למביאסי מבשל: שעה עם בשר 07.04.14

יוחנן למביאסי 2 Comment on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 07.04.14
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

פורל פקאן ודבש

4 מנות
מצרכים:
8 פילה פורל
מלח ופלפל
1 כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 כוסות פקאן
2\1 כוס דבש
2\1 כוס פטרוזיליה טריה קצוץ דק

הוראות הכנה:
1. חממו תנור ל180 מעלות צלסיוס

2 הסירו את העור מהפילה פורל וגלגלו אותו כשהצד של העור מופנה כלפי פנים תקעו בו קיסם כדי שיחזיק את הצורה והניחו בתבנית עם נייר אפייה

3. בקערה קטנה ערבבו את השמן מיץ הלימון המלח והפלפל ואז הברישו בעדינות על פילה הפורל

4. הניחו בתנור ואפו למשך 12-15 דקות

5.בסיר קטן הניחו את הפקאנים והדבש ובשלו למשך 5 דקות על אש קטנה ואז הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה

6.הניחו את הפקאנים בזהירות על הדג והגישו

 

צלי בקר עם קרום חזרת

זמן הכנה: שעתיים וחצי
כמות: 8 מנות
רמת קושי: קל

מרכיבים
3 קילו צלי בקר #5
5 שיני שום כתושים
רבע כוס חזרת קצוצה דק
2 גיבעולי רוזמרין טרי
עלים מ-4 גיבעולי טימין טריים
חצי כוס מלח ים
רבע כוס פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית כתית מעולה
2 גזרים חתוכים גס
1 בצל אדום חצוי
1 ראש שום חצוי

הוראות הכנה:
1. חממו את התנור ל160 מעלות צלסיוסוהניחו את הצלי על תבנית צלייה.

2.בקערה קטנה ערבבו את השום,חזרת,רוזמרין, טימין, מלח,פלפל ושמן זית עד שנוצר תערובת אחידה. מרחו את התערובות בעדינות על כל הצלי. פזרו את הירקות מסביב לבקר והברישו בשמן זית. הכניסו את התבנית לתנור ובשלו למשך 2.5 לקבלת תוצאת מדיום ריר (או כל 500 גרם בשר =20 דקות).

3.הוציאו את הירקות והניחו בצד. את המיצים שבתבנית שפכו לקערה קטנה והניחו בצד כדי שהשומן ומיצי הבקר יופרדו. הוציאו את השומן ואת הרוטב שנשאר אפשר להוסיף לפטריות מוקפצות.

 

קליפות תפוזים מסוכרים

מצרכים
3 תפוזים
1 כוס סוכר

הוראות הכנה:
חתכו חצי אנצ משתי קצוות התפוז ואז הפרידו את הקליפה מהתפוז חתכו את הקליפה לפסים דקים הכניסו לקערה כסו במים והשרו במקרר למשך הלילה.

העבירו את הקליפות לסיר כסו במים והרתיחו על אש בינונית. הוציאו מהמים והניחו בצד.

באותו הסיר הרתיחו את הסוכר וחצי כוס מים עד שכל הסוכר ימס ואז הוסיפו את הקליפות ובשלו על אש נמוכה עד שהם מכוסים לגמרי בערך 30 דקות. יבשו את הקליפות על מתקן יבוש וחכו עד שהם נהיים דביקים.

גלגלו בסוכר והטבילו בשוקולד מומס לפי הטעם.



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 2

    האוכל שלך פשות מקסיים אין על האוכל שלך

  2. 1

    שלום. באחת התכניות של השף הזה שמעתי הדרכה כיצד לבשל נתחי בשר קשים, ולהביאם למצב רך. האם תוכלו בטובכם לשלוח לי הדרכה זו.
    בברכת חג פסח כשר ושמח
    שז"ה