שווה טעימה: עוגה קראנצ'ית שוקולדית ומושלמת
אתי קצבורג No Comments on שווה טעימה: עוגה קראנצ'ית שוקולדית ומושלמתכשיודעים לעשות אותה נכון היא מלכת המטבח • בימים קרים היא מחכה ריחנית וטעימה ולא מותירה הרבה מקום לדמיון רק לקרוץ ממנה חתיכות וחתיכות ולחסל מבלי להותיר פרור • תתמכרו
התכניות האחרונות
- יוני 2024
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- שהחיינו: בעלי העסקים המובילים משתתפים בחנוכת המשכן החדש
- ב'עדה החרדית' החליטו: עצרת ענק נגד גזירת הגיוס
- ברקע הפסקות החשמל באומן: כך יחממו החסידים את האוכל לחג
- רמי לוי מייקר ומכבד את לומדי התורה הקדושה
- הצלחה על חוט השערה: ידידיה מאיר חוזר לרגעי החילוץ הגדולים
תגיות
רכיבים:
חומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס"מ
חומרים לבצק
½ 3 כוסות קמח שמרים שמרית (500 גרם)
½ כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית מלח 1
1 ביצה (גודל לארג)
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
¾ כוס חלב פושר (200 מ"ל)
חומרים למלית
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה (60 גרם)
2 כפות אבקת קקאו מנופה (20 גרם)
חומרים לסירופ סוכר
מרתיחים 1/4 כוס סוכר
עם 1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק רך כ- 8 דקות.
2.משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח כשעה. (ניתן להכין ערב קודם ולהתפיח לילה במקרר)
3.הכנת המלית- ממיסים את החמאה והשוקולד בזהירות במיקרוגל ומערבבים עד לתערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מצננים עד למרקם נוח למריחה.
4.מרדדים הבצק למלבן בגודל 50*45 ס"מ ומורחים המלית על כל שטח הבצק באופן אחיד.
5.מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה לאורך הרולדה. משני החצאים קולעים צמה בצורת בורג כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה, מגלגלים קצה אחד לצורת שבלול ואת הקצה השני תוחבים מתחת לעוגה.
6.מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים מכוסה כשעה נוספת.
7.אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ 30 דקות עד הזהבה ומברישים בסירופ סוכר.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.