שלחן עורך • מירי זורגר מבשלת את ליל הסדר

    מירי זורגר 2 Comment on שלחן עורך • מירי זורגר מבשלת את ליל הסדר
    17:38
    26.04.24
    אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

     

    כריכי בטטות במלית תפוחי אדמה

    מצרכים

    3 בטטות קלופות ופרוסות דק

    למלית

    2 כוסות פירה

    1  בצל  קצוץ מטוגן להשחמה

    1 ביצה

    2 כפות מיונז

    1 כפית מלח

    1/2 כפית  פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי

    2 ביצים

    1 שן שום כתושה

    2 כפות פטרוזליה קצוצה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס  קמח תפוחי אדמה

    2 כוסות קמח שקדים

    אופן ההכנה

    את מצרכי המלית ערבבו למסה חלקה.

    קחו פרוסת בטטה  זלפו עליה  מעט מהמלית סגרו בפרוסת בטטה נוספת

    הכינו כך את  שאר פרוסות הבטטה

    ערבבו בקערה את הביצים השום והתבלינים .

    בקערה נוספת הניחו  את בקמח שקדים

    חממו שמן במחבת טבלו את פרוסות הבטטה הממולאות. בבלילת הביצה לאחר מכן בקמח תפוחי אדמה ולאחר מכן בקמח שקדים  וטגנו עד להשחמה הפכו וטגנו להשחמה גם מהצד השיני

     

    מציות לפסח

    מצרכים

    12 ביצים

    1 כוס שמן

    3 כוסות קמח תפוחי אדמה

    1 כפית מלח

    2 כפיות סוכר

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'

    להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה

    לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה

     

    פיש אנד ציפס

    מצרכים

    6 מנות של פילה קוד ללא עור ועצמות חתוך לאצבעות

    מלח

    מיץ מלימון

    פלפל שחור גרוס טרי

    לטמפורה

    1 כוס קמח תופח

    2 ביצים

    2 שיני שום כתושות

    4 כפות פטרוזליה קצוצה

    1/2 כפית מלח

    1/2 כוס מים

    לתפוחי האדמה

    6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה פרוסים ל 8 לאורך

    אופן ההכנה

    את הפילטים של הדג ממליחים ומפלפלים ומזלפים את הלימון

    מכסים ומשהים לשעה במקרר

    מכינים את הטמפורה

    מערבבים את כל המצרכים לבלילה סמיכה

    הכנת המנה

    מחממים שמן עמוק  עד שיש בועות עדינות מסביב לכף עץ

    טובלים את הפילה בטמפורה  ומטגנים עד להשחמה

    כמו כן מכינים כך גם את פרוסות התפוחי אדמה

    מגישים עם מיונז

     

     

    פילה אמנון במרינדה

    מצרכים

    6 פילטים של אמנון ללא עצמות

    למרינדה

    1 כוס שמן זית

    3 שיני שום כתושות

    1 זסט מחצי לימון

    מיצ מחצי לימון

    1/2 כפית צילי גרוס

    1/2 כוס יין לבן

    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    אופן ההכנה

    הכנת המרינדה

    במחבת הניחי את השמן הוסיפי את שאר המצרכים והביאי לרתיחה עדינה

    ערבבי היטב וצנני

    טבלי את הפילטים במרינדה והניחי על תבנית מרופדת בניר אפיה

    חממי תנור ל 200 מעלות  ואפי כ 20 ד או עד להשחמה

     

     

    סלמון קרמבל

    מצרכים

    6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    מיץ מלימון אחד

    5 כפות מיונז

    לציפוי קרמבל

    3 כוסות פירורי פנקו

    4 שיני שום כתוש

    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    2 ביצים

    4 כפות שמן

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    מתבלים את מנות הדג במלח פלפל ומיץ לימון ומניחים מכוסה במקרר

    הכנת הקרמבל

    בכלי מניחים את כל המצרכים ומערבבים למסת פירורים

    הרכבת המנה

    בתבנית מניחים את מנות הסלמון מורחים מעל מיונז ומפזרים בנדיבות פירורים מהדקים היטב

    מעבירים לתנור שחומם מראש ל 230 מעלות ואופים ללא כיסוי 10 ד'

