תחרות פורים • מקלעת שוקולד ונוגט – שנית, בני ברק

    שנית No Comments on תחרות פורים • מקלעת שוקולד ונוגט – שנית, בני ברק
    10:53
    26.04.24
    הרב אהרן לוי No Comments on ההבטחה השניה מתגשמת מול עינינו \\ הרב אהרן לוי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חומרים ל-2 עוגות:
    לבצק:
    30 גרם שמרים טריים של שמרית (קוביית שמרים)
    180 מ”ל (2/3 כוס) חלב
    500 גרם (½3 כוסות) קמח
    150 גרם (3/4 כוס) סוכר
    1 ביצה
    125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
    150 גרם חמאה

    למלית:
    100 גרם חמאה מומסת
    70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
    100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    2 כפיות תמצית וניל או ברנדי
    50 גרם שוקולד מריר קצוץ
    3 כפות מלית נוגט
    200 גרם עוגיות מפוררות
    60 גרם (1/2 כוס +כף) אגוזים קצוצים
    300 גרם (3 טבלאות) שוקולד חלב
    ביצה למריחה

    1. מכינים את הבצק: ממיסים שמרים בחלב.
    2. מניחים את כל חומרי הבצק (למעט חמאה) בקערת מיקסר. מוסיפים חלב עם שמרים ולשים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים 10 דקות במקרר.
    3. מניחים חמאה בין 2 ניירות אפייה ומרדדים למלבן (בערך 15×20 ס”מ).
    4. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20×60 ס”מ. מניחים את החמאה על השליש העליון, מקפלים אותו לכיוון האמצע ומעליו מקפלים את השליש הנותר. מתקבל מלבן. מסובבים אותו חצי סיבוב (90 מעלות) ומרדדים למלבן בגודל 20×40 ס”מ. מקפלים כמו ספר, כלומר מפגישים את שתי הצלעות במרכז הבצק. מקפלים לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות. מרדדים למלבן בגודל 20×40 ס”מ ומקפלים ל-3. עוטפים בניילון נצמד ומשהים לילה במקרר.
    5. מכינים את המלית: ממיסים חמאה, קקאו, סוכר, וניל ושוקולד בסיר או במיקרוגל. מוסיפים מלית נוגט ומערבבים, מוסיפים פירורי עוגה ואגוזים ומערבבים.
    6. מכינים את המקלעות ואופים: מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים מחצית מן הבצק למלבן בגודל 25×30 ס”מ. יוצרים חתכים אלכסוניים בעומק 8 ס”מ משני הצדדים לכל האורך, במרחק 3-2 ס”מ זה מזה. מסדרים במרכז מחצית מהמלית לאורך הבצק ברוחב 8 ס”מ. מניחים טבלה וחצי של שוקולד חלב. קולעים מעליה את הבצק: רצועה מימין ומעליה רצועה משמאל, וחוזר חלילה עד שמסיימים. מכינים באותו אופן את המקלעת השנייה. מניחים את המקלעות, רחוקות זו מזו, בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
    7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    8. מורחים את המקלעות בביצה ואופים כ-20 דקות, או עד שהן זהובות ואפויות גם מבפנים. מצננים לפני ההגשה.

    IMG_9498

    IMG_9501

    IMG_9504

    IMG_9532

    IMG_9446

    IMG_9448

    IMG_9461

    IMG_9463

    IMG_9464

    IMG_9470

    IMG_9474

    IMG_9478



    0 תגובות