טובה ומתוקה: חלת דבש לראש השנה \\ ניסי גולדרייך

ניסי גולדרייך No Comments on טובה ומתוקה: חלת דבש לראש השנה \\ ניסי גולדרייך

המתכון המיוחד לחלות של ניסי גולדרייך שכבש את הרשת בהגשה מיוחדת של חלת דבש עם סירטון לקליעה מ-7 רצועות לכבוד ראש השנה

12:19
28.04.24
יונתן שורק No Comments on בערב שביעי של פסח שומעים ורואים את שירת הים • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

3 חלות

מרכיבים:
2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
500 מ"ל מים פושרים
100 גרם סוכר
160 מ"ל שמן
1 קילו קמח לבן
כף גדושה מלח

לציפוי:
ביצה טרופה/ מים/ דבש
פרוסות שקדים/קוואקר/ קצח

הכנה:
שמים תחילה את השמרים בקערה או במיקסר ומוסיפים את המים וממיסים את השמרים,
מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהמלח ומערבבים.
מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות בינונית את הבצק 10 דקות לבצק גמיש, רך וחלק ומתפיחים את הבצק שעה בטמפרטורת חדר נעימה או עד להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל200 מעלות טורבו
מחלקים את הבצק לכדורים של כ90 גרם ומניחים על נייר אפיה
מרדדים כל כדור בעזרת מערוך ומגלגלים לרצועות באורך של כ30 ס"מ וקולעים לחלות ומעבירים לתבנית תנור ומתפיחים שוב 30 דקות (בימים קרים או כשקריר במטבח להתפיח בין 40 דקות לשעה)
מושחים בביצה/ דבש או מרססים מים ומפזרים פרוסות שקדים
מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות

טיפים להצלחה
•יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים,
השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה
•מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה.
חוסר בנוזלים בצק יבש, עודף נוזלים בצק דביק וקשה לעבודה. על כן חשוב להשתמש בכוס מדידה!
•לישת הבצק חשובה לגמישותו
על כן חשוב ללוש את הבצק כ10 דקות לפחות עד רבע שעה
פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק גם לתפוח ולהיות אוורירי
•בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה
חלה סטנדרטית שוקלת 600 גרם



0 תגובות