משלוח מנות 'סמורס': חגיגה אמריקאית מווווושלמת

    ברכי קופטייל No Comments on משלוח מנות 'סמורס': חגיגה אמריקאית מווווושלמת

    מה זה סמורס? קינוח אמריקאי פשוט ואהוב המורכב משלושה חומרי גלם שאפשר להשיג בכל מקום, רווח במיוחד בקמפים כשכולם יושבים סביב המדורה וצולים להנאתם מרשמלוייים

    13:24
    26.04.24
    מערכת האתר No Comments on "בצאת ישראל": שמחת חג עם שרוליק ויינברגר וישיבת קה אכסוף | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    צילום: שושי סירקיס
    יוצרת: ברכי קופטייל
    ל:רחוב האומן

    משלוח מנות 'סמורס'
    יש משהו מאחד סביב הנר/המדורה בהכנת ה'סמורס'

    מה זה סמורס? קינוח אמריקאי פשוט ואהוב המורכב משלושה חומרי גלם שאפשר להשיג בכל מקום, רווח במיוחד בקמפים כשכולם יושבים סביב המדורה וצולים להנאתם מרשמלוייים

    אז מה צריך?
    16 עוגיות גראהם קרקרס (מתכון בהמשך)
    8 יחידות מרשמלו
    8 קוביות שוקולד כפולות (16 קוביות בסה"כ)
    8 שיפודים
    מצית
    נר / גזיה

    IMG_4047

    מתכון לעוגיות גראהם קרקרס:
    גראהם קרקר הוא בערך אבן היסוד של האפייה הביתית האמריקאית. אולי קוראים להם קרקר'ז אבל הם לא מלוחים; הם ביסקוויטים דקים, פריכים ובקושי מתקתקים, שיכולים לשמש ככלי לסינְדווּץ' שוקולד ומרשמלו קלוי בדמות חטיף הקאמפינג אולטימטיבי ס'מורס .

    או אפילו כתחתית של עוגת גבינה, קלתית של פאי, שבשונה מהפתי בר הרגיל והמוכר נשאר פריך וקראנצ'י גם לאחר הערבוב הפירורי של החמאה עם העוגיות, בדומה לתחתיות הפאי הקנויות:

    245 גרם קמח מלא (כוס ו-3/4)
    70 גרם קמח רגיל (חצי כוס)
    100 גרם סוכר לבן ( חצי כוס)
    1 כפית אבקת אפייה
    1/2 כפית סודה לשתייה
    1/2 כפית מלח
    1/4 כפית קינמון טחון
    115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות / מחמאה
    3 כפות מים קרים
    2 כפות /דבש/סילאן
    1 כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה:
    חממו את התנור ל-190 מעלות.
    ערבבו את החומרים היבשים ביחד בקערה של מעבד המזון, הוסיפו את החמאה ועבדו בערך 15 שניות, עד שהתערובת נראית כמו פירורי לחם. תוך כדי עיבוד, הוסיפו את המים, הדבש/סילאן והוניל והמשיכו לעבד עד שהבצק מתאחד, בערך 20 שניות,
    מחלקים את הבצק ל3 חלקים, מקמחים מטח עבודה ואת המערוך ומרדדים לעובי של 3 מ"מ.
    בעזרת סרגל מסמנים סימונים של 5 ס"מ לאורך ולרוחב וחותכים בעזרת סכין איכותית ריבועים לפי הסימונים, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה עם מרווח בין העוגיות, הן תופחות מעט.
    מחוררים בעזרת מזלג את העוגיות ומכניסים לתנור, אופים בין 10-15 דקות עד שהקצוות בלבד משחימים, מומלץ להפוך את התבנית בתנור לאחר כ7 דקות לקבלת חום אפיה שווה.
    מצננים את העוגיות לחלוטין ואורזים:
    מכניסים לשקיות צלופן נפרדות את המוצרים לסמורס,כל מוצר בשקית נפרדת, מדביקים את המדבקות התואמות מהפרינטבלס שתמצאו בהמשך החוברת, מצרפים מצית , נר, שיפודים והוראות הכנה, לכולם מיתוג מתוק גם בפרינטבלס, אורזים בקופסא, ושלחים למישהו שאתם אוהבים.
    IMG_4069

    IMG_4055

    IMG_4048
    IMG_4040

    IMG_4038

    IMG_4034



    0 תגובות