כל מה שלא ידעתם על התרד

    יעל איבר No Comments on כל מה שלא ידעתם על התרד
    17:38
    26.04.24
    אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    הוא טעים כשהוא בתוך כרוכית, או כל בצק שהוא. הוא טעים בפשטידה וגם ניתן לעשות ממנו סלט טעים וירוק ואפילו מרקים. בעבר כל אם רצתה לתת לילדיה תרד, כיוון שסברו שיש בו ברזל. הסברה התגלתה כלא נכונה, אך התרד נותר ירק עלי טעים ששווה להוסיף אותו לתפריט שלכם. בואו ונכיר את התרד.

    מי אתה תרד?

    התרד הוא צמח חד שנתי בעל עלים ירוקים. התרד מגיע אלינו ממרכז ודרום מערב אסיה, ואזור הגידול שלו הוא ממוזג, אבל לא כזה שמגיע ממזגן, אלא כמו אצלנו בישראל, קר בחורף וחם בקיץ.
    בפרס הקדומה הוא נקרא אספנאג', מה שהפך ברבות הימים לשמו האנגלי Spinach. שמו המדעי הוא Spinacia oleracea (אולרסיאה ספינסיה).

    תרד: זנים

    התרד מובחן ע"פ סוג העלים וכך הוא נחלק לזנים. לתרד שלושה זנים עיקריים.

    שלושת הזנים הם:

    סאבוי – אותו אנחנו מכירים ורואים ברשתות השיווק, הוא זה שעליו מסולסלים, צבעם ירוק כהה והם פריכים למגע.

    תרד חלק עלים – נמכר כשהוא רך בשנים ונקרא "עלי בייבי תרד", הוא קל לניקוי בשל המרקם החלק של העלים שלו. יש והזן הזה נמכר בקופסאות שימורים.

    סאבוי למחצה – זהו זן שעבר פיתוח והוא הרכבה של הסאבוי עם תכונת המרקם החלק של התרד חלק העלים. קיבלנו זן שדומה במראהו לסאבוי, שכמו שכל פולניה אוהבת, קל יותר לניקוי.

    טעם העלים, כמו גם ההרכב התזונתי שלהם משתנים בין העונות. באביב הטעם עדין ורענו והוא מתאים לסלט. בסתיו, טעמו מתוק במיוחד וגם עליו מזינים בהתאמה.

    איך קונים אותו?

    עם כסף, כאילו דה.
    ניתן לקנות את התרד טרי ושטוף, וחשוב להקפיד שהמראה שלו ברכישה הוא ירוק כהה, שעליו פריכים, ושאינם מנוקדים בכתמי צהוב או חום – או שניהם. אפשר גם קפוא, אבל כדאי להשקיע.
    כדאי לרכוש את התרד בסמוך להכנה של התבשיל או סלט אותו אנחנו רוצים להכין, כיוון שחיי המדף שלו קצרים, וגם ערכו התזונתי יורד בכל יום שחולף. ניתן לאחסן במקרר למשך שלושה ימים, אך שטיפה של התרד לפני אחסון תגרום לקלקולו.

    מומלץ לאדות ולא לבשל

    אכילת תרד בצורתו הטרייה שומרת על הוויטמינים ועל המינרלים שמצויים בו. בעת הבישול הוא משחרר חלק מהם אל מי הבישול. אם בישלנו לא מומלץ להשאיר אותו במקרר, אבל ניתן להקפיא אחרי אידוי או בישול קצר.

    במקום כוס חלב, נאכל תרד?

    לתרד יש אומנם כמות גדולה של סידן, אך גם חומצה אוקסלית שגורמת להאטה משמעותית בספיגה של אותו סידן, כך שמי שאוכל תרד לא נהנה מהסידן שמצוי בו.

    התרד מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ביניהם: ויטמין K, A, C, E, הוא עשיר באבץ, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, ונוגדי חמצון.

    עלי התרד משמשים לעיתים גם בתחום הרפואה. הוא יכול לעכב נזקים שקשורים בגיל, כמו מחלת פרקינסון ומחלת האלצהיימר, שהם במערכת העצבים המרכזית וגורמים להדרדרות מנטלית.
    תכולת החומצה הפולית בתרד, מקטינה הצטברות הומוציסטאין בכלי הדם. עודפים של הומוציסטאין בכלי הדם יכולות לגרום למחלות לב (קרדיו-ווסקולאריות).

    צריכה מוגזמת של תרד? יש כזה דבר

    צריכה מוגזמת של תרד אינה טובה לאנשים שמטופלים במדלל דם כמו אספירין או קומאדין, עקב התכולה הגבוהה של ויטמין K בעלים, לפעמים כדאי אפילו להימנע מצריכה. ויטמין K מהווה גורם בתהליך קרישת דם, והוא נוגד את השפעת התרופה שמטרתה לדלל את הדם.
    צריכת תרד עלולה להחמיר את תסמיני המחלות: דלקת פרקים, אבני כליה, ויתר חומציות בקיבה.

    מתכון: סלט תרד ותותים

     

    המצרכים:

     

    • 400 גרם עלי תרד טריים
    • 200 גרם חסה
    • 200 גרם תות שדה טרי ללא החלק העליון הגבעולי

     

    לרוטב:

     

    • 3 כפות שמן
    • 3 כפות שמן זית
    • 5 כפות דבש
    • 3 שיני שום כתושות
    • 3 כפות חומץ בן יין
    • ½כפית מלח
    • ¼כפית פלפל
    • 1 כף סוכר

     

    אופן ההכנה:

     

    1. קוצצים את עלי התרד והחסה.
    2. חותכים את התותים לחצאים ופורסים.
    3. מכניסים אל כלי נפרד (אפשר להשתמש בשייקר) את כל רכיבי הרוטב ומשקשקים.
    4. מתבלים את הסלט כרבע שעה לפני ההגשה.

    בתאבון!



    0 תגובות