תחרות פורים • עוגת שכבות קפה הונגרית – מירי, קרית ספר

    מירי No Comments on תחרות פורים • עוגת שכבות קפה הונגרית – מירי, קרית ספר
    23:02
    01.05.24
    אבי יעקב No Comments on מקסימום איכות במינימום מחיר: טיולי בין הזמנים זה מקס סטוק

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לבצק:
    4 כוסות קמח
    4 חלמונים
    200 גרם חמאה או מרגרינה
    2 חבילות סוכר וניל
    4 כפות סוכר
    20 גרם שמרית (קוביית שמרים)
    2-3 כפות מים לפי הצורך

    למלית:
    4 חלבונים
    1/2 1 כוסות סוכר
    2 כפות אבקת קפה נמס או קקאו
    1 כף ריבה (לא חובה)
    ממרח נוגט
    אבקת סוכר, שקדים מולבנים פרוסים, שוקולד מגורר – להגשה

    הכנת הבצק:
    מעבדים במיקסר, במעבד מזון או בקערה את הקמח והחמאה/ המרגרינה לפירורים. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, רך וחלק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
    הכנת המלית: מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף רך ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף כ-3 דקות נוספות, עד שמתקבל קצף מבריק מאוד ויציב. מקפלים את הקפה או הקקאו בתנועות עטיפה לתוך הקצף (ניתן להוסיף גם ריבה).

    הרכבת העוגה:
    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). גוזרים מניר אפייה 2 חתיכות בגודל התבנית.
    אפשר להכין בתבנית אחת ואפשר בתבניות אישיות.

    משאירים מעט מהבצק בצד, ומחלקים את הבצק ל-3 עיגולים. מרדדים את העיגול הראשון של הבצק על נייר האפייה עד שמתקבל עלה אחיד בעובי 1/2 ס"מ שמכבה את כל שטח הנייר (אם מכינים בתבניות אישיות יש לקרוץ עיגולים עם כוס בגודל התבניות). מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית. דוקרים את פני הבצק במזלג על כל שטחו.
    מורחים על הבצק שליש מכמות הקצף. (או ממרח נוגט)
    מרדדים על נייר האפייה הנוסף עוד כדור בצק באותו אופן ודוקרים אותו במזלג. אוחזים בניר האפייה בזהירות בכל קצותיו והופכים אותו מעל הקצף, כך שהבצק מונח עליו בצורה נאה, מורחים על הבצק עוד שליש מהקצף.

    מכינים את הבצק הבא באותו צורה, שוב הופכים אותו על שכבת הקצף ומורחים עליו את יתרת הקצף בצורה אחידה.
    לוקחים את חתיכת הבצק שהשארנו בצד ומגרדים בעזרת מגרדת ע"ג הקצף, מפזרים שקדים ושוקולד מגורד. (ניתן לוותר על שלב זה ולאחר האפייה לפזר אבקת סוכר).
    אופים את כל הכבודה במשך 30-40 דקות עד שהבצק מזהיב.

    תמונה 204

    תמונה 215

    תמונה 224

    תמונה 228

    תמונה 238

    תמונה 239

    תמונה 199



    0 תגובות