נשנושי למביאסי: קרקר מקמח מלא, רוטב פלפלים, ממרח קישואים וקשיו ועוד

    יוחנן למביאסי No Comments on נשנושי למביאסי: קרקר מקמח מלא, רוטב פלפלים, ממרח קישואים וקשיו ועוד
    0:01
    26.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on ניצול החיים – ההכנה הטובה למתן תורה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קרקרים מקמח מלא

    החומרים
    1 כוס קמח מלא
    כוס פרג שלם/ זרעי שומשום / רבע כוס קצח
    2 כפות שמן זית
    6 כפות מים קרים + 2 כפות מים קרים לפי הצורך
    חצי כפית מלח דק

    ההכנה
    שמים את כל המצרכים במעבד המזון, מפעילים עד שנוצר בצק. לא לשים יותר מדי, מוסיפים מים קרים אם צריך.
    מניחים על גבי נייר אפייה, מרדדים דק ואחיד לגודל של כמעט תבנית התנור, חותכים עם גלגלת פיצה לריבועים. אופים ב-190 מעלות עד שהקרקרים מזהיבים ופריכים, כ-20 דקות.

    רוטב פלפלים ועגבניות

    המצרכים:
    פלפל אדום
    פלפל ירוק חריף
    4 עגבניות, מגוררות
    מלח ופלפל
    פפריקה מתוקה
    פפריקה חריפה

    ההכנה:
    קוצצים את הפלפלים לקוביות, מאדים מעט בסיר עם שמן ומוסיפים את העגבניות.
    מתבלים ומבשלים כמה שיותר זמן, עד שהמיצים נעלמים

    ממרח קישואים וקשיו

    המצרכים
    חצי כוס אגוזי קשיו
    5 קישואים כהים או בהירים
    2 שיני שום כתושות
    כף שמן זית
    מלח ופלפל

    ההכנה:
    משרים את אגוזי הקשיו במים רותחים למשך חצי שעה (או במים רגילים למשך לילה), ומחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

    מערבבים בכלי קטן את שמן הזית והשום עם המלח והפלפל. חותכים את הקישואים לרצועות לאורך ומושחים אותם בתערובת השמן והשום. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות, עד שהקישואים משחימים קלות. מצננים.

    מסננים את אגוזי הקשיו וטוחנים יחד עם הקישואים במעבד מזון לכדי ממרח אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

    טחינה רימונים

    מצרכים
    1 גרגירי רימון מרימון
    8 כפות טחינה גולמית
    3 כפות שומשום קלוי
    חצי כפית שום
    4-6 כפות תרכיז רימונים
    3 כפות נענע קצוץ
    מלח ופלפל לטעמכם

    ההכנה:
    מערבבים יחד את הטחינה עם תרכיז הרימונים, השום והמלח. מוסיפים מים לפי הצורך.
    מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
    מגישים על פיתה קלויה בשמן זית

    ריבת עגבניות שרי

    קילו עגבניות שרי שטופות
    700 גר' סוכר
    מעט מים
    50 גר' צנובר
    פלפל שחור גרוס

    אופן ההכנה:
    שמים סוכר בסיר ומכסים במים
    מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמופיעות בועות קטנות
    מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים עד שמגיעים לסמיכות
    הרצויה. מוסיפים את הצנוברים ופלפל שחור גרוס.
    הריבה מתאימה גם למאכלי כבש.



    0 תגובות