השף למביאסי בסשן מאכלים אתניים – אל תפספסו

יוסי צלניקר 1 Comment on השף למביאסי בסשן מאכלים אתניים – אל תפספסו

השף יוחנן למביאסי בחגיגת מאכלים עדתיים מגרים • אז גם אם אתם מהעדה הלא נכונה שווה לכם לנסות • והפעם: חצילים ברוטב צ'ילי וטחינה, חלווה דלעת, כרובית מטוגנת עם לימון, דג בתיבול תוניסאי ובקר במרינדה של אריסה ולימון

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

בקר במרינדה של אריסה ולימון

המתכון מתאים ל – 4 מנות

המצרכים:

לסטייק:

1.5 כפות אריסה
2 מנות סטייק אנטריקוט (300 גר' כל מנה)
מלח
פלפל שחור

לרוטב:

2 פלפלים צהובים
1 שן שום כתושה
400 גר' עגבניות חתוכות לקוביות
1/2 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כף קליפת לימון חתוכה לפרוסות דקות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

הסטייק:

1. מברישים את מנות הבשר באריסה, ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור, משאירים את הבשר במשרה למשך שעה לפחות.
2. צולים את הסטייקים על הגריל למשך 3 – 5 דק' לכל צד (או עד שהבשר מגיע לדרגת מדיום).

הרוטב:

1. צולים את הפלפלים הצהובים למשך 20 דק', הופכים מדי פעם ומעבירים לקערה.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד, עד להצטננות.
3. קולפים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וחותכים לפרוסות.
4. על גבי אש בינונית, מחממים את המחבת ומטגנים את השום, למשך חצי דקה.
5. מוסיפים את העגבניות, הפפריקה, אבקת הצ'ילי, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
6. לאחר הרתיחה, מבשלים למשך 7 דק' נוספות.
7. מוסיפים את הפלפלים, קליפת הלימון והפטרוזיליה, וממשיכים בבישול עד לקבלת רוטב סמיך.

אופן ההגשה:

1. מגישים עם הרוטב.

דג בתיבול תוניסאי

המתכון מתאים ל – 4 – 6 מנות

המצרכים:

6 פרוסות פילה דג

להשרייה:

3 כפות מיץ לימון
מלח גס
פלפל שחור גרוס

לרוטב:

1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1/4 כוס שמן זית
10 שיני שום חתוכות לפרוסות גדולות
3 פלפל צ'ילי אדום חתוך
1 כף רסק עגבניות
2 כוסות כוסברה קצוצה
1.5 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מכניסים את הדג לקערה עם חומרי ההשרייה: מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומשרים למשך 20 דק'.
2. מחממים מחבת גדולה על גבי אש בינונית, ומוסיפים את השום, פלפלי הצ'ילי, פפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים למשך דקה, שתיים.
3. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל למשך 2 דק' נוספות.
4. מוסיפים את הכוסברה ואת המים ומביאים לרתיחה.
5. לאחר הרתיחה מקטינים את האש, ומוסיפים את הדג, ומבשלים למשך 40 – 45 דק'.

כרובית מטוגנת עם לימון

המתכון מתאים ל – 4 – 6 מנות

1 קילו כרובית

1/2 כוס קמח

בלילת ציפוי:

1.5 כוסות קמח
1 כף גרידת לימון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה חריפה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
5 ביצים
שמן קנולה לטיגון

לקישוט:

פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הכרובית למשך 5 דק' במים רותחים. מסננים ושוטפים במים קרים, ומניחים בצד לייבוש.
2. מערבבים את כל חומרי הבלילה, ומחממים שמן לטיגון עמוק.
3. טובלים את הכרובית בקמח, ואז בבלילה ומטגנים עד למראה צהוב.

חלווה דלעת

המתכון מתאים ל – 8 – 10 מנות

המצרכים:

1 קילו דלעת חתוכה לקוביות
3.5 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס קמח שקדים
100 גר' חמאה
1 כפית מי ורדים
1/2 כפית הל
1/2 כפית מלח
1 כוס שקדים טחון גס
1/2 כוס צימוקים שחורים
1/2 כוס צימוקים בהירים

להגשה:

שקדים טחונים גס
צימוקים

אופן ההכנה:

1. ממחים את הדלעת והחלב בבלנדר, ושמים בסיר גדול.
2. מביאים את הדלעת לרתיחה, ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב לקבלת רוטב סמיך.
3. מוסיפים את הסוכר, קמח שקדים, חמאה, מי ורדים, הל ומלח.
4. מבשלים למשך 5 דק' נוספות, ומסירים מהאש.
5. מוסיפים את השקדים והצימוקים ומערבבים.
6. מפזרים מעל שקדים טחונים גס וצימוקים, ומגישים מיד.

חצילים ברוטב צ'ילי וטחינה

המתכון מתאים ל – 4 מנות

המצרכים:

2 חצילים

לרוטב:

2 כוסות כוסברה קצוצה
1 כוס עלי נענע קצוצים
1 כוס שמן זית
1/4 כוס דבש
6 שיני שום
1 פלפל צ'ילי קצוץ
מיץ וגרידה של לימון אחד
מלח
פלפל שחור גס
1/2 כוס טחינה מוכנה

להגשה:

6 ביצים קשות

אופן ההכנה:

1. עוטפים את החצילים בנייר כסף, ושמים על האש למשך 8 – 10 דק'.
2. שמים את כל המצרכים: הכוסברה, עלי הנענע, שמן זית, דבש, שום, פלפל, לימון וגרידתו, מלח, פלפל והטחינה במעבד מזון וטוחנים לקבלת רוטב סמיך.
3. חותכים את החצילים לאורך, ושמים באמצע את הרוטב.
4. חותכים את הביצים לחצאים ומניחים מסביב.



1 תגובות

מיין תגובות