- רדיו קול חי - -

מתכונים לפסח • פאי לימון בציפוי פירורי בראוניז

(1 תבנית בקוטר 28-24 ס"מ)

זהו מתכון פטנט – במקום לנסות ולמצוא תחליפים לבסיס הבצק הפריך, ניתן להכין מתכון של בראוניז ולפורר אותם בתור בסיס, בתור ציפוי או בשתי האופציות גם יחד!
ניתן להשתמש גם בשברי עוגיות מוכנות או ביתיות. את קרם הלימון ניתן להכין עם מיץ תפוזים סחוט טרי.

המצרכים לבראוניס:

 

 

המצרכים לקרם לימון:

 

 

הכנת הבראוניז:

 

  1. מקציפים ביצים שלמות עם סוכר כ-7 דקות. מנמיכים מהירות ומוסיפים את החמרים היבשים בקיפול.
  2. יוצקים לתבנית בינונית ואופים ב-180 מעלות כ25-20 דקות.
  3. מקררים היטב ומפוררים לפירורים גדולים.

הכנת קרם הלימון:

 

  1. מכניסים לסיר את כל החומרים פרט לחמאה. מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת כ-20-15 דקות, עד הסמכה (יש להקפיד על בחישה מתמדת כדי למנוע את קרישת הביצים). מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומבליעים אותה בתערובת. מקררים כרבע שעה. מסננים את הקרם וטוחנים אותו בבלנדר או בבלנדר מקל, לקבלת קרם אחיד וקטיפתי.
  2. מניחים את פירורי הבראוניז בתחתית התבנית.
  3. יוצקים את הקרם מעל תערובת הפירורים, ואם רוצים מפזרים פירורי בראוניז גם מלמעלה. מקפיאים כשעתיים וחותכים לריבועים או למשולשים. מגישים קפוא למחצה או קר מאוד.

 

מתכון טיפ – קרם לימון פרווה:

 

 

אופן ההכנה

 

  1. בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר, מיץ לימון וקליפה. ממיסים קמח תפוחי אדמה ב-6 כפות מים, מוסיפים לתערובת המתבשלת ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך.
  2. טורפים חלמונים, מוסיפים 4 כפות מהתערובת המבושלת ובוחשים היטב.
  3. מוסיפים את תערובת החלמונים וממשיכים לבשל כמה דקות עד לסף רתיחה.
  4. מסירים מן האש ומוסיפים שמן.

 

bufe_logo [1]

רוצים עוד מתכונים? מגזין בופה, עכשיו בחנויות
לרכישת מנוי : 0722341454