    מגישים חם

     

     

     

    סלט סלמון מעושן

    מצרכים

    200 גר  פילה סלמון מעושן

    למרינדה

    1/3 כוס רוטב סויה

    2 שיני שום כתושות

    3 בצלים ירוקים קצוצים

    2 כפות שומשום לבן

    1 כפית שומשום שחור

    קורט פלפל שחור גרוס טרי

    1/3 כוס שמן

    1/3 כוס רוטב טריאקי

    לסלט

    2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה קלופים וחתוכים לקוביות

    1 כוס אפונה קפואה

    2 כפות מיונז

    מלח פלפל לפי הצורך

    אופן ההכנה

    ערבבי את מצרכי הסלמון

    השרי כחצי שעה לספיגת טעמים

    הכיני את הסלט מיונז

    ערבבי את המצרכים טעמי ותקני תיבול

    סדרי מעל צלחת בפורמה הרצויה והגישי קר

     

    שריר בירקות שורש-בהשראת סימני ליל הסדר

    מצרכים

    1 נתח שריר במשקל 1.5

    1 ק"ג עצמות מח

    2 שורש פטרוזליה קצוץ לקוביות

    1 שורש סלרי קצוץ לקוביות

    4-5 עלי סלרי קצוצים

    4-5 גזרים קצוצים לקוביות

    6-7 כפות פטרוזליה קצוצה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    תחילה בסיר עבה מטגנים את חלקי השריר משני הצדדים

    מוציאים ומניחים בצד

    מטגנים גם את העצמות

    באותו הסיר שמים לטגן את הירקות מלבד הפטרוזיליה עד להשחמה

    מוסיפים את הבשר והעצמות מכסים במים ומתבלים

    מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ 3 שעות על אש נמוכה

    מגישים עם פילחי תפוחי אדמה

     

    פרגית ממולאת בסימני הקערה

    מצרכים

    6 פרגיות שלמות עם העור

    למלית

    2 בצלים מטוגנים עד להשחמה

    3 ביצים קשות חתוכות לקוביות

    2 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות

    150 גר' חזה עוף טחון

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות חרוסת-לא חייב

    6 עלי חסה

    לציפוי

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    מכינים את המלית

    מערבבים את מצרכי המלית מלבד החסה טועמים ומתקנים תיבול

    מעל גבי הפרגית בצד ללא העור מניחים עלי חסה ממלאים מהמלית בנדיבות סוגרים ומניחים בתבנית אפיה

    מכינים כך את כל המנות

    מברישים בשמן מפזרים מלח ופלפל ומכסים בניר כסף

    אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים שעה וחצי

    מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת

     

    מציות לפסח

    מצרכים

    12 ביצים

    1 כוס שמן

    3 כוסות קמח תפוחי אדמה

    1 כפית מלח

    2 כפיות סוכר

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'

    להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה

    לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה

     

    כבדים בריבת בצל על פירה שורשים

    מצרכים לריבה

    4 בצלצלי שאלוט פרוסים

    חצי כוס סוכר חום

    1 כוס יין אדום

    שמן לטיגון

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 ק"ג כבדים צלויים

    לפירה שורשים

    1/2 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה אפויים בקליפה

    1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ןמבושל לריכוך

    1 שורש סלרי קלוף ומבושל עד שרך

    1/3 כוס שמן זית

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    הכינים ריבת בצל

    ממליחים את הבצל ומשהים כחצי שעה

    סוחטים את הבצל

    מטגנים את הבצל עם השמן מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כשעה על אש נמוכה

    טועמים ומתקנים תיבול

    הכנת הפירה

    מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה את כל הירקות

    טוחנים למחית מוסיפים שמן זית ומתבלים

    טועמים ומתקנים תיבול

    הרכבת המנה

    מורחים צלחת בנדיבות עם הפירה מסגרים 3-4 כבדים ושמים מעל כף גדושה של ריבה

    מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים

     



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      באחד המתכונים יש כוס קמח תופח, הגיוני? יש דבר כזה כשל"פ?

    2. 1

      מה הקשר שהיכניסו תמונה של המטבח של ישיבת צאנז בנתניה למירי זורגר?