מירי זורגר אתכם במטבח: ארוחת מלכים פסחית

    מירי זורגר 7 Comment on מירי זורגר אתכם במטבח: ארוחת מלכים פסחית

    מירי זורגר עם מתכונים מושלמים שיפארו לכם את שלחן חג הפסח • כתף בירקות שורש, קציצות דג ברוטב, כבדי עוף בדובדבן, כבד קצוץ, מאפה חצילים ובשר בשכבות • וגם: אלפחורס ומציות לפסח

    22:46
    23.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on איך נראה את ההצלחה בשגרת החיים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    התחזית לחג: גשם.
    כלם יושבים בבית משועממים ומחכים כבר לארוחת החג הדשנה מעשה ידייך להתפאר
    הנה כמה מתכונים מצוינים:

    כתף בירקות שורש, קציצות דג ברוטב, כבדי עוף בדובדבן, כבד קצוץ, מאפה חצילים ובשר בשכבות. וגם: אלפחורס ומציות לפסח

    מציות לפסח

    מצרכים
    12 ביצים
    1 כוס שמן
    3 כוסות קמח תפוחי אדמה
    1 כפית מלח
    2 כפיות סוכר
    מעט פלפל שחור גרוס טרי.

    אופן ההכנה
    לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'
    להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה
    לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה.

    אלפחורס לפסח

    200 ג` קמח תפו"א
    100 ג` אינסטנט וניל
    125 ג` קמח ערמונים או קמח טפיוקה
    חצי כפית סודה לשתיה
    שקית אבקת אפייה
    50 גר' משקדים מולבנים טחונים דק
    200 ג` חמאה מרוככת
    150 ג` אבקת סוכר
    כפית תמצית וניל
    3 חלמונים
    3 כפות מים.

    אופן ההכנה
    שמים את המצרכים במעבד מזון ולשים לבצק רך
    מרפדים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
    \מרדדים וקורצים עוגיות עגולות
    מניחים על תבנית מרופדת בניר אםיה ואופים בתנור שחומם מראש כ 7-8 ד'
    העוגיות נשארות בהירות
    ממלאים במלית רבת חלב ומצפים את החיבור בקוקוס.

    מאפה חצילים ובשר בשכבות

    מצרכים

    1 כפית מלח
    1 כפית סוכר
    500 גר' בשר טחון
    2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
    2 חצילים פרוסים לאורך ומומלחים
    1 כף אבקת מרק עגבניות
    מעט פלפל שחור.

    לרוטב
    5 עגבניות טריות בשלות
    1 בצל קצוץ מטוגן עד להשחמה
    1 גמבה קצוצה מטוגנת עד להשחמה
    3 כפות אבקת מרק עגבניות
    1/3 כוס שמן
    2 שיני שום
    1 כוס מים
    פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כפית מלח.
    2 כפות סוכר

    אופן ההכנה
    הכינו תחילה את רוטב העגבניות
    את מצרכי הרוטב העבירו למעבד מזון וטחנו לרוטב חלק וסמיך
    אם הרוטב מדי סמיך דללו במעט מים
    את החצילים טגנו עד להשחמה והניחו מעל ניר סופג לספיגת שומן.

    הכנת הבשר
    ערבבו את כל המצרכים טעמו ותקנו תיבול

    הרכבת המנה
    בתבנית אינגליש הניחו שכבה של חציל מעל מרחו שכבה של בשר
    מעל שפכו רוטב בנדיבות. ומעל שוב חצילים ובשר ורוטב סיימו בחצילים ורוטב בנדיבות

    כבד קצוץ

    מצרכים

    1 ק"ג כבד צלוי
    10 ביצים קשות קלופות
    8 בצלים פרוסים
    שמן לטיגון
    מלח
    1 כפית פפריקה מתוקה
    מעט פלפל שחור גרוס טרי.

    אופן ההכנה

    מטגנים את הבצלים עד להשחמה מוסיפים את הכבדים הביצים והתבלינים ומטגנים 5 ד' נוספות
    מסירים מהאש ומצננים
    במטחנת בשר טוחנים את כל המסה
    מגישים קר.

    כבדי עוף בדובדבנים

    מצרכים

    500 גר' כבד עוף צלוי
    4 בצלים פרוסים
    1/2 כוס סוכר חום
    1 צינצנת דובדבנים ללא גלעינים
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי.

    אופן ההכנה

    חממי שמן במחבת עמוקה וטגני את הבצלים עד להשחמה
    הוסיפי את הסוכר והמשיכי לטגן עד לקבלת קרמל
    הוסיפי את הדובדבנים ותבלי
    בשלי כשעה עד להסמכת הרוטב
    הוסיפי את הכבדים ובשלי חצי שעה נוספת
    הגישי בסלסילות עלי בלינצעס.

    קציצות דג ברוטב עגבניות לפסח

    מצרכים

    2 ק"ג דג מוסר ,לוקוס, אנטיאס ללא עור ועצמות
    200 גר' תפוחי אדמה אפויים מגורדים
    6 בצלים ירוקים קצוצים
    4 כפות פטרוזליה קצוצה
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    שמן לטיגון.

    לרוטב

    1 בצל קצוץ
    4 שיני שום קצוצות
    2 גמבה חתוכים לקוביות
    4 עגבניות קלופות קצוצות
    1 פלפל חריף שטה
    4 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
    1 כפית מלח
    מעט כמון
    קורט פלפל שחור גרוס טרי
    1 רסק עגבניות
    1/3 כוס שמן.

    אופן ההכנה

    הכנת קציצות הדג
    ערבבי את המצרכים של הדג כ 5 ד' והשהי לחצי שעה
    כדררי קציצות בגודל הרצוי וטגני בשמן עד להשחמה
    הכנת הרוטב
    בסיר סוטאז טגני את הבצל הוסיפי את השום ואת שאר הירקות תבלי ובשלי כשעה
    על אש נמוכה
    טעמי ותקני תיבול
    הוסיפי את הקציצות המטוגנות ובשל חצי שעה נוספת
    הגישי עם פירה תפוחי אדמה

    כתף בירקות שורש

    מצרכים

    1 נתח כתף
    2 כוסות ציר עוף
    1 כוס יין לבן
    4 גזרים קצוצים לקוביות
    6 גבעולי סלרי קצוצים
    1 שורש פטרוזליה קצוץ
    1 ראש סלרי קצוץ
    2 כולורבי קצוצים
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי
    2 עלי דפנה
    3 כפות סילאן.

    אופן ההכנה

    בסיר כבד ומתאים טגני את נתח הכתף מכל הצדדים הוציאי והניחי בכלי
    באותו הסיר טגני את ירקות השורש עד להשחמה הוסיפי את הציר היין והסילאן
    והביאי לרתיחה טעמי ותקני תיבול
    הוסיפי את הנתח הביאי לרתיחה בשלי מכוסה על אש נמוכה כ 3 שע



    7 תגובות

    מיין תגובות
    1. 7

      היתה תוכנית פצצה!!
      מה דעתכם שכל שבוע יהיה שעתיים???
      אז ממה אם לא כל יום פסח??
      לא מגיע לנו???
      אבקש לפעול בנידון!!!

    2. 6

      האם הסלסילות בלינצס נמכרות בחנויות

    3. 4

      Wow המתכון של האלפחורס פשוט
      טעים ו מ ו ש ל ם.
      חג כשר ושמח?

    4. 3

      מתכון פצצוצוצצצתתתתתתתתתתת אין דברים כאלה אלופת האלופותתתתתתתת

    5. 1

      שלום יקרה!
      בישלתי בחג בשר אסאדו בחמין.
      בישול של כ 5 שעות.
      מדוע לא יוצא רך כמו מס 5?
      איך ממליצה לבשלו?
      תודה