תחרות פורים • מקלעת שוקולד ונוגט – שנית, בני ברק
שנית No Comments on תחרות פורים • מקלעת שוקולד ונוגט – שנית, בני ברקהתכניות האחרונות
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- ההבטחה השניה מתגשמת מול עינינו \\ הרב אהרן לוי
- מצה של מוסר \\ הרב נהוראי אלביליה
- קדושת חול המועד \\ הרב אריאל שחר
- מי אחראי למחדל: הרב אברהם יוסף מתייחס לסערה
- הצטרפו לאלפי הלומדים: בבא מציעא דפים נ"ח-נ"ט
תגיות
חומרים ל-2 עוגות:
לבצק:
30 גרם שמרים טריים של שמרית (קוביית שמרים)
180 מ”ל (2/3 כוס) חלב
500 גרם (½3 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 ביצה
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
150 גרם חמאה
למלית:
100 גרם חמאה מומסת
70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 כפיות תמצית וניל או ברנדי
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
3 כפות מלית נוגט
200 גרם עוגיות מפוררות
60 גרם (1/2 כוס +כף) אגוזים קצוצים
300 גרם (3 טבלאות) שוקולד חלב
ביצה למריחה
1. מכינים את הבצק: ממיסים שמרים בחלב.
2. מניחים את כל חומרי הבצק (למעט חמאה) בקערת מיקסר. מוסיפים חלב עם שמרים ולשים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים 10 דקות במקרר.
3. מניחים חמאה בין 2 ניירות אפייה ומרדדים למלבן (בערך 15×20 ס”מ).
4. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20×60 ס”מ. מניחים את החמאה על השליש העליון, מקפלים אותו לכיוון האמצע ומעליו מקפלים את השליש הנותר. מתקבל מלבן. מסובבים אותו חצי סיבוב (90 מעלות) ומרדדים למלבן בגודל 20×40 ס”מ. מקפלים כמו ספר, כלומר מפגישים את שתי הצלעות במרכז הבצק. מקפלים לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות. מרדדים למלבן בגודל 20×40 ס”מ ומקפלים ל-3. עוטפים בניילון נצמד ומשהים לילה במקרר.
5. מכינים את המלית: ממיסים חמאה, קקאו, סוכר, וניל ושוקולד בסיר או במיקרוגל. מוסיפים מלית נוגט ומערבבים, מוסיפים פירורי עוגה ואגוזים ומערבבים.
6. מכינים את המקלעות ואופים: מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים מחצית מן הבצק למלבן בגודל 25×30 ס”מ. יוצרים חתכים אלכסוניים בעומק 8 ס”מ משני הצדדים לכל האורך, במרחק 3-2 ס”מ זה מזה. מסדרים במרכז מחצית מהמלית לאורך הבצק ברוחב 8 ס”מ. מניחים טבלה וחצי של שוקולד חלב. קולעים מעליה את הבצק: רצועה מימין ומעליה רצועה משמאל, וחוזר חלילה עד שמסיימים. מכינים באותו אופן את המקלעת השנייה. מניחים את המקלעות, רחוקות זו מזו, בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
8. מורחים את המקלעות בביצה ואופים כ-20 דקות, או עד שהן זהובות ואפויות גם מבפנים. מצננים לפני ההגשה.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.