מתכונים לפסח • עוגת דאבל שוקולד ללא קמח

שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד צלם: שירן כרמל 10 Comment on מתכונים לפסח • עוגת דאבל שוקולד ללא קמח
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

עוגת דאבל שוקולד ללא קמח (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית בינונית)

עוגה נפלאה על טהרת השוקולד ללא קמחים וללא תחליפים אצלי היא מוגשת בפסח בתור קינוח חצי קפוא בליווי כדור גלידה ורוטב תותים.

 

לעוגה:

 

  • 10 חלמונים (מביצה מס' 1 או 2)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 10 חלבונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 1 כפית קפה מגורען איכותי
  • 2 כפות ליקר או יין

 

אופן ההכנה:

 

  1. ממיסים שוקולד בבן מארי או במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מסירים מעל האש ומוסיפים קפה.
  2. מקציפים חלמונים וסוכר במהירות גבוהה כ-8 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  3. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים וסוכר במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב.
  4. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומקציפים במהירות בינונית עד לאיחוד החומרים. מוסיפים את הליקר.
  5. מוסיפים את תערובת הביצים והשוקולד לקצף החלבונים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, בתנועות קיפול.
  6. יוצקים 2/3 מן התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש. מוציאים ומקררים כחצי שעה.
  7. את שליש המסה הנותרת מאחסנים במקרר. אחרי שהעוגה הצטננה ושקעה מעט במרכזה, ממלאים את השקע שנוצר ב3\1 המסה הנותרת, מיישרים ומכניסים למקפיא לשעתיים. ניתן לשמור את העוגה בפריזר עד חודשיים. יש להוציא אותה למקרר כשעתיים לפני ההגשה
  8. אם מכינים את העוגה בתבנית מלבנית, ניתן לחתוך אותה לאחר ההקפאה לפרוסות מלבניות אישיות.

bufe_logo



10 תגובות

מיין תגובות
  1. 7

    אפרת המקסימה!!!תעלו עוד מתכונים שלה!

  2. 2

    חייבים לשים את הקפה?

  3. 1

    רבקי
    נתת ברדיו לפני כמה שנים עוגת שוקולד לפסח
    ללא הקצפת ביצים
    נראה לי משלוש בצים עם קמח תפוחי אדמה
    אשמח מאד לקבל את המתכון.
    זו היוגה הכי מוצלחת לפסח .