4\1 1 כוסות סוכר
- 4\1 כוס קמח תפוחי אדמה
- 2\1 כוס מיץ לימון
- 1 כפית קליפת לימון
- 3 ביצים מופרדות
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר, מיץ לימון וקליפה. ממיסים קמח תפוחי אדמה ב-6 כפות מים, מוסיפים לתערובת המתבשלת ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך.
- טורפים חלמונים, מוסיפים 4 כפות מהתערובת המבושלת ובוחשים היטב.
- מוסיפים את תערובת החלמונים וממשיכים לבשל כמה דקות עד לסף רתיחה.
- מסירים מן האש ומוסיפים שמן.
רוצים עוד מתכונים? מגזין בופה, עכשיו בחנויות
לרכישת מנוי : 0722341454
מהמם!!!!!נראה משהו!
כמה אתם מתוקים אבל מה יהיה עם הדיאטה
יש לכם רעיון מה אפשר לשים במקום חמאה? = בד"ץ ללא קיטניות. אני רוצה להגיש אחרי ארוחה בשרית. בתודה וחג שמח.
אפשר בבקשה לקבל רעיון מה אפשר להוסיף במקום חמאה? בד"ץ ללא חשש קיטניות. אני רוצה להגיש אחרי ארוחה בשרית.
ניסיתי בחלבי יצא משהו!
ציפי… זה שווה ניסוי? אין לי הרבה זמן לבזבז סתם לנסות. מתכונים מעיטונים וכאלא בדרך כלל לא מוצלחים… ואני זקוקה למתכונים למנות אחרונות.. זה יצא טעים ממש????
נראה לי שבחלבי שכחו קמח תפוא או משהו שמסמיך את התערובת
לדעתי, במתכון החלבי אין צורך במוצר שיסמיך את התערובת, כיוון שנעשה שימוש בחמאה.
שלום
יש אפשרות להכין את הקינוח יום לפני ולהשאיר במקפיא עד לפני זמן הארוחה